První porod kleštěmi,druhý normální?

888
30.1.23 15:56

První porod kleštěmi,druhý normální?

Holky, je mezi vámi některá, která měla první porod pomocí kleští a druhý proběhl úspěšně spontánně bez věci či kleští? Mám obavy, že druhý bude taky za pomocí těchto nástrojů a úplně trnu hrůzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4960
30.1.23 16:03

Já. První klešťový, docela nepříjemný, druhý sice indukovaný, ale krátký, rychlý, v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
30.1.23 16:05

První vexem, druhý úplně bez ničeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
30.1.23 16:05

@Drndadvě Mam dobrou kamaradku, ktera mela u syna hodne komplikovany porod klestemi, byla i silene potrhana a nasledne hodne zasita, doted si pamatuju, jak chudak byla schopna cele sestinedeli jen lezet nebo stat, ale sedet vubec.
Pak cekala holcicku a mela hrozny strach z porodu.Byla jsem tam s ni a porod probehl rychle a hladce s uplne minimalnim nastrihem. Takze je urcite sance mit druhy porod bez klesti, ale asi take zalezi z jakeho duvodu to bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.1.23 16:07
@Micilin píše:
První vexem, druhý úplně bez ničeho.

U mě taky tak. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.1.23 16:07

Prvni vexem, druhy bez problemu, a kdybych vic poslouchala PA, mohl byt i s mensim poranenim…ale nic dramatickeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.23 16:15

Ano, první porod kleště, roztržený i svěrač konečníku, šitá v narkóze, strašné hojení, velká zráta krve. Druhý porod za 22 měsíců jen s nástřihem, na 3 zatlačení dítě venku. Nástřih hlavně jako prevence, abych se neroztrhla v té jizvě špatně. Třetí porod po letech i bez nástřihu, jen asi dva kosmetické stehy.
Jsem ráda, že jsem nepodlehla tlaku a nešla preventivně na císaře. Ten druhý porod mě psychicky hodně zahojil, po prvním jsem si přišla neschopná. No, jenže syn byl zamotaný v pupečníku, ovlivnit jsem to moc nemohla…

• Citovat
  • Upravit
27259
30.1.23 18:12

Moje ségra první vexem a druhý na pohodu bez ničeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.23 21:10

První VEX a ruptura 3.stupně; druhý krásný, rychlý a pohodový porod s malým nástřihem.

• Citovat
  • Upravit
888
31.1.23 12:32

@ProfZav @Micilin @beruska9 @lleennttiillkkaa @milwinka @barca0140 Holky, moc díky. Tak nějak jste mě trochu uklidnily, že naděj na to, aby šlo druhé dítko normálně ještě je. První porod byl opravdu hrozný. Přenášela jsem, protože mi tvrdili, že syn bude malý, ve výsledku měl přes 4kg. Bolesti pouze křížové, necítila jsme vůbec kontrakce do břicha… Ve výsledku mám jizvu až někam pomalu na " záda"Teď čekám holčičku, za chvíli nás to čeká, tak nějak se snažím uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
31.1.23 12:59
@Drndadvě píše:
@ProfZav @Micilin @beruska9 @lleennttiillkkaa @milwinka @barca0140 Holky, moc díky. Tak nějak jste mě trochu uklidnily, že naděj na to, aby šlo druhé dítko normálně ještě je. První porod byl opravdu hrozný. Přenášela jsem, protože mi tvrdili, že syn bude malý, ve výsledku měl přes 4kg. Bolesti pouze křížové, necítila jsme vůbec kontrakce do břicha… Ve výsledku mám jizvu až někam pomalu na " záda"Teď čekám holčičku, za chvíli nás to čeká, tak nějak se snažím uklidnit.

Bude to dobré, uvidíš. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
31.1.23 13:25

@Drndadvě Taky jsem měla pořadí kluk-holka. Ten první porod byl horší celkově, celou dobu jsem byla na kapačce, porod nepostupoval, bylo to nepříjemné. U druhého jsme měla štěstí na prima PA, navíc se mi porod rozjel (dle mého tedy) už v noci před nástupem do porodnice, takže mi dali jen tabletu a šlo to krásné samo. A malá byla o něco menší, než starší brácha. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí