První porod - císař, druhý?

8.1.16 13:37

první porodě císař druhý?

Ahoj maminky, jsem tu nová mám jedno dítě dcerku a rodila jsem císařem protože jsem se nemohla otevřít. Můžu si teď vybrat jak budu rodit? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
8.1.16 13:40

Záleží, v jaké porodnici. V mojí to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.16 13:48

@Pettulka1989 záleží na více věcí. Ve spoustě porodnic to jde, pokud splníš základní podmínky - velikost mrněte, stav jizvy atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.1.16 13:51

Taky jsem zvědavá na verdit nade mnou. Kdy se to vlastně začíná nějak podrobně zkoumat? Víte někdo?

• Citovat
  • Upravit
8.1.16 13:53

No slyšela jsem že až když začne porod tak se rozhodují jak porod postupuje bolest jizvy atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
8.1.16 14:05

@Pettulka1989 to že jsi se hůř otvírala u prvního porodu neznamená, že to bude u druhého taky tak. Ale pokud chceš znova rodit císařem, stačí říct, že tě bolí jizva. Rupturu nikdo riskovat nebude.
@Tunrida většinou ke konci těhotenství. Když jsem chodívala na monitory, dr. zkoumala sílu jizvy každý týden na utz, jestli není někde ztenčená a tak. Chtěla jsem rodit podruhé normálně a podařilo se. ;) Ono asi záleží na domluvě s OG. Při předávání do porodnice mi napsala do zprávy, že preferuju vaginální porod a i tak ke mě přistupovali. Kdybych preferovala znova císaře, myslím, že by také jednali podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
8.1.16 14:10

Jasne ze to jde, aleapon vetsinou. Pokud chces zase rodit cisarem staci rict, ze te ta jizva taha (pred porodem) a oni si nelajsnou te nechat rodit normalne. A pokud chces normalne a jizva bude dobre zhojena a budes dost dlouho po prvnim porodu tak te nechaji i normalne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
8.1.16 14:20

@Pettulka1989
Moje sestra měla první dítě akutním císařem a druhý zoufale chtěla taky císaře a oni ji naopak přemlouvali k normálním porodu, císaře si musela vydupat! (v Praze v Motole). děti má rok a půl od sebe. Takže tě podle mě nechat v pohodě rodit normálně, pokud bude všechno v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
8.1.16 14:22

@Pettulka1989 jak kde. Někde dají vybrat (mě v ČB dali), jinde trvají na přirozeném porodu (třeba v Brně, tuším Bohunicích). Je dobře si to zjistit předem, abys případně nebyla nepříjemně překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.1.16 14:24

Ja tedy moc nechapu jak nekdo muze dobrovolne chtit cisare :nevim: ale zalezi taky jak dlouho mas rozestup od porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 14:39

Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 14:40

Nechci dobrovolně císaře, právě proto se informuji co to obnáší když už jsem po císaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
8.1.16 14:41

Taky jsem měla první akutním císařem - neotvírala jsem se nebo velmi pomalu. Druhou jsem moc chtěla přirozeně a podařilo se. Taky mi kontrolovali jizvu, velikost mimča a nesměla jsem moc přenášet, nevyvolávali by, ale rovnou řezali. Ale tohle je pokaždé jinak.
A podruhé mi v 5 praskla voda, v 11 začaly bolesti a ve 13:30 byla venku - takže není pravidlem, že když to nejde poprvé, nepůjde to ani podruhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 14:41

Mám 4 roky a tři měsíce po císaři, tak snad by mělo být vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
8.1.16 14:51

Mám aktuální zkušenost termín příští středu. Pokud chceš rodit vaginálně, miminko nebude moc velké jizva bude ok, tak tě nechají rodit normálně. Pokud by se ale porod nerozběhl v termínu, mají omezené možnosti jak porod vyvolávat, stejně tak když by tě při kontrakcích začala bolet jizva ukončí porod akutním císařem. Co vím tak za poslední léta, se dost změnilo a pokud nejsou nějaké další komplikace směřují porod spíš přirozeně. Mě jizva dost bolí a stejně chtěli at rodím normálně. Ale ve finále jsem dostala na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí