První telefon

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
237
23.5.17 17:28

První telefon pro dítě

Ahoj, chci se zeptat, kdy si myslíte, že je vhodná doba koupit dítěti telefon? Mám sestřičku v první třídě a už jsou tam děti, které ho mají.. Přijde mi to hrozný.. Pořád si stojím za tím, že bych jí ho zatím nedávala, ale na druhou stranu mám strach, že se ji budou smát kvůli tomu, že ho nemá.. Co si o tom myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15051
23.5.17 17:32

@KKristyna28 Do školy by ho asi nosit neměly, pokud ovšem není nutný pro komunikaci z rodiči. Nicméně, proč ne v první třídě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
23.5.17 17:33

Ja mam v planu ho koupit az pujde do skoly, abych ho mohla kontrolovat, ale zadnej nadupanej predrazenej, proste neco s cim se da hlavne zavolat a poslat sms, aby zbytecne nemachroval a nikdo nemel potrebu mobil treba ukrast. :) spis nez aby se smali ze telefon nema mi pujde o tu moznost se s ditetem spojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
23.5.17 17:36

O komunikaci nejde, bydlíme na vesnici a malou zatím do školy vodíme i vyzvedáváme, ale vždycky byla taková nevýrazná, tak se opravdu bojím, aby se jí nesmáli, sice jsme si asi všichni někdy prošli tím, že se nám ve škole někdo za něco smál a právě nechci, aby si tam připadala špatně.. Ale tomu se asi stejně dříve nebo později nevyhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
23.5.17 17:37

Syn je prvňák, telefon má, úplně obyčejnou Nokii na volání a SMS, zadny smartphone. Má ho protože ráno vstává zcela sám, já už jsem v práci, jde sám do školy a pak zase odpoledne sám ze školy, tak aby měl možnost mi zavolat, kdyby se něco stalo.
Smartphone má podle toho co říká jen jeden spolužák, prý u toho celé přestávky sedí, zatímco si děti hrají. To mi přijde šílené, proto nemám v nejbližší době v plánu něco takového mu kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
23.5.17 17:42

@KKristyna28 A ona ten telefon chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
23.5.17 17:48

Ségra ho dostala v první třídě, smartphone asi za 5 tisíc. Tohle mi teda osobně přijde hodně brzy, ale ona měla vlastní ntb v 5 letech.

• Citovat
  • Upravit
74219
23.5.17 17:52

Dcera mela od prvni tridy (nyni druhacka) napred dostala stary tlacitkovy nokii vyrazenou. A na Jeziska dostala novy, to mel tmobile za 2 tis. v akci samsung, uplne dostacujici, nic drazsiho bych neporidila.
Ona chodi, i kdyz tam delam sama do skoly, ze skoly. Chodi sama na krouzky, kdyz je treba vyzvedne skolkare sourozence a dovede mi je do prace. Takze mobil je treba. I kdyz jsem v praci, tak ji proste napisu jestli si nezapomnela precist tu prvouku.
Do skoly si ho nenosi. Ja delam dopoledne jednu praci, po obede druhou, doma se mijime. Takze chci, aby mi napsala, ze uz dosla atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
23.5.17 17:54

Dcera končí první třídu, a nemá ho u nich skoro nikdo. A mají přímo zakázáno ho mít ve škole zapnutý a vyndaný, kdo by náhodou telefon měl, musí ho před 8 hodinou vypnout, dát do aktovky a zapnout může až v družině (přesně takhle nám to říkali na třídní schůzce) ;)
Dceři budu pořizovat cca do 3.třídy, zatím ho fakt nepotřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
23.5.17 18:19

Připomnělo mi to nedavny rozhovor s mou dcerou-prvnackou. „VŠICHNI mají mobil a nebo tablet!“ Slovo všichni znamenalo 1 chlapeček. S ostatními maminkami mame tichou domluvu udržet hranici na cca 10 let věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
23.5.17 18:29

Plánujeme ho pořídit až se začne syn pohybovat sám - třeba do školy, ze školy, na kroužek, atd. Jinak mi to přijde zatím zbytečné, pokud by byl buď ve škole nebo s někým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.17 18:52
@Agneth píše:
Připomnělo mi to nedavny rozhovor s mou dcerou-prvnackou. „VŠICHNI mají mobil a nebo tablet!“ Slovo všichni znamenalo 1 chlapeček. S ostatními maminkami mame tichou domluvu udržet hranici na cca 10 let věku.

Ja tohle jeste tesit nemusim, ale zda se mi to jako genialni reseni.

Notebook v peti letech, iphone v sedmi, kam jsme to dospeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.5.17 19:00

Dcera teď půjde do první třídy, jsme na vesnici, nikam nedojíždí, myslím, že ho nepotřebuje. Budu se snažit i udržet „beztelefonovou“ co nejdýl. Jinak myslím, že pokud se nám to povede sama od sebe ji ho dám tak ve třetí třídě to si třeba sama půjde za kámoškou nebo tak a bude ho „potřebovat“,ale jinak fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
23.5.17 19:08

Dcera bude mít 8.Chci ji ho pořídit kvůli kontrole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
23.5.17 19:23

Dcera dostala mobila myslím na konci druhé třídy. Až do třetí ho v podstatě nepotřebovala, protože byla vždy někde s doprovodem. Ve škole musí mít v průběhu výuky mobily „vypnuté“ (myšleno vypnuté vyzvánění) a v tašce, nemohli je používat ani v družině. nyní nám občas po dohodě s učitelkou volá, když jí je třeba špatně v průběhu výuky nebo podobné akutní případy. Neexistuje, aby děti o přestávce seděly a hrály si s mobilem. Já bych se v případě pořízení telefonu spíš řídila tím, jestli je potřeba, aby se dítě hlásilo, že došlo domů/do školy, případně pokud má telefon více jak polovina třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí