Hobby Lobby a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Virginian
1.7.14 14:49

Hobby Lobby a antikoncepce

Nevím nakolik česká media informovala o čerstvém rozhodnutí nejvyššího soudu USA, nebo kolik o tom víte, ale myslím že neuškodí tady v pár řádcích napsat vo co gou.

Firmy Hobby Lobby a Conestoga Wood Specialties vlastní dvě rodiny, Green a Hahn. Svým zaměstnancům poskytují i zdravotní pojištění a v rámci tohoto zdravotního pojištění je i 16 různých způsobů antikoncepce.

V rámci Obamacare ale vznikl požadavek, aby mezi antikoncepci kterou jejich zdravotní pojištění kryje patřily i takzvané pilulky den poté a to vlastníci těchto dvou firem nechtějí udělat, protože to už není antikoncepce ale abortative. Nejvyšší soud USA včera těsnou většinou rozhodl, že Hobby Lobby není povinné hradit abortative ve zdravotním plánu pokud se to neslučuje s jejich přesvědčením. Všimněte si že nikdo nikomu nic nezakazuje, jde jen o to kdo to bude platit.

Americká media to samozřejmě presentují jako válku Hobby Lobby proti ženám a přitom šlo skutečně jen o to co jsem snad srozumitelně popsal.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
1.7.14 15:02

Tak asi to tezko budeme posuzovat, kdyz nezname us sxstem zdravotniho pojisteni. Z meho hlediska je vubec udivujici, ze zamestnavatel ( nebo kdokoliv) nekomu hradi antikoncepci.
Jinak Hobby Lobby byl muj oblibeny obchod, neco takoveho nam tu chybi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
1.7.14 15:06

Já tam se ženou radši nechodím, to by bylo jako vláčet jí do krámu s vercajkem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12651
1.7.14 15:16

@Virginian vazne? Ja si pamatuju, ze tam bylo TOLIK krasnych veci pro zenske konicky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
1.7.14 15:27

No právě, ona radostně pobíhá mezi regály a já se celou dobu zoufale nudím. Jsou kšefty kam člověk musí sám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1