Opakovaná hypotonie dělohy

Anonymní
3.1.16 23:09

Opakovaná hypotonie dělohy

Zdravím vás, maminky. Chtěla bych se zeptat, jestli jste měla některá opakovanou hypotonii dělohy po porodu a názor vašeho lékaře na další těhotenství. Mě toto potkalo a jeden lékař doporučuje tuto komplikaci ´pouze´ před porodem hlásit, druhý (a možná i zkušenější) odrazuje od dalšího těhotenství, že by uterotonika už nemusela zabrat a pak jde o život. Děkuji předem za vaše zkušenosti, případně i doporučení nějakého lékaře o kterém víte, že má s tímto více zkušeností.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
3.1.16 23:13

Nemám zkušenost, nevím jestli jsi hledala, takto odpověděli v poradně https://www.emimino.cz/…nie-delozni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
3.1.16 23:26

Ahoj, já měla hypotonii po prvním porodu, akutní císař, po vybaveni miminka hypotonie dělohy, částečně i ruptura, dost velká krevní ztráta. Ale další těhotenství mi nikdo nerozmlouval ani nezakazoval…jen aspoň rok rozestup.. Mám je 2,5 roku od sebe,, druhy porod již plánovaný císařem a vše úplně bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
4.1.16 08:57

Nahlásit v porodnici určitě, ať jsou na to připraveni. Ale netěhotnět kvůli tomu?? d :,( ivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.16 11:35

Diky za reakce. Jde mi spise o to, pokud ma nekdo podobnou zkusenost, jestli se to s dalsimi porody zhorsovalo. Hypotonie muze byt i diky prubehu porodu, coz u mne tak nebylo, mam proste takovou poruchu (porody oba rychle, bez zasahu, male deti, v ‚pohode‘, ale deloha se potom proste nezavinovala).
Dva lekari mi nedoporucovali dalsi tehotenstvi, ze se to bude opakovat a nevi se v jakem rozsahu, tak nevim, no.

• Citovat
  • Upravit
2
22.5.17 21:44

Dobry den, rada bych se zeptala, zda se najde nejaka maminka, ktera zazila pri prvnim porodu hypotonii delohy a sla do druheho ditka. Po prvnim porodu, jsem ztratila asi 1,5 l krve, dostala krevni transfuze, druhe dvojcetne tehotenstvi bylo zamlkle a pri revizi delohy opet doslo k hypotonii a krevni ztrate. Ted bychom si prali druhe dite a mam strach, aby to nedopadlo jeste hure. Dekuji a preji hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.17 16:44

Ja hypotonii zazila dvakrat, s tim, ze podruhe to bylo asi proto, ze to lekari vzali na lehkou vahu a nehlidali me. Doporucuji hlasit v porodnici uz pred porodem, domluvit se na postupu, nejen medikace. Oni uz potom budou pripraveni na vse, i kdyby se to muselo resit operativne v nejhorsim pripade. Preji hodne stesti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
200
9.2.21 11:58

Ahoj, u porodu 2017 hypotonie dělohy. Je to problém u druhého porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí