Paragraf otci

70
6.1.16 11:11

paragraf otci

Maminky, existuje neco, aby mohl byt pritel semnou a miminkem po tom, co nas pusti z porodnice doma? krome toho aby si vybral dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
6.1.16 11:17

@lenit leda by tvůj gynekolog/praktik vystavil ošetřovačku na tebe, že jsi na tom po porodu tak, že potřebuješ ošetřování jinou osobou nebo že sama nemůžeš pečovat o vaše dítě a musí o něj pečovat otec. ale tedy nevím, jak často se takové ošetřovačky vystavují, pokud je žena v takovém stavu, tak spíš bych čekala, že ji z porodnice nepropustí a nechají si ji tam do zlepšení stavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
6.1.16 11:22

Tak, má nárok jen na odvoz Tebe do porodnice a zpět (placené volno), jinak si nech od praktického, případně dětského lékaře vystavit ošetřovačku na sebe či na dítě, to pak s Tebou může být myslím 9 dní a je to placené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.1.16 11:46

@JituleF v tomhle případě ošetřovačku nevystavuje dětckařka, ale lékař matky (i když jde o péči o dítě, tak lékař musí potvrdit, že matka se nemůže starat - tedy logicky to musí být ten lékař, který vyšetří matku).

@lenit ještě mě napadlo, že otcovská dovolená po porodu je v posledních letech politické téma (debatuje se o placení z nemocenského pojištění). což zatím sice není, ale někde reagovaly odbory a tento nárok bývá upravený v kolektivní smlouvě (jako benefit pro zaměstnance). ale to by si musel zjistit tvůj přítel u svého zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.1.16 12:02

@sagina mě to přijde jako blbost. Pokud matka nebude schopná se o dítě postarat, tak jí z porodnice nepustí, takže mít ošetřovačku na matku je dle mého nesmysl :roll:

@lenit Jako chápu, že je lákavé zůstat doma s miminem a manželkou a ještě to mít zaplacené, ale jako promiň, takhle to fakt nefunguje. Prostě si vezme dovolenou nebo neplacené volno jako ostatní tátové od rodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
6.1.16 12:06

@ynax A tak jsou případy, kdy lékař tu ošetřovačku dá, třeba u dvojčat, ale standard to není, to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.1.16 12:09

@ynax no, vždyť i já sama vyjádřila pochybnost, zda by v takovém stavu spíš nezůstala matka v porodnici. i když umím si představit, že třeba lékař vystaví ošetřovačku na anemickou matku - z porodnice ji domů pustí, protože pokud nepotřebuje transfuze, co už by tam s ní dělali, ale na druhou stranu opravdu na tom může být tak, že díky anemii bude nadměrně unavená, slabá a může mít sklony k omdlívání, takže tu pomoc s péčí o dítě může potřebovat, než se zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.1.16 12:13

@sagina jasně, ale anemická matka neví, že bude anemická a tak to nebude řešit před porodem. Tady je evidentně dotaz zdravé matky, která řeší, jak by mohl zůstat její partner s ní miminem po porodu doma a ještě to měl zaplacené. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.16 12:59
@lenit píše:
Maminky, existuje neco, aby mohl byt pritel semnou a miminkem po tom, co nas pusti z porodnice doma? krome toho aby si vybral dovolenou?

nic. Dovolenou. Co bys chtěla? pokud se nemůžeš postarat, pak leda paragraf - ale to bys nejspíš zůstala v té nemocnici a mrně s Tebou. Žádná jiná cesta není, pokud k tomu není důvod. Že chce být doma? Ať se v práci domluví a po propuštění z porodky si vezme dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.16 13:00
@JituleF píše:
Tak, má nárok jen na odvoz Tebe do porodnice a zpět (placené volno), jinak si nech od praktického, případně dětského lékaře vystavit ošetřovačku na sebe či na dítě, to pak s Tebou může být myslím 9 dní a je to placené.

nejde - pokud není schopná pečovat, nepustí ji z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
6.1.16 13:07
@martina.se píše:
nejde - pokud není schopná pečovat, nepustí ji z porodnice.

No, zas tak kategoricky bych netvrdila, že nejde… jednak může mít každý doktor jiný názor na to, zda je nebo není schopná a druhak ji třeba po propuštění může vylétnou horečka nebo se objevit libovolná jiná komplikace. Ale souhlasím s tím, že jak na běžícím pásu se opravdu nerozdávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
6.1.16 13:10

@martina.se Neříkám, že je to správné, ale myslím, že leckterý lékař se na to bude dívat shovívavě a tu ošetřovačku vystaví. Zkusit to může, nárok na to samozřejmě nemá.
@sagina Může si nechat vystavit ošetřovačku i na dítě, pokud není matka schopna se o něj postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.16 13:19
@j.a.n.i1 píše:
No, zas tak kategoricky bych netvrdila, že nejde… jednak může mít každý doktor jiný názor na to, zda je nebo není schopná a druhak ji třeba po propuštění může vylétnou horečka nebo se objevit libovolná jiná komplikace. Ale souhlasím s tím, že jak na běžícím pásu se opravdu nerozdávají.

jasný, beru. U nás v porodce řekli, že pokud není schopná pečovat, prostě ji nepustí a hotovo :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.16 13:20

@JituleF jj, je to asi aji o porodce.. u nás prostě jasně řekli, že pokud žena není schopna pečovat, prostě ji nemůžou pustit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.1.16 13:21
@ynax píše:
@sagina jasně, ale anemická matka neví, že bude anemická a tak to nebude řešit před porodem. Tady je evidentně dotaz zdravé matky, která řeší, jak by mohl zůstat její partner s ní miminem po porodu doma a ještě to měl zaplacené. :nevim:

tak jednak netvrdím, že zakladatelka zrovna bude anemická a jednak já předem věděla, že budu anemická :nevim: začala jsem být na začátku prvního těhotenství, což už je skoro šestnáct let a anemická jsem stále, akorát že už jsem na stav adaptovaná, takže mám obtíže jenom tehdy, kdy je situace zhoršená (třeba právě tím těhotenstvím). jako vím, že můj tehdejší gynekolog by mi ošetřovačku vystavil, kdybych chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí