Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malému bude 11 měsíců a přemýšlíme s přítelem že by jsme ostříhali strojkem. Má to všelijak zkroucené a hlavně se šíleně potí teď v těch vedrech. Myslíte, že už muzeme? ![]()
A proč by jste nemohli?
otázka je, jestli dítěti nebude vadit to „hrčení“ ![]()
Proč byste nemohli?
Kvůli pověře, že stříhat až po roce?
Teď už jen otázka, jak moc bude spolupracovat, jak moc bude potřeba použití síly. Ale vesele do toho. Letní sestřih strojkem je nej.
@Lucc23 Určitě můžeš, já tak kluky stříhám odmala, záleží spíš jestli se nechá.
Proc byste nemohli? Pokud se nebude bat a moc vrtet, tak do toho.
Jako vlasy se nemají stříhat do roky, takže jestli nejsi na pověry tak stříhej. Ale jak bylo napsáno je otázka jak to zvládne. U nás měl syn se strojkem problémy do 2 let, nyní ve 4 ho zvládá konečně v pohodě, do té doby byl vždy nešťastný ze stříhání. Dcera v roce v pohodě, a nyní chodí sama ať ji ostříhám, teď už teda nůžkama.
Maleho beru strojkem, nuzkami to hrozne trva. Nejdriv si se strojkem hrajte, blbnete, az pak strihejte. A vem to na nejdriv na zkousku s delsim nastavcem, kdyby si to v pulce strihani rozmyslel
, pak zkracujte. Malemu se vzdy uvevi. S delsimi vlasky se poti a porad si drbe hlavicku.
Pustila jsem malymu pisnicky. Zkusila jsem, jestli se neboji toho vrceni a uz to jelo. Vysledek super a nemusi se tak parit chudacek. Jo a vzala jsem to nejdriv na tu nejdelsi delku. A pak jsem to projela na malinko min. Kdyby nahodou, aby nebyl holohlavej.
malymu myl presne rok.
Dvouletaka nechavame strihat strojkem, snasi to mnohem lepe nez nuzkami. to bylo delsi a vztekal se u toho. strojkem je to sup sup. minule jsme to lehce projeli i pulrocnimu, sem tam mu tam trcely takove delsi vlasy, tak jsme to srovnali. nebal se vubec. a na poveru do roka kaslu, hlavne at se diteti nepoti hlava.
Taky jsme vzali pred rokem masinkou, na 8mm. Babicka plakala po kudrlinkach
ale synovi se ulevilo a hned lepe vypadal.Jako kluk a ne mimino.
Ale ja herodeska vzala v roce na jezka i dceru ![]()
Syna jsem stříhala sice nůžkami, ale už cca 5krát. Je mu 11 m.
Mně teda kadeřnice vždycky říkala, že malé děti se strojkem stříhat nemají, neb jim to ničí vlasy ![]()
@Tamtama To ti zrejme rekla proto, abystek ni nadale chodili na strih a nemusela se jit past ![]()
Klidně ostříhej, prostřední syn měl fakt háro takže první stříhání bylo už ve 3m. teda jen jsme to zastřihla aby mu to nešlo do očí ![]()