Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak předpokládám, že vložky by mohly být k dispozici erární. A pleny. No, já už brala větší balík. Na odchod jsem si musela půjčit. Trapný. Používali jsme nejvíc dady jak pleny tak ubrousky. Doma jsem měla olejové ubrousky a ty byli fajn. Všechno šlo hladce dolů. Akorad byli tužší.
@Anonymní píše: Více
Tak záleží co je k dispozici v porodnici. Já jsem tam měla i vložky, i plenky pro miminko.
Každopádně 50 ks myslím že je dost, co se týče plenek nikdy nevíš jaké plenky budou miminku sedět. Já sem třeba s Dada plenkama spokojená nebyla vůbec. My používáme buď Pampers premium care a nebo Babylove z DM. Za mě je ideální mít jen pár plenek do začátku na vyzkoušení a až budeš vědět které ti vyhovují tak je partner prostě dokoupí a donese případně i do té porodnice. Není třeba toho sebou brát moc a určitě bych nekupovala nějaké zásoby plenek co když je pak nevyuzijes 🤷 🙂 to samé s poporodní má vlozkama, vlozkama do podprsenky atd.. všechno se dá hned koupit 🙂
Příspěvek upraven 21.05.24 v 09:26
Poporodni vlozky jsem pouzivala asi tri tydny jeste po porodu a hodne jsem dokupovala.. v porodnici jsem mela jeden balik a manzel mi musel pak jeste dovezt, na druhy porod beru tri tak uvidime
plenky beru jedno baleni a pampers mi nevyhovovaly.. ale mela jsem ty zakladni, ty premium budou jiste lepsi
jinak uz nekupujem jine nez dady.. jak ubrousky tak pleny, ty zlaté.. jsou za nas nejlepsi
Také jsem větších rozměrů, tyto kalhotky jsem měla a byla jsem spokojená, přes břicho úplně ok a když se pak roztáhly i okolo stehen, tak jsem o nich skoro nevěděla. 🙂
Vložky - moje porodnice dávala jeden balík vložek Batist flower a já pak měla dva balíky svých stejné značky. Byly na ně nejlepší ohlasy a souhlasím s nimi. 🙂
A do porodnice a dokud z 1 nevyrostl, tak jsme používali MonPeri, víc eko, možná dražší, ale pořád bych řekla, že cenově srovnatelné s Pampers. A úplná spokojenost. Krásně seděly, neprotekla. Měla jsem doma nakoupeno a když bylo potřeba, manžel dovezl, na začátek jsem s sebou měla jeden balík. ![]()
Do porodnice jsem se chystala podle seznamu na jejich stránkách. Stačilo to. Ale navíc jsem si vzala ještě svůj toaletní papír (ještě že jsem si ho vzala) a ani vložky na 6N nebyly k dispozici.
Kalhotky jsem měla Bella Mamma a spokojenost.
Jelikož jsme tam byly týden, tak mi musel manžel přivézt nějaké věci navíc a pleny z DM vel. 0. A byla jsem i s mými rodiči domluvená, že budou na telefonu, kdyby cokoli.
Většinu věcí jsme ze začátku řešili za pochodu jako např. UM pro dceru pro nedonošené děti.
U nas v porodnici bylo vše erarni, vložky, pleny… kalhotky sem měla z Dr Maxe, takové sitovane, tyhle sem měla koupené a byly málo pružné ze sem se do nich po porodu nenarvala ![]()
Vložky do porodnice ti určitě vystačí, někde i mívají k dispozici. Doma si pak případně dokoupis. Určitě sebou i toaletní papír.
@Jelitoo píšou, že plenky jsou k dispozici, ale těžko říct co dávají za plenky, tak chci být radši připravená a mít kdyžtak po ruce svoje kdyby náhodou
já právě na dada plenky slyšela různé názory, rovnou jsem právě po prvním balíku šáhla pro pampers premium, protože si je všichni chválí, ale je jasný, že miminku sednout nemusejí
@Kriss Tina já si koupila jedny z dm ty bella mamma, ale jsou mi docela těsný, neumim si představit, že tam budu dávat ještě vložku ![]()
@Lovelaces Opravdu? A byly dost prodyšný? Hodně jsem četla, že se v tom ženský zapařovaly
Já si koupila jedny od belly mamma ty xl a musim říct, že mi jsou dost těsný a tyhle se zdají, že se víc natáhnou
Dceři neseděly Dada a ani Pampers. Pampers mi taky přišly zbytečně drahý v porovnání cena/výkon a Dada takový nekvalitní a tuhý. Byla po nich vždy červená, skoro opruzená. Na první dobrou jí sedly Babylove a používaly jsme jen ty. Občas na střídačku s těmi z Rossmannu.
Taky jsem si objednala i nějaké vzorky, ale vždy se vrátila k Babylove v DM. ![]()
Jo já po porodu ještě otekla a navíc ty vložky sem tam musela narvat dvě najednou a ty porodní sou větší než klasické
takže to ty kalhotky chce fakt pružné ![]()
@Kriss Tina Asi budu muset zkusit ty od molicare a doufat, že se do nich nasoukám
![]()
Já si vzala lahev od Rajecu s pítkem ( malá o,5l) na rychlo oplach na WC a kuchyňské papírové útěrky, abych nešpinila ručník.
Za mě super. Měla jsem náročné dítě a třeba sprchu po každém WC si neumím představit
Pleny nevím. On měl 5kg, tak ty 1 snad ani neměl.
Ahoj holky, potřebuji si koupit poporodní kalhotky, vyhlídla jsem si tyto, jelikož jsem větších rozměrů
MoliCare Premium Fixpants, ale někdo psal, že nejsou úplně vhodné 🙈 tak chci vědět vaše zkušenosti 

Dále se chci zeptat, kolik jste tak měli poporodních vložek, mám jich doma asi 50, nevím, zda to není málo
A poslední, plenky pro mimčo, potřebuji si koupit plenky 1, abych měla do porodnice a něco ještě doma do začátku, mám jeden menší balík pampers, ale chci se zeptat, jestli jsou nějaký, se kterými jste byli spokojený?