Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nejdřív vám chci popřát příjemný slunečný den
a teď k dotazu. Po 15ti měsících jsem přestala kojit. Teď doberu poslední dvě platíčka HA Azalia a chci přejít na klasickou dvousložkovou HA. Jenže nabídka na trhu je obrovská. Nikdy jsem žádnou HA nebrala tak vůbec nevím jakou vybrat. Můj Dr. řekl ať si zvolím a pak požádám sestru o recept. Ale jakou zvolit? Mám přemrštěné nároky totiž
nějakou po které se netloustne, nebolí po ní hlava, nehorší se pleť…
Poraďte co berete vy a jaké máte zkušenosti?
Ja beriem yosefinne. Je to moja prvá antikoncepcia po Azalii. Po dlhej debate s doktorom sme dospeli práve k nej. Nebadám na sebe žiadne vedľajšie příznaky-nepribrala som, nestratila chu´t na sex, nezhoršila sa my pleť. Ale do budúcna aj tak uvažujem o niečom nehormonálnom.
@Linve No on mi Dr. doporučil aspoň chvilku HA brát. Mám cystu, kterou by antikoncepce mohla vyřešit a pak strašně rozházenej cyklus po té Azalii, což by HA také mohla vyřešit…
No oni to doporucuji radi, kdyz z toho maj penizky.. Nevim, jak to funguje u cyst, ale s tim rozhazenym cyklem je to pekna blbost.. Kdyz beres HA, menstruaci v pravem slova smyslu vubec nemas. To, co povazujes za ms, je krvaceni v dusledku poklesu hormonu.. V podstate vubec zadny cyklus nemas
spis bych to resila nejakou prirodni cestou. Ale asi je to tva vec, no
@Linve Můžu se zeptat co myslíš tou přírodní cestou? Mluvíš teď o ochraně při sexu?
Myslim nejake prirodni preparaty pro srovnani cyklu.. Kdyz to hodis do guglu, nebo sem do diskuzi, vyskoci toho azaz ![]()
A jestlis mela cyklus pravidelnej pred branim HA, zas by se s tim telo melo po nejake dobe samo prirozene srovnat