První šlapací kolo za levno?

Anonymní
23.1.22 10:09

První šlapací kolo za levno?

Zdravím a rovnou se omlouvám za anonym, ale je to pro nás citlivé a nechceme, aby to někdo věděl. :oops:
Chtěli bychom koupit dceři ke třetím narozeninám první šlapací kolo, jenže na tom momentálně nejsme finančně nejlépe.
Od všech furt slyšíme, ať pořídíme kolo woom atd., že je lehoučké, dobře se ovládá, jenže my nemůžeme dát za kolo, které bude mít chvilku, x tisíc :( je nám to vůči malý blbý, že jí nemůžeme dopřát „luxus“, ale prostě to nejde, nemáme na to..
Jaké jste kupovali první kolo (velikost 16, dceři budou sice 3, ale vypadá na 4,5) a jste s ním spokojeni?
Aby nebylo moc těžké a bylo snadno ovladatelné..
Koukala jsem na b-twin, ale nevím nevím, radši si nechám poradit.. máme rozpočet maximálně 2000.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
23.1.22 10:19

To první kolo jsem koupila někde na bazaru. Mi bylo jasné, že při učení bude parkovat o ledacos. Že občas tím špelí o zem. Takže jsem jim nekupovala nové.
I to na bazosi vypadalo hezky. Kdybych nepřiznala, že není nové, tak to nikdo nepozná.
A to jejich první stále putuje někde po rodině :mrgreen:. Že se na něm učí nejmladší členové rodiny.
Nové, mnohem dražší mají později. Už se k tomu chovají hezky, nepadají. A dědí je po sobě, jak rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
23.1.22 10:25

Prvni jsem koupila za 500 pri nakupu syra na nejake farme. Valelo se jim tam pod stromem, neco na nem nahazeny, tak jsem se zeptala :lol:. Bylo, jako novy a na pocatky uplne v pohode. Vyhoda tech drahych je, ze jsou lehka. Ale dite, ktere se teprve uci, to zas tak extremne nepotrebuje. Pokud je sportovne nadane, uslape to i na trochu tezsim, pokud neni, nepomuze mu ani Woom. A zaroven si sve kolo nenosi v tomto veku, tahat ho budes ty:). Drazsi kupuji az od te doby, co dcera opravdu paradne jezdi a kolo si nosi sama. A nejvic se naucila castym jezdenim, ne tim, ze by mela ultradrahe kolo. Tak nebud smutna, vyber nejake primerene a schovej penize na jeho servis a serizeni pred tim, nez na nem ditko vyjede, to taky neco stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.1.22 10:35

Máme peněz dost a první kolo jsme koupili za 10€ na bazaru. Neustále leží na zemi a je poškrábané. Myslím si, že se to moc řeší. My jsme se učili jezdit na starých a fakt těžkých kolech a uměli jsme to taky rychle. Není potřeba jim ten život až tak ulehčovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
23.1.22 10:47

To je podle mě perfektní marketingová masáž, že první kolo musí být lehké a drahé. Kolik z nás se naučili jezdit na poděděných plečkách, nalezených někde na půdě nebo v garáži a taky to šlo.

• Citovat
  • Upravit
441
23.1.22 10:47

Syn měl kolo velikost 16 Btwin z Decathlonu a jezdilo se mu dobře ;) Nebylo to teda jeho první kolo, to měl velikost 12 - Schwinn Tiger a to bylo teda dost těžké. Ale jezdil v pohodě, i v těch 2,5 letech to ušlapal. To z Decathlohu, které dostal později, mi přišlo lepší a lehčí. Určitě s ní ale velikost kola předem vyzkoušejte, aby dobře dosáhla i na brzdu na řidítkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
23.1.22 10:49

Prvni kolo byl uz nekolikrat podedeny kousek, ktery jsme po kratkem case poslali dal. Poradne jsme poridili, az bylo bagristovi 6, prcek ho podedil. Nove kolo nemeli kluci potom uz nikdy. A to jezdime hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.1.22 10:50
@Anonymní píše:
Zdravím a rovnou se omlouvám za anonym, ale je to pro nás citlivé a nechceme, aby to někdo věděl. :oops:
Chtěli bychom koupit dceři ke třetím narozeninám první šlapací kolo, jenže na tom momentálně nejsme finančně nejlépe.
Od všech furt slyšíme, ať pořídíme kolo woom atd., že je lehoučké, dobře se ovládá, jenže my nemůžeme dát za kolo, které bude mít chvilku, x tisíc :( je nám to vůči malý blbý, že jí nemůžeme dopřát „luxus“, ale prostě to nejde, nemáme na to..
Jaké jste kupovali první kolo (velikost 16, dceři budou sice 3, ale vypadá na 4,5) a jste s ním spokojeni?
Aby nebylo moc těžké a bylo snadno ovladatelné..
Koukala jsem na b-twin, ale nevím nevím, radši si nechám poradit.. máme rozpočet maximálně 2000.

Vaše okolí má pravdu v tom, že kolo by mělo být co nejlehčí. Pro to malé dítě, které bojuje s ovládáním a stabilitou, je to veliký rozdíl. Nicméně nemusí to být zrovna Woom. My na tom finančně špatně nejsme a ani naše děti Woom nebo jemu podobne neměli, to zas není úplně nutné. Naše děti jsou drobnější, hubené a měli v té vel. 16 Amulet superlite. Ten má dobrý poměr cena/výkon a je poměrně lehký. Ve výprodeji jsem ho kupovala nové tuším za 5000kč, ale na bazaru určitě seženeš i za ty 2-3000kč. A i když se jedná o narozeniny, tak v tomto případě bych i tak volila radši kvalitnější (a hlavně lehčí) bazarové kolo, než nové a horší. Tříletému dítěti to stejně bude jedno a při učení a prvních jízdách to ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
23.1.22 11:06

Z vlastní zkušenosti, opravdu nemusíte mít výčitky, že nemáte na whoom apod. My ho dítěti koupili a první reakce - to nechci. Jako jo děcko na něm jezdí, ale že by to bylo kvůli té ceně to opravdu ne. Já se učila jezdit na nějakém co v té dinosauří době bylo a kupodivu trauma z toho nemám. Podívej se na bazary, tam je kol hafo, určitě něco vyberete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27624
23.1.22 11:09

První kolo měli po mě starý těžký s kolečky našlapali se jak blázni, ale zvykli si že musí makat :mrgreen: a víš co pak jezdili úžasně když dostali další lehký a taky z bazaru protože kolo někam hodí a tam leží dokud nedostanou rozum tak drahý kolo nebude a není to o penězích je to o jejich rozumu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.1.22 11:13
@Hoa Mai píše:
Vaše okolí má pravdu v tom, že kolo by mělo být co nejlehčí. Pro to malé dítě, které bojuje s ovládáním a stabilitou, je to veliký rozdíl. Nicméně nemusí to být zrovna Woom. My na tom finančně špatně nejsme a ani naše děti Woom nebo jemu podobne neměli, to zas není úplně nutné. Naše děti jsou drobnější, hubené a měli v té vel. 16 Amulet superlite. Ten má dobrý poměr cena/výkon a je poměrně lehký. Ve výprodeji jsem ho kupovala nové tuším za 5000kč, ale na bazaru určitě seženeš i za ty 2-3000kč. A i když se jedná o narozeniny, tak v tomto případě bych i tak volila radši kvalitnější (a hlavně lehčí) bazarové kolo, než nové a horší. Tříletému dítěti to stejně bude jedno a při učení a prvních jízdách to ocení.

Presne tak. Lehounke kolo je fakt velka vyhoda.
Ja koupila Specialized 12'' na bazaru, to lehke je. Dalsi kolo maji Frog, na tom drandili jak draci a vsude si to odtahali sami. Dedi ho po sobe.
Vyhoda drahych kol je, ze to pak jeste skvele prodas, jen ti ho nesmi nikdo ukrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.1.22 11:29

Ne, fakt mrkni na nějaký internetový bazar nebo ideálně na fb bazar města. Kde žiješ. Tam si dojedeš a podíváš se. Uvidíš, že najdeš ucházející kousky a netřeba kupovat hned to první kolo nové. Dítěti je to úplně šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
23.1.22 11:45

Hele ono ty drahy kola pak dobře prodas. Koupíš za 12 000 a prodas třeba za 9 000 takže ve finále máš kolo za 3 000. Já teď koupila dceři kolo Frog a počítám, že ho tak za 2/3 ceny ještě prodám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
23.1.22 12:52

Teď jsem kupovala amulet superlite, ale protože inflace, tak teda stalo skoro 7 :nevim:

Jestli máte rozpočet max 2,podívej se do bazaru, a netrap se tím. Lehké kolo je fajn, ale jezdit se dá i na těžším, život na tom nestojí.
@Hoa Mai píše:
Vaše okolí má pravdu v tom, že kolo by mělo být co nejlehčí. Pro to malé dítě, které bojuje s ovládáním a stabilitou, je to veliký rozdíl. Nicméně nemusí to být zrovna Woom. My na tom finančně špatně nejsme a ani naše děti Woom nebo jemu podobne neměli, to zas není úplně nutné. Naše děti jsou drobnější, hubené a měli v té vel. 16 Amulet superlite. Ten má dobrý poměr cena/výkon a je poměrně lehký. Ve výprodeji jsem ho kupovala nové tuším za 5000kč, ale na bazaru určitě seženeš i za ty 2-3000kč. A i když se jedná o narozeniny, tak v tomto případě bych i tak volila radši kvalitnější (a hlavně lehčí) bazarové kolo, než nové a horší. Tříletému dítěti to stejně bude jedno a při učení a prvních jízdách to ocení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21776
23.1.22 13:09

Naše děti jsou drobnější, v těch třech letech měli 12",lehounkou, protože to nemělo žádné zbytečnosti navíc, ruční brzdy, které dítě neutáhne a nedosáhne apod.
Malinké, lehké kolo, ktere dítě dobře ovládne a naučí se základy, cítí se jistě. Bylo to kolo ze supermarketu asi za 1000,–
Nejen, že se na něm naučily naše děti, děti od bratrance, potom další z rodiny a nedávno mi volala sestra švagrové od sestřenice, zda to kolo může poslat dál někomu z jejich rodiny, kdo má malé dítě nebo, zda to super kolo chceme vrátit, protože je fakt skvělé učící. No, samozřejmě vrátit nechci, co s ním. Ale důkaz, že opravdu stačí X let staré kolo ze supermarketu a naučí se na něm jezdit celá generace děti.
Pak měly naše děti kolo 16" z druhé ruky, na takové menší výlety. Stačilo, do 50ti km na tom ujely i bez převodů.

V šesti letech dostali pořádné kolo20", s převody, kvalitní. To měly už na výlety a na kolodovolené, kde už se jezdilo na jeden zátah 50-70 km. Toto kolo vydrželo pět let, než z něj vyrostly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí