Zamlklý potrat 2x za sebou

Anonymní
20.5.24 17:55

Zamlklý potrat 2x za sebou

Zdravím,

Bohužel jsem se dnes dozvěděla, že miminko, které čekáme, se přestalo vyvíjet. Jedná se už o druhý zamlklý potrat za sebou, první v 11tt (plod odpovídal 9+2), druhý teď v 8tt (plod odpovídal 5+3). Doktor mě genetické testy, ani žádné jiný, nenapsal. Chtěla bych se zeptat, jestli jste některá taky tohle zažila a vše nakonec dobře dopadlo? Je mi 26 let a žádné dítě s manželem ještě nemáme :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.5.24 18:20

Ja mam za sebou 3 ZT.. cca podobne, vzdy mezi 8-10tt, vetsinou bez srdecni aktivity, stari vzdy o cca 2-3tydny mladsi, uz po 2.zt jsem tedy mela doporuceni do gennetu, ruzna vysetreni, nic vicemene nenasli, otehotnela jsem vzdy na prvni pokus, jen to udrzeni byl problem, ja ale teda vzdy pockala na SP, nikdy nemusela na vycisteni, tudiz nemela vysetreny plod, dal bylo doporuceni u dalsiho tehu pichat clexane, takze od zacatku 4.tehu trombocentrum, pichala jsem kazdy den a nyni mam rocniho chlapecka, nicmene i vzhledem k nezjistene pricine si myslim, ze u me to byla psychika, nyni jsem v 11tt a zatim vse v poradku i bez clexane… :andel: :hug: drzim palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 18:35
@Anonymní píše: Více

Gratuluji a přeji hodně štěstí a zdraví v těhotenství, ať vše dopadne dobře ❤️

Mám dotaz - jak dlouho jsi čekala na SP? Jelikož mám plod zatím tak malý, uvažuji nad tabletkou, popřípadě počkat na SP, jelikož po minulém zamlklem jsem podstoupila 2 revize, vznikl mi v děloze hematom. Další revizi už nechci.

Myslím, že psychicky jsem se z první ztráty dost sebrala, u druhého těhotenství jsem si nic nepřipouštěla, teď to na mě dopadá a mám fakt strach, kde je chyba :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 18:36

Také mam za sebou opakované potraty ( mezitím jedno zdravé těhotenství). Byli jsme v CAR kde udelali genetiku a následně v těhotenství předepsali Clexane. Potraty byly i s Clexanem tak následovalo imunologické vyšetření. Tam se našla příčina, ktera je snad uz dobře kompenzována a doufám že další těhotenství už vyjde.

Zajdi si do nějakého reprocentra, žádanka není třeba.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 18:43

Na různá centra jsem už koukala, jen se úplně ve všech těch testech nevyznám. Navíc ty ceny těch genetických vyšetření jsou šílené, když bych to měla mít jako samoplátce. Musím si ještě nastudovat, co vše by bylo vhodné vyšetřit, ale je to čerstvá informace a teď se musím hlavně rozmyslet, jak dál pokračovat, jestli revize, tableta nebo čekat. Spíš teď potřebuji podporu a příběhy se šťastným koncem.

Kolik potratů a v jakých týdnech jsi měla, než jsi se dočkala zdravého děťátka?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 18:55

První bylo ZT zjištěno v 10 tt a odpovídalo asi 8 tt. Revize. Diky ni ( jsem o tom přesvědčená, dlouhodobé potíže s početím). Následovalo zdravé těhotenství, mam zdravé dítě :srdce: Pak potrat v 6tt a další potrat v 8tt. To jsem píchala clexan a stejně jsem potratila. Vzdy spontánně. Paradoxně u toho posledního potratu jsem v pátek mela u Mudr potvrzeno prosperují těhotenství a v neděli začalo krvácení a v pondělí SP. Následovalo imunologické vyšetření a kompenzace problému. Tak snad uz se to ted povede. Vim jak moc to dokáže zamávat s psychikou. Ja za vyšetření neplatila nic, asi štěstí na dobrou mudr a dobrý CAR. Po tom co ki vše zjistili jako možnou příčinu potratů, tak vyšetření v CAR vážně doporučuji a neodkladala bych jej.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 19:53

