První příkrm 5 měsíc

Anonymní
1.4.22 15:32

První příkrm 5 měsíc

Zdravím.
Rozhodla sem se dat synovi první příkrm v 5. Měsících. Je kojeny, žádné jiné problémy nemá, nedávno jsem to probrala i s doktorkou a souhlasí s tím, ale řekla pomalu.

Je tu někdo kdo také začal pátým měsícem pomalu zavádět? Zatím jsem koupila jen mrkev, když to půjde, po jak dlouhé době další, a co jste dávali pak? :pankac:
Nechci Ho tím krmit, chci jen začít zvykat, :kytka: ovšem uvidime jak na. To půjde :kytka: dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65429
1.4.22 15:51
@Anonymní píše:
Zdravím.
Rozhodla sem se dat synovi první příkrm v 5. Měsících. Je kojeny, žádné jiné problémy nemá, nedávno jsem to probrala i s doktorkou a souhlasí s tím, ale řekla pomalu.Je tu někdo kdo také začal pátým měsícem pomalu zavádět? Zatím jsem koupila jen mrkev, když to půjde, po jak dlouhé době další, a co jste dávali pak? :pankac:
Nechci Ho tím krmit, chci jen začít zvykat, :kytka: ovšem uvidime jak na. To půjde :kytka: dekuji

včera dostal vnouček, má málo přes pět měsíců, je teda na UM. Taky jako první mrkvička a teda tolik zhnusených obličejíčků jsem ještě neviděla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.4.22 16:01

Já začínala dýni. Na mrkev pozor staví. Ale nemusí mít problém. Určittě přidat vždy tuk. Kupovala jsem v dm dětský řepkový olej. Musíte zkoušet postupně. Vždy dva tři dny jeden druh zeleniny, pak přidávat další druhy zeleniny. Takto jsem jela měsíc jen zeleninu. Pak jsem začala přidávat maso 2-3× týdně, malý kousíček. (krutí, králičí, teleci, kuřecí). A takto jsem jela zase celý měsíc. Takže dva měsíce jen obědy jsme pilovali. A až pak dopoledne ovoce (přesnidávky, banán, avokádo). A zase takto celý měsíc. A pak jsme zavedli kolem 8m ráno kaše, domácí. Ovesné, rýžové, pohankové…
Já fakt postupovala hodně pomaličku, postupně. Vždy měsíc, měsíc, měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4134
1.4.22 16:08

Malá také kojena a začali jsme také v pěti měsících. Začali jsme dýní, pak mrkev, brambory,…
Ze začátku se na to moc netvářila. Zpětně bych klidně počkala do těch šesti měsíců. Rozjedla se až tak v těch šesti nebo sedmi měsících. Teď má devět a snědla by všechno, co vidí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
1.4.22 16:17

Plne kojeny syn - prikrmovany od peti mesicu, jidlo miluje, zacala jsem kasi na noc, za tyden obed. Vsechna zelenina. Za tyden ovoce k snidani. Mliko mu pres den nestacilo. Vypije obe prsa - podle odsavacky cca 150 ml a pak si da 200 gramu zeleniny jako nic.
Ma osm mesicu a ma jidlo petkrat denne, do toho kojim dvakrat v noci, trikrat pres den.
Bez problemu. Je potreba koukat na reakce, na chut k jidlu, na zajem o jidlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
1.4.22 16:45

Ja začíná ve 4 a půl měsíci, dávala jsem vždy 3-4 dny jeden druh a pak zkusila něco jiného, když sme toho měli zavedeno víc, tak sem to kombinovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
1.4.22 17:02

Já začínala ve 4,5m, dýně, brambory a mrkev, batáty… za 14 dní pak do příkrmu hovězí maso. Za další týden zatěžování lepkem - do polévky lžičku krupice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3926
1.4.22 17:59

U nekojeného syna jsem začala ve 4,5 měsících - mrkev, batáty, hrášek, brokolice, brambory - prostě jsem odzkoušela veškerou zeleninu.
Nejdřív jsem dělala maličké množství (nebo kupovala ty nejmenší sklenky a z nich dala jenom půlku.) Až jsem odzkoušela zeleninu, začala jsem dávat zeleninové směsi, do kterých jsem přidávala maso, nebo žloutek.

U kojené dcery jsem začala v 5,5 měsících a jedu úplně stejně jako s prvním.

Ovoce jsem začala až tak měsíc po tom, co mi začali dobře baštit zeleninu s masem/žloutkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1366
1.6.22 21:47

Prikrmy od 4.m + UM

Ahoj, muzete mi prosim poradit behem 6nedeli jsme plne skoncili na umelem mleku. Nyni nam bude 12.6 5 mesicu. Od 4mesice jsem se snazila k obedu davat ochutnavat. Zacala jsem mrkev, mrkev, mrkev, mrkev, mrkev +brambor, dyne, dýně, brokolice, brokolice, pastinak, pastinak, bila mrkev, bila mrkev, hrasek, hrasek… Proste od 12.5 denně neco dostal..Ale skoro vse vyplyval..Jenze pomalu mu musim rukou otvirat pusu a tu lzicku do nej nutit. 90 procent co je na lzicce vyplyve..prska po sobe, po me. A chce jen mleko. Ale jelikoz nekojim tak nevim jestli mu mohu dat,,voraz" nebo ho mam takle mordovat dal..v planu bylo prejit na maso, pak na ovoce..ale kdyz nechce vůbec jidlo zadne tak nevim jak dal jestli prestat uplne nebo furt rvat zeleninove lzicky. děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
1.6.22 22:13

Bože chudák… rozhodně mu dej voraz, jak píšeš a proboha neotevírej mu pusinku násilím. Není na to ještě připravený, dej mu čas. Jak by se to líbilo tobě? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1366
1.6.22 22:16

@Karolina0311 doktorka rikala ze nekojene deti od 4m jemu bude 5m a neda ani lzicku plnou. Tak mam strach aby mu neco neschazelo. Kdybych kojila tak bych to tak nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65429
1.6.22 22:19
@LP4 píše:
@Karolina0311 doktorka rikala ze nekojene deti od 4m jemu bude 5m a neda ani lzicku plnou. Tak mam strach aby mu neco neschazelo. Kdybych kojila tak bych to tak nehrotila.

Vnoucek taky neni kojeny a po dohode s doktorkou zacali s prikrmama v sestem mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
1.6.22 22:20

Určitě mu nic scházet nebude. Některé děti začnou třeba až v 8m. Takhle mu uděláš akorát tak blok. Dej mu týden, 14 dnů pauzu a pak zkus OPATRNĚ znovu. Ale necpi to do něj násilím. Dřív nebo později by se ti takhle akorát z toho poblinkal. Má ještě plno času, je malinkej ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1366
1.6.22 22:21

@vokishka dekuju moc necham ho tedy taky byt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1366
1.6.22 22:22

@Karolina0311 kdyz on pije docela i malo mleka. Ja vim ze nemam hrotit obal ale proste by mel za 14dni cca mit asi 1200ml? A on ted vypije max 700..jako váhu ma slusnou 7500 ke konci 4m, ale znervoznuje mi to prostě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí