První příznaky neštovic

57
13.1.16 13:30

první příznaky neštovic

Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s prvními příznaky neštovic. Syn měl v noci teplotu, stěžoval si na bolest břicha a hlavy a ráno jsem mu na zádech našla podezřelý pupínek. Zbělalá kůže a okolo červená. Měl někdo takovýto záčátek neštovic? Děkuji :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
13.1.16 13:42

Neštovice se nejdřív vyhazují na hlavě a „jdou“ po těle dolu.
Obě holky měly nejdřív červený flíček a pak se tam vyhodila typická vyrážka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.1.16 13:56
@bublinek píše:
Neštovice se nejdřív vyhazují na hlavě a „jdou“ po těle dolu.
Obě holky měly nejdřív červený flíček a pak se tam vyhodila typická vyrážka

to nemůžeš takhle říct.. můj malej se osypal nejdřív na břichu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
13.1.16 14:06

Starší dcera si jeden den večer stěžovala, že ji bolí hlava a taky ji svědila pipka, druhý den ráno měla na krku prví 3 pupence a jeden právě na pipce.
Syn si na bolesti nestěžoval jako první jsem mu objevila pidipupínek na krku - kdybych nevěděla, že je pravděpodobně dostane, tak bych si ho vůbec nevšimla.
Ty pupínky byly hned od začátku napněné tekutinou - takové puchýřky a poměrně rychle se zvětšovaly a přibývalo jich.

• Citovat
  • Upravit
2852
13.1.16 14:07

Dcera neměla horečky, bolesti, jen se jí udělaly dva pupínky na rameně. druhý den přibylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
13.1.16 14:22

@Cipisek1 muze byt. jak je to velke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.1.16 15:00

@Pudloslava tak 2 mm. Ráno šel normálně do školky s tím jedním pupínkem, pak jsem začla moc přemýšlet a teď se děsím s čím přijde domů, aby nebyl osypaný. Ráno si už pak na nic nestěžoval, ten pupínek mi ale přišel divnej. Nikdy nic takovýho neměl a hlavně celou noc se budil(což není obvyklý) a že ho bolí bříško a hlava. Teplota 37,3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.1.16 15:04

@Cipisek1 přinesl pupeny ze školky - už měl pupenatý celý obličej, když jsem ho vyzvedla - ještě ráno neměl nic. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
13.1.16 15:08

Syn šel ráno do školky, jeli na výlet a odpoledne měl na čele takový malý pupínek. Přítel říkal, že se určitě jen někde bouchnul. No a do večera měl pupínek takový ten vodnatý váček a malý se osypával od ramen dolů. Do rána byl jak dalmatin. Teplotu až ten druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
13.1.16 17:14

@Cipisek1 tos ho poslala do školky po teplotce a nočnim břichabolu, to seš borka :-) no ale chapu, že když chodiš do prace, tak je to dilema.

ja ti mam dojem, ze nejvic jich vzdycky naskaklo pres noc. uvidis zitra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.1.16 17:46
@jdukolem píše:
to nemůžeš takhle říct.. můj malej se osypal nejdřív na břichu

dobře, zpravidla začínají na hlavě (ve vlasech) a pak jdou dolů

Aspoň tak mi to říkala dr. pokud mi lhala zvážím setrvání dcer v její péči :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.1.16 17:49
@bublinek píše:
dobře, zpravidla začínají na hlavě (ve vlasech) a pak jdou dolůAspoň tak mi to říkala dr. pokud mi lhala zvážím setrvání dcer v její péči :) :mavam:

no v medicíně není nikdy nic žádné dogma ;)
proto se používají termíny jako obvykle, většinou, typicky, zpravidla… ;)
mmch mladšímu začala první neštůvka pod kolenem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.1.16 17:53
@jdukolem píše:
no v medicíně není nikdy nic žádné dogma ;)
proto se používají termíny jako obvykle, většinou, typicky, zpravidla… ;)
mmch mladšímu začala první neštůvka pod kolenem ;)

OK, zpravidla mi v původní odpovědi vypadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
13.1.16 17:54

U nás byla asi dvakrát večer zvýšená teplota (ale to jsem si uvědomila až zpětně, že se nám zdál trošku teplejší, jinak se choval normálně), byl ve školce a večer při sprše jsem zjistila, že má po těle asi 10 malých červených pupínků, zatím ještě fakt malých, ale při bližším zkoumání měly uprostřed „sklíčko“. V noci měl už trochu teplotu a ráno jich bylo víc a byly větší. Naštěstí jsme měli ale celkem lehký průběh, žádné vysoké teploty, žádné svědění a pupínků taky nebylo tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.1.16 17:54

@Cipisek1 jestli jsi ráno našla jeden, ted´by jich už muselo být 30 x víc. A zbytečné zakládat téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí