Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přenášet tě nejspíš nenechají vůbec, přenášení začína 42+0, tedy započatý 43. tt. Jinak zvykle se vyvolává nejpozději 41+3 pokud vím.
@Hibou a 41+3 podle vypočítaného TP po 1.screeningu nebo podle dalších screeningu a ultrazvuku, které jsou o týden dřív?
@Anonymní píše:
@Hibou a 41+3 podle vypočítaného TP po 1.screeningu nebo podle dalších screeningu a ultrazvuku, které jsou o týden dřív?
Já věděla přesné datum ovulace (byla řízená), ale mimčo rostlo ze začátku rychleji, takže na prvním screeningu dali TP asi o 3 dny dřív. V porodnici se striktně řídili TP dle screeningu - přestože jsem se snažila vysvětlit, že přesné datum oplození vím se 100% jistotou (a odpovídalo termínu dle ms). Na vyvolávání nakonec nedošlo, malej se umoudřil a porod se rozjel sám.
Dle ultrazvuku. Podle menstruace se snad nikde uz neřídí.
Záleží jak kde. Mě chtěli vyvolávat ve 41+2 ale syn si to přesně pár hodin před rozmyslel a šel sám. Segru nechali v jiné porodnici do 42.
@JancaS84 takže se bere termín prvního ultrazvuku? Protože další velké screeningy a ultrazvuky ukazovaly o týden víc než prvnotrimestrální UTZ
@Anonymní píše:
@JancaS84 takže se bere termín prvního ultrazvuku? Protože další velké screeningy a ultrazvuky ukazovaly o týden víc než prvnotrimestrální UTZ
U mě se vždy řídili podle prvního sceraningu. Ale žádnou větší odchylku jsem neměla.
U mě se řídili 1. screening.
Mezi TP dle MS a tím 1.byl rozdíl nakonec 9 dnů.
To záleží asi jak kde a na tvém stavu. Mě nabídli ve 41+0 hamiltona (stejně nezabral), nechali mě do 42+0,kdy se porod rozjel spontánně. Kontrolu jsem měla naplánovanou na další den, to si myslím, že už by nejspíš plánovali vyvolání. Ale do těch těch 42+0 nepadla o vyvolání ani zmínka - zajímal je vždy monitor, tlak a případné otoky (vše jsem měla vždy v pořádku). Řídili se termínem podle ultrazvuku.
Maminky, v pátek jsem měla TP a stále nic. V pátek jsem tedy byla podle MS 40tt, ale podle UTZ 41tt do kdy mě nechají přenášet? Do 42tt podle MS nebo podle UTZ?
Děkuji.