Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak už vyplívá z názvu, mám strašný strach. O půlnoci ze soboty na neděli nám s přítelem praskl kondom. On byl před ejakulací, takže v kondomu nic nebylo, ale taky existuje něco jako kapky lásky… tak jsem měla celkem strach, ale k tomu jsem byla tak 3 dny po měsíčkách, takže další plusové body. Přítel říkal, že z toho nic bt nemůžě, ale i přes to jsem mu nevěřila a raději si šla koupit Postinor. Takže hned v pondělí jsem naklusala do lekárny a koupila si tyto pilulky, ale přes to mám stále strach. Já vím je to můj problém… a uznávám to, byla jsem blbá… ale tak to k dospívání patří… Hlavní na co se chci zeptat je, máte nějaké zkušenosti s POSTINOREM? Předem děkuji za každý odpovědi.
Jestli sis vzala Postinor, tak to bude v pořádku. Ale jako pravidelná antikoncepce to vhodné není. Radši si dojdi k doktorovi a poraď se s ní+m, co by pro tebe bylo vhodné.
Klid, na 99,9% tehotna nejsi…pochybuju, ze bys mela ovulaci 3 dny po menstruaci, navic vse pojistene Postinorem.Hod se do klidu.
@Ino Podle toho, co píšeš z toho nic nebude
A blbá nejsi, chráníte se, HA nebereš, což beru jako plus. Příště zdvojte ochranu, jestli fakt nechcete miminko - kondom + Pharmatex, pesar nebo další…
@Ino Zkušenost mám ale je to už cca 12 let zpátky. Bylo mi z toho děsně blbě. Bolela mě hlava. Pro tělo je to asi pecka. To je asi tak vše. Nic z toho nebylo a taky nám prasknul. Když mi po 14ti dnech praskl znova, šla jsem pro HA. Už jsem na to neměla nervy… ![]()
Zkušenost nemám, ale než bys z tohodle otěhotněla, to spíš do týdne vyhraješ ve sportce 20 mega ![]()
Praskl nám kondom asi před pěti týdny. Já jsem zrovna akorát odstavila, MS jsem od porodu ještě neměla… nechtěla jsem nic riskovat a běžela jsem pro Postinor. Vůbec nic mi po něm nebylo, žádná změna, nic. Zkrátka jak kdybych si nic nikdy nevzala. První MS dorazila asi měsíc po spolknutí Postinoru, pro jistotu jsem si po nějakých 14 dnech dělala i test.
Byl samozřejmě negativní.
Klid. ![]()
Příspěvek upraven 26.06.14 v 22:25
@Ino nejsi blba. Jednou po Postinoru jsem nepoznala nic. Jednou jsem mela hodne rozhozeny cyklus, ale jen jeden. Proste jsem menstruovala po 14 dnech. Tak si radeji vem slipovku, kdybys to dostala necekane.
@avm3 píše:
@Ino Podle toho, co píšeš z toho nic nebudeA blbá nejsi, chráníte se, HA nebereš, což beru jako plus. Příště zdvojte ochranu, jestli fakt nechcete miminko - kondom + Pharmatex, pesar nebo další…
@Ino proc blba? jste se chranili a to, ze prasknul kondom neni tvoje vina. S postinorem neotehotnis.
Moc děkuji! Ani nevíte jak mě to potěšilo. Já prostě jsem histerka a velký pesimista, takže jsem se musela zeptat… a uklidnit se tak… moc všem děkuji ![]()
Zeny, a jak dlouho, po takove " nehode" se muze ten Postinor brat? Myslim tim, nejpozdeji ale aby to bylo ucinne. Do 24h po sexu?