Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měly jste na prvním screeningu i 3D ultrazvuk? Mohu se zeptat i na pohlaví, vím že to nebude 100% jen mě to zajímá, děkuji😊
Neměla jsem 3D vůbec a zeptat se můžeš na co chceš. Jen to nemusí ještě třeba úplně poznat ![]()
Mně pár fotek ve 3D udělali, ale počítej s tím, že je to ještě hodně v hrubých obrysech. Rozhodně není vidět podoba miminka, ale tvar těla, pupeční šňůra a velmi přibližné rysy ano. Odhad pohlaví mi řekli a trefili se ![]()
Ano, měla jsem 3D. Dokonce jsem dostala víc fotek než se dává. Lékaře pořád někdo odvolával a vyšetření trvalo déle. V papírech jsem měla napsáno, že pohlaví znát chceme. On nic neviděl. Možná proto, že plod si nedal říct a byl pořád na boku nebo dělal sudy.
Tenhle doktor byl pak u mé akutní sekce.
.
U 1.screeningu jsem 3D utz neměla, až u 2.screeningu. Pohlaví řeknou přibližně, pokud je plod správně natočený, v tom 20tt ti to řeknou už s jistotou.
Pohlaví nám u obou dětí řekli na prvním screeningu. 3D se dělá až později okolo 18.-24.tydne, mam u obou dětí 3D fotku, vždy když bylo dítko hezky natočené, tak si to paní doktorka přepnula, zda by nebyla hezká fotka …u mladší jsme se objednali na samostatné 3D a dítko se vůbec nenatočilo správně …
@Selina11 píše: Více
Záleží jak kde, v našem městě se screning dela ve 3D. Ty na pohlaví ti lékař řekne, pokud bude dobre videt, ale neni to ma 100%.
Měla sem 3D na všech screeningach u všech dětí. Na pohlaví se klidně zeptej, ale počítej že je to odhad a nemusí to být vůbec znát. U dvou dětí mi odhad řekli, ten nakonec vyšel u třetího neřekli nic, páč nic neviděli ![]()
3D jsem neměla vůbec. Přijde to mi hrozně ošklivé … ![]()
A pohlaví nám řekli hned na prvním screeningu i tak. Byli si dost jistí. A měli pravdu. ![]()
3D jsem neměla a pohlaví v tomhle týdnů mi určili správně u všech tří dětí.