Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jsi si jistá? To jsi nebyla ani na screeningu? Kdy jsi měla poslední ms?
@Anonymní píše:
Dobrý den, dneska jsem byla u gynekologa a potvrdil mi těhotenství. Řekl že 3-4. měsíc a jinak 15.týden. Ukázal mi ultrazvuk a doslova jsem viděla fazolku. Před chvílí jsem nějak „googlila" a ukázalo se mi, že v 15.týdnu se diteti hybaji ručičky a doslova ten plod byl sakra velký(obrys dítěte)což mi přijde jako prkotina.Je mi ale 18, takže se v tom nevyznám. Nějaké vaše zkušenosti a rady?
Nejsi spíš 5 týden? V 15 týdnu je dítě dávno hotové, už je poznat i pohlaví, máš mít za sebou 1.screening atd..
@pikola v pondělí 12.12. jdu na odběry a budou mi prý dělat různá vyšetření+ k tomu dostanu těhotenskou průkazku. Jak jsem psala, jsem mladá a nezkušená. Hlavně to je pro mě šok
@martina.se jak jsem odpovídala další slečně, tak na další vyšetření jdu až v pondělí (12.12.) budou se dělat nějaké odběry prý a dostanu těhu kartu
@Anonymní píše:
@pikola v pondělí 12.12. jdu na odběry a budou mi prý dělat různá vyšetření+ k tomu dostanu těhotenskou průkazku. Jak jsem psala, jsem mladá a nezkušená. Hlavně to je pro mě šok
No ale kdy jsi měla poslední menstruaci?
Já si myslím že jsi v 5tt jak se píše už vyšše, protože kdyby jsi byla v 15tt tak by jsi dotala průkazku hned a na odběry by jsi musela zítra.
@Anonymní píše:
@martina.se jak jsem odpovídala další slečně, tak na další vyšetření jdu až v pondělí (12.12.) budou se dělat nějaké odběry prý a dostanu těhu kartu
Je to divný celý. V 15 týdnu už bys dávno měla mít za sebou spoustu vyšetření ![]()
@pikola 11.10. to bylo takové špinění a když se mě na ptal, tak dodal že se to ani jako menstruace považovat nedá. Protože v září nic, pak lehké špinění v říjnu a listopad nic
@martina.se když to mi oznámil, tak jsem nějak už přestala. Zminoval nějaký screening, odběry a jedině co si tak pamatuji, tak mi v pondělí vypíšou průkazku.
@Anonymní píše:
@martina.se když to mi oznámil, tak jsem nějak už přestala. Zminoval nějaký screening, odběry a jedině co si tak pamatuji, tak mi v pondělí vypíšou průkazku.
No na ten screening už je pozdě, děla se do 14 týdne. Odběry by ti udělal hned, stejně tak průkazku. Kdy jsi měla poslední ms?
@Anonymní píše:
@pikola 11.10. to bylo takové špinění a když se mě na ptal, tak dodal že se to ani jako menstruace považovat nedá. Protože v září nic, pak lehké špinění v říjnu a listopad nic
Tak to by byl spíš začátek 9tt, to by a fazoli bylo. V 15tt už by mohl určovat i pohlaví. Fotku nemáš?
15 týden už jde vše pěkně vidět, žádná fazolka.
Tak uvidíš v to pondělí. Pořádně se zeptej. Napíšou ti to i do průkazky.
@Anonymní píše:
Jakože v září jsi menstruaci neměla, v říjnu jsi jen špinila a v listopadu jsi ji zase neměla? To by pak tomu 15tt mohlo odpovídat.
A na ultrazvuku mohla vidět jen fazoli - ono pro laika ty utz úplně čitelné nejsou a jestli gynekolog má nějaký starší přístroj ![]()
Dobrý den, dneska jsem byla u gynekologa a potvrdil mi těhotenství. Řekl že 3-4. měsíc a jinak 15.týden. Ukázal mi ultrazvuk a doslova jsem viděla fazolku. Před chvílí jsem nějak „googlila" a ukázalo se mi, že v 15.týdnu se diteti hybaji ručičky a doslova ten plod byl sakra velký(obrys dítěte)což mi přijde jako prkotina.Je mi ale 18, takže se v tom nevyznám. Nějaké vaše zkušenosti a rady?