Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, zacala jsem brat HA Lindynette 20 1. den menstruacniho cyklu, tak jak se ma. Chtela jsem se zeptat, jestli je ochrana spolehliva i v te uplne prvni pauze… Prvni pauzu jsem to sice dostala, ale ted mam dalsi a furt nic.. Brala jsem opravdu poctive. Jediny priblem muze byt ten, ze byl sex v te prvni pauze…
Pokud jsi začala brát 1.den cyklu, tak ochrana by měla působit hned, tedy i v té první pauze. Důvodů, proč krvácení nepřišlo může být hodně, nemusí jít hned o těhotenství ale test bych určitě zkusila…nebyla jsi nemocná, nebrala jsi nějaké léky? Stres apod.?
Ne, nemocna jsem nebyla, leky taky ne… No, snad to jeste prijde :/…
Mám tu samou antikoncepci a první tři platíčka, jsem měla menstruaci rozházenou, pak se to ustálilo a dostávám to téměř na hodinu přesně, bavila jsem se o tom i s doktorem a prý je to normální, tělo si musí zvyknout..
No minule jsem to prave dostala presne tak, jak doktorka rekla, ze by to melo byt, treti ted po vysazeni rano… A dnes je to zase treti den a zatim furt nic… Tak doufam, ze je to stejny pripad ![]()
Poprvé jsem to měla tuším taky přesně, pak to lítalo o tři dny dokonce, ale zase jsem měla jistotu že těhotná být nemůžu.. Od té doby to mám na hodinu přesně, poslední beru v pátek a v pondělí úderem 17:00 se to dostavuje, až teď je někde zádrhel, ale doufám, že to je stresem a infuzema co do mě rvali v nemocnici..
U me jo uz je to v pohode, prislo to odpoledne
myslim, ze temi infuzemi je to docela mozne…