Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
S prvním miminem jsem citila pohyby az kolem 22 tydne. S druhym uz kolem 16. Takze proc by to nemohlo byt mimko? ☺️I kdyby to byly streva, ten pocit, ze to muze být malé je super,😉 pravidelnost, ale necekej to az o dost později
Tak už to cítím zase, nejdřív takové šimrání a pak takový šťouchaneček😁 a mate pravdu mimi je ještě hodně malinký, tak na pravidelnost si ještě počkám 🙂
Jsem hodně hubená a první kopaneček mě probudil v noci přesně na den v 18. týdnu. Gratuluju k prvním kopanečkům ![]()
Nechci vám tu hubenost nijak hanit dámy, ale to kopání přece ze začátku ženská cítí v děloze.
Plod se nemusí u tlustých prokopávat vrstvami tuku, aby ho bylo cítit ![]()
Rovnice čím hubenější tím dřívější pohyby neplatí.
@Anonymní píše: Více
Ono to nebylo myšleno tak, že je má cítit dřív. Navíc 18 týdnů mi taky nepřijde brzy ani pozdě, takový střed. Rozhodně ale jdou vizuálně kopance vidět více u hubených, to je prostě pravda
No tak to jistě, já mluvila jen o tom prvním „cítění“ ![]()
No to by pak nebyl rozdil u tech co maji placentu vepredu nebo vzadu, ne? Kdyby to slo citit delohou.
@Tarena Tak placenta je „cizí“ tkáň a nevedou z ní nervové vzruchy k matce, takže to mi přijde že to dítě kope jako do polštáře.
Reálně je mimino hodně dlouho moc mrňavé a slabé, než aby mělo sílu stěnu dělohy napout a zasáhnout něco co leží mimo ní.
Ahoj, jsem v 18 tydnu, a předevčírem jsem cítila něco v bříšku, nejdriv jenom já, ale pak to viděl i přítel, vypadalo to opravdu jako malý kopanečky😀 bylo to večer, když jsem v klidu ležela. Střeva to nebyly, tohle jsem totiž zažila poprvy a hlavně to bylo dost vidět. Vím že je to brzy, ale jsem docela štíhlá, tak to treba muze byt videt i ted. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli je v pořádku, že jsem to cítila takhle více a včera už moc ne? Asi je ještě dost brzo na nejakou pravidelnost, že?