Jj zadanka netreba, tak bych se taky nechala vysetrit, treba to pomuze..
Edit: ja nic neplatila, vse na pojistovnu
Ja uz mela termin na 1.revizi a v noci pred se mi to spustilo samo, uz si to presne nepamatuji, ale asi vzdy tak cca 2-3tydny od zjisteni, po 1. SP jsem uz vzdy chtela pockat, revize me desila, tabletku jsem zadnou nemela ale ten posl SP byl teda masakr..
ja spis o vsem pochybovala.. takze celkove psychika, pak jsem si to musela vse ujasnit..
Diky, taky drzim palce at se zadari :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 19:58

Take mame za sebou 3× ZT, 2× SP a biochemicke. Doporucuji dukladna vysetreni, dvakrat hned za sebou je varovne. My jsme geneticky zdravi, ale mam trombo mutaci a imunologicky problem. Oboji lze dobre kompenzovat. Mam zdrave dite. Vetsina holek si minimalne pichala Fraxiparin nebo Clexane v dalsim tehotenstvi. :think:

Vysetreni byla normalne pres pojistovnu, neplatila jsem vubec nic navic.

Samozrejme to muzes zkusit i bez toho, ale mam spis zkusenost i z okoli, ze to nebyva uplna nahoda, obzvlast ne pod 35…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.24 20:09

A imunologii vám dělali kde? Takže jsi šla bez žádanky do některého z center a pak vše dala na pojišťovnu? Četla jsem, že pojišťovna, když není doporučení lékaře, hradí až od 3. potratu.

Děkuji za zkušenost, určitě si zjistím víc :palec:

• Citovat
  • Upravit
6654
20.5.24 20:23

Ja mam za sebou 2× SP v 9tt, tehdy mi bylo 26 a 27 let. Gynekolozka nas s manzelem poslala na genetiku, ale na nic se neprislo. Pak jsme si dali chvili pauzu a ke 30 narozeninam jsem si nadelila zdrave dite, tehotenstvi bylo od zacatku do konce uplne skvele a bezproblemove a to dostalo zezacatku opravdu zabrat, nez jsem zjistila, ze jsem tehotna, presto se miminko tentokrat udrzelo.
Preji ti hodne sil a spoustu stesti pri dalsim pokusu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.24 20:43

Ja uz nevim jak to vzniklo, ale me naopak v gennetu uz po 2ZP poslali na vse mozne, proste si tam zavolej a zeptej se, ja taky myslela ze to muze byt az po 3zp a jeste pres sveho gyn, ale prave me tam prekvapili a vysetreni bylo podle jejich rezie, co vse vzhledem k me diagnoze. Neplatila jsem nic, vse primo pres pojistovnu. U nas bylo vysetreni jen na me strane (partner nemel ceske ZP a musel by to hradit), ale jelikoz u me nevyslo nic markantniho, tak by to u nej bylo zbytecne. V trombocentru mi pak dr rekla, ze clexane na ZP davaji, nekomu pomuze, nekomu ne, pricin muze byt tolik a neda se vse zjistit.. ale neublizi..
Ja teda v okoli nemam nikoho, kdo by to resil, ale je fakt ze vetsina byla tehu kolem 30, ja zacala v tech cca 35..

• Citovat
  • Upravit
777
20.5.24 20:50

Ano mám zkušenost, mám za sebou 3 SP vždy většinou 6-8 týden, pak se našla příčina u manžela ale jedno dítě máme a teď jsem ve 21. Týdnu s druhým. Musela jsem absolvovat amniocentezu mimo jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.24 23:23

Ja to mela pres Gennet. Chodi tam hodne lidi jako ja mimo IVF, udelali genetiku, imuno, poslali me do trombocentra, hormony atd. Vse na pojistovnu, byla to VZP. Imuno delala dr. Malickova, dnes Cerna. :think: Bylo to po dvou, jedno sedmy-osmy tyden a jedno dvanacty tyden.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky