Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, obracim se na vas s dotazem, treba mate nektera stejnou zkusenost. Mam skoro 5. tyden po gynek. zakroku. Presne 4 tydny po se dostavilo slabsi krvaceni bez bolesti, a protoze mam predepsanou HA, vzala sem v ten den 1. pilulku. Jenze od te doby nekrvacim ani nespinim, proste nic. Nevim jestli to krvaceni byla menstruace, myslela sem, ze jo, i tomu odpovidaly ty 4 tydny. Krom toho sem mela pohl. styk a ted nevim jestli jsem chranena. Pohlavni styk sem mela az v den 2. pilulky, pred tim ty 4 tydny nic, takze tehotna byt nemuzu. Dr. mi par dni pred tim krvacenim rekla, ze mam malou cystu, a ze by mela zmizet. Tak mohlo to krvaceni byt menstruace, i kdyz jen jeden den, uz je to dlouho od zakroku, aby to bylo tim? A jsem vubec tou HA ted chranena? Poradte a neptejte se, proc sem nezavolala dr. Uz jsem z doktoru vyrizena
No pokud to byla menstruace, tak chráněná jsi. Hormony ti MS zkrátka mohly utnout. Pokud to MS nebyla (což se mi ale nezdá, po zákroku už je to vážně dlouho), tak by ses musela celé plato chránit jinak. Tak se zařiď jak myslíš ![]()
Dle mého je to jen tím, že bereš antikoncepci…nzáleží jakou máš…u některých prostě menstruace není
Tato HA se bere 21 dni a pak je 7 denni pauza behem ktere, se krvaci. Na letaku se pise, ze kdyz ji vezmu prvni den mesicku, sem hned chranena. Akorat mam obavy jestli sem ted chranena, kdyz sem krvacela jen jeden den a nevim jestli to mam brat jako menstruaci
@Anet89 HA ti MS utnula, to se může stát, nejsi první ani poslední… na ochranu to vliv nemá
Ahoj holky, po porodu jsem včera začala brát HA sunya, začala jsem spinit s příměsí krve - vždy tak u mě začínala MS, tak jsem vzala první tabletku a ráno jsem se vzbudila a najednou spineni zmizelo a krvácení nepřišlo. Nepamatuji si, jak to bylo když jsem ji začala brát před 8 lety, tak se chci radši ujistit, muj dr má dovolenou tak se nemám kam jinam a dotazem obrátit. Jsem i tak chráněná ihned? I když MS zmizela, resp se neobjevila? Mám za to, že tehdy se mi MS normálně rozjela
Díky za rady
Jinak po porodu jsem 10,5 týdne, první ms po sestinedeli byla a byla dost divoká, tak mě trochu překvapilo, že najednou nic. ![]()
@Kattynka000 Ne chranena nejsi, udelala bych pro jistotu test a jeste 14 dni se chranila.
@j.a.n.i1 těhotná být nemůžu, s manželem se chráníme a i přes ochranu si dáváme pozor. Právě mi jen přišlo divné to zastavení MS, protože si ještě pamatuji, že při vzetí pilulky první den MS je žena chráněná ihned.
No, radši platicko budem dávat ještě pozor. ![]()
@Kattynka000 No, ona to totiž nejspíš nebyla MS, ale jen nějaké zašpinění, které by přestalo i kdyby sis prášek nevzala.
@j.a.n.i1 asi před hodinou to zacalo znova, spineni s příměsí krve
MS křeče v podbřišku se taky znova objevily.. No stejně pro jistotu ještě přes jedno platicko budem dávat pozor ![]()
@Kattynka000 Tak jestli z toho fakt bude regukerni ms, tak si davat pozor nemusite, ale pockala bych, az to bude ucela jasny.