Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, prosím těch témat je tu asi víc, ale i tak bych poprosila o KONKRÉTNÍ RADY A ZKUŠENOSTI. - mám několik otázek. Za chvilinku bych měla rodit v PODOLÍ.
1)S partnerem nežiji, volal jste si někdo sanitku přip. taxík, mám přátele, ale úplně nevím, kdy to přijde, tak lepší mít víc variant:) Dulu nechci.
Kolik věcí pro mimi a čeho?
Moc děkuji za rady.
Já měla 2 tašky. Jednu mini na porod a druhou pak pro mě i mimino na šestinedělí.
Poporodních vložek jsem v porodnici vyplejtvala jeden balík, doma druhej. Pak jsem přešla už na normální vložky a skončila u intimek.
Podprdu jsem měla jen jednu, pohodlnou sportovní. Košile tři (včetně té, ve které jsem rodila).
A oblečení na mimino jen to, ve kterém si ho povezeš domu.
@Pandorie ja tedy nebyla v podoli, ale uz dvakrát hned vedle v krci
nicmene je to všude podobne, tak třeba ti pomůžu.
sanitka te většinou veze do nejblizsi nemocnice, ne do te, kterou si porucis. takze to je trochu risk. taxi je lepsi. ale zas funis, hekas a nadáváš před nekym cizim ![]()
v mensi tasce k porodu jsem mela crocsy, kosili, rucnik, vodu, labello na rty, gumicku na vlasy, mobil, kapesníky, všechny potrebne papiry. do druhé na pokoj pak další dve kosile, rucniky, popor. kalhotky, jednu kojpodprdu, toaletni a myci potřeby, teple ponožky, zupan, nabíječku. bepanthen nepouzivam, krem na mimco se snad všude dava. ale osvědčila se mi dubova kura na zahojeni spodku. vlozky dle krvaceni, ja mela tak 8-10 denne.
a treti tasku jsem pripravila doma a dala ji do autosedačky, aby to pak manzel privezl az se pojede domu. tam bylo bodo, overal, kombinéza, rukavicky, cepice, fusak. takze dat třeba ke kamarádce?
at ti to dobře dopadne ![]()
Na sál - doklady, noční košile, bačkory, župan, ručník, vodu na pití a hodil se balzám na rty. Měla jsem jen jednu velkou tašku a tohle na vrchu.
Na oddělení - pro miminko oblečení na odvoz domů, plenky papírové (přebaluješ tak cca po 3 hodinách před kojením), bepanthen hlavně pro sebe na prsa, poporodní vložky - pro začátek stačí jeden balík a uvidíš, jakou budeš mít spotřebu, mají je dole v lékárně, když bude potřeba, jednorázové kalhotky také, noční košile kojíci - alespoň 2, já jsem se třeba po porodu v noci hrozně potila, taktéž podprsenky, ručníky - lepší víc menších, kosmetika klasika, mobil, nabíječka. Žabky do sprchy (tam nutné…). Oblečení na cestu z porodnice - kdyby ti třeba praskla voda…, lepší volnější boty, často po porodu dost utečou nárty a kotníky.