První výbavička pro prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
169
3.9.17 13:12

První výbavička pro prcka

Ahoj, snažím se posbirat co nejvíc cenných rad pro zajištění všeho potřebného:-)
Budu rada, za všechny vaše postřehy a bohaté zkušenosti. Co ste pořídili? Co je například zbytecne a co naopak kdyby ste věděli, ze mate pořídit tak by vám to ulehčilo? Diky moc:-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24992
3.9.17 13:30

Já nevím, ale v dnešní době, kdy ti dojde spousta věcí domů polamu do tří dnů poštou nebo si to hnedka koupíš, mi přijde zbytečné kupovat spousty věcí, které nevíš jestli využiješ…takže já kupuju oblečení, plínky, postýlku (a věci do ní potřebné), kočár, autosedačku, krém na zadek, dudlík, zbytek se dokoupí dle potřeby, těch pár hraček pro miminko koupí babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
3.9.17 13:38

@debra.morgan
Moc děkuji:-) První mimco takže nejsou zkušenosti…celkem mě překvapilo jak snadné je nyní vše objednat..Zatím nakupuji celkem s rozumem s tím, ze sem zacla od velikosti 56.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
3.9.17 13:53

@Simona87b Hlavně v té vel.56 jen pár kousků, mimčo rychle roste a spíš se zastaví až chvíli na vel. 68 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
3.9.17 14:18

Je nejlepsi kouknout na nejaky seznam na netu. Obleceni zalezi v jakou rocni dobu prcka ocekavas(ja vystacila s body, overalama, dupackama, cepicka, ponozky)Zadne bundicky, riflicky jsem na zacatku nepouzivala! Jinak:kocarek, autosedacka, postylka (matrace, mantinel, prosteradla),vanicka(a lehatko, platynko)prebalovak (ale muzes prebalovat na posteli), zavinovacka (pouzivam perovou od p. Kiedronove, nejlepsi vec, spokojene dite),chuvicka a monitor dechu (ja je vyuzivam), pleny (i latkove na odrihnuti a jako rucnik), prebalovaci podlozka, dudlik, kosmetika + osetreni (myci gel, tel. mleko ci sadlo, neco na opruzeniny, lih na pupik, nuzky, hrebinek), kojici polstar, pripadne odsavacku (tu bych poridila az kdyby kojit moc neslo).No myslim, ze jsem na spoustu veci zapomnela. Koukni na seznam a kdyztak se ptej. Nekdo preferuje satek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.9.17 14:40

Pro každého je zbytečné něco jiného..na to asi není seznam.
Pro mě osobně bylo zbytečné např sterilizátor lahví ( i když jsem měla obě děti na um tedy lahvičkách ), ohřívač stravy, chuvička ( bydlíme v 3+1 kde je slyšet každý prd ), polohovací válečky do postýlky, vanička ( ze začátku jde umývat v umyvadle a pak normálně ve vaně ), zavinovčky - ani jedno dítě v tom nechtělo být, nužky a hřeben zbytečnost, mycí houbička zbytečnost, dítě jsem po koupání ničím nenatírala, takže žádné mléka nebo tak, kojící polštář na nic,
v oblečení jsme nesnášela dupačky - hodně nepraktické, takže jen polodupy, na malinké mimiono žádné rifle nebo takové věci. Ono až v té praktické části zjistíš co bys potřebovala a co asi ne, takže koupit jen to duležité, kočárek, postýlku, pár kousků oblečení a pak uvidíš co ti bude chybět nebo ne..dneska se dá všechno koupit ze dne na den..Pokud to koupíš dopředu a pak zjistíš že to nepotřebuješ, možná prodáš ale hodně pod cenou..

• Citovat
  • Upravit
1425
3.9.17 15:00

Třeba u mě byl k ničemu kojící polštář a naopak jsem ráda za tuhle zavinovačku - https://www.detskyraj.cz/…mall-giraffe. Ale každý mimčo je jiný. První syn měl dudlík, postupně jen na usínání a dcera ho nechce ani omylem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
3.9.17 15:03

Ahoj mám 10. měsíční dvojčata. Myslím si, že je důležité kupovat věci tak nějak s mírou. Dneska je to předtím byznys. Uvidíš jak co bude tvému miminku vyhovovat, například plenky, já jsem nejvíc spokojená s obyčejnými z Albert nebo super jsou Dada.
Bez spousty věci se dá obejít, nebo když máš možnost tak třeba ti někdo půjči.
Já pokud bych ti měla doporučit jednu věc která mi hodně pomáhala ještě do nedávna tak bylo houpátko Fisher Price :mrgreen:

Přeji hezký den a spokojené miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10835
3.9.17 15:30

@Simona87b to je hrozně individuální. Já se řídila tím, aby mělo miminko kde spát, v čem se vozit a mít co na sebe. Ze začátku toho není třeba moc a dnes se dá vše bez problémů dokoupit na netu, čili bez práce. Dopředu jsem nekupovala hračky, lahvičky, zbytečnou drogerii, zásoby plen apod. U nás byla největší zbytečnost vlastně jen vanička. Oblečení jsem od známé koupila balík věci, takže základ jsem měla, i když my po narození dokupovali ještě menší velikosti než 50 a 56.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.9.17 15:44

Ja bych dnes kupovala co nejvic veci v bazaru. Chtela jsem mit vsechno nove s tim, jak to pak dobre prodam a jak jsem byla naivni. Vsechno se prodava hrozne pomalu a jen za par korun pokud se toho clovek potrebuje opravdu zbavit. Nejvic me mrzi kocarek, protoze jsem koupila kvalitni trojkombinaci za 19 tisic a pak byl problem po 2 letech po jednom diteti kocarek v krasnym stavu prodat za 6 tisic. A takhle to bylo se vsim, vse jsem po jednom diteti prodala jen za zlomek ceny. Je mi lito tolik vyhozenejch penez, protoze to jsou desetitisice co jsem mohla usetrit, kdybych nakupovala pouzite a pak to za podobny penize poslala zas dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.9.17 15:47

@fotze jj na první chce mít každý všechno nové..taky jsem litovala koupě kočárku
na druhé dítě už jsem kupovala bazarové věci za pár kaček a jen pár pěkných třeba k dr na návštěvy atd..

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
3.9.17 15:54

@Simona87b tak oblečky jsou to nejmenší, jen proste s rozumem kupovat ty malé velikosti. My hodne využíváme klasické pleny čtverce, pod hlavičku, kdyz blinkne atd. Dal jsou super kolicky na kocarek - tim dobre příchytnes tu plánu aby stinila. Ted ke druhému ditku jsem krom tašky na kocar dokupovala i organizer, je to prakticky na pití/kapesniky atd. Nemusím se porad hrabat v plne tašce. Na doma je bezva nejake lehatko - tedy u prvniho ditete jsem ho neměla, nechybělo mi, ale ted pri druhem ho oceňuji - mimco muze byt kdekoli s nami a batole ho nezaslapne :lol: v dobre rýmy je úžasný pomocník odsavacka hlenu na vysavač. Stojí 200-300 Kč a da se koupit prakticky v kazde lékárně. Základní kosmetiku jsem si oblíbila jen slunečnicovy olej (z lékárny) na mazání těla/zadečku (dobre se tim otira to pokakany), mýdlo na miminka (ale mydlim 1× tydne), líh na pupík, pro jistotu neco na opruzeniny, ale jelikož jsem vždycky v porodnici dostