Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, ženy mám na vás prosbu mám 7. Měsíční holčičku predcastne narozenou ale prostě hrozně málo mi pribira na váze? Porodní váha je 1770kg teď 5,5kg všechny testy krve jsme podstoupily a díky bohu se nic nenašlo jediný Teda to že jsme trošku pozadu jelikož malá má nějaký blok v ramínkách takže odcházíme na rhb.
Můžu se zeptat jestli se s tím někdo potkal jinak jsme zacli dává příkrmy k tomu mlíčko a zda se mi že prostě přibýva strašně pomalu ![]()
Mám neteř narozenou ve 30tt s porodní váhou 1020g. Má 9,5 měsíců a váží 6600g.
Myslím, že vaše váha je ještě relativně Ok a nestrachovala bych se ![]()
S příkrmama váha bude pomalinku stoupat více ![]()
Holcicka narozena 28t 1070g, v roce 7kg. V grafech u dr.vzdy pod tabulkovymi hodnotami, ale nikdy jsme to neresili. Byla v poradku, mela sve tempo. Prikrmy nic nespravili, porad byla hubenour. Jedla vzdy miniporcicky, ale skoro kazdou hodinu. A ted 11let a porad hubenour, porad miniporce, casto a vse je ok.
Dcera narozená ve 38tt váha 2350g, v roce měla 7500g. Dr nás od půl roku honila co 14 dní na převážení + krev. Prostě je drobná. Doktoři mají na vše tabulky ![]()
Predcasne, 2,12kg vyzle az do peti let. Ve skolce zacal trochu dohanet, ted prvni trida maly, ale na kila dobry. Jidlo ho nikdy moc nezajimalo. Kojeni jaks taks. Doktorka to resila, ale tak primerene. Nejake testy jsme absolvovali.
Vzdycky byl aktivni a vsechno tak jsme to moc neresili.
Druhej donosenej, 2,6, v peti letech ma 109cm a 15 kg. Mudra uz nas zna, tak neresi. Pohybuji se na 2-3.percentilu.
Ja mam starsi dceru narozenou po terminu s normalni vahou (2.98 kg) a mela v roce 7.80 kg. V 6m mela 5.96, to uplne presne zdvojnasobila vahu. Prikrmy ji teda nejely, v 8m se odstavila a skoro prestala jist. Je drobek doted (skoro 10r), ale okolo 6r zacala vrstevniky alespon trochu dohanet, do te doby byla podmerecna, cca 2.-4. percentil, ted uz je na 10. minimalne. No, nekdo tam dole byt musi
. Na krvi jsme taky byli. Nutno rict, ze ani dve mladsi deti nebyly v roce nijak vykrmene, porodni vahu mely 3.46 a 3.47 kg a v roce cca 8.5 kg. Ale nejmladsi neni jeste ani 5r a ma 20 kg, to ta starsi mela ve 3.tride
.
Naše téměř 11r. dcera má 25,1 kg. Jsem ji teď poslala, ať se zváží. Narodila se nějak s 3kg. A drobná je a byla. Je teda pravda, že od půl roku do 5 let mi téměř nejedla maso, když ho snědla, tak byla schopná ho vyzvracet. Ale jedla hodně vývary masové, když tam neviděla kousky masa. Myslím si, že časem asi přijde, že je vegetarián, až si to víc uvědomí. Zatím je to podle nálady. Někdy maso ano a někdy vůbec ne. Chodíme na endokrinologii pravidelně. Na nic nepřišli.
Dcerka se narodila cisarem v 39+4tt a vazila 2720g. Z porodnice sla s 2540g a od te doby to byl boj. Ne ze by dost nepila (kojila jsem i dokrmovala odstrikanym a neustale prevazovala). Proste hur pribyvala. V 8mi dnech mela 2650g, ve 14ti dnech 2780g, v 6ti tydnech 3450g. V roce jsme byli stastny za 7,3 kg. Ted je na 9kg ve 21 mesicich. Na radu pediatra jsme zacali s prikrmy uz ve 4 mesicich. A uz za mesic jsem nasadila maso a hned pak i vecerni kasi zadelavanou s UM a po vsech jidlech jsem jeste dokojovala. Pediatr strasil jen ze zacatku dehydrataci, hodne jsme ji museli hlidat. Pak uz byl v klidu. Rikal, ze kojene deti se drzi v tabulce niz. Dcera byla okolo 2-3 percentilu a na chvili i z tabulky vypadla. Ma asi rychly spalovani. Je stihla, ale ne vychrtla. My s manzelem jsme byli vzdycky nejhubenejsi v okoli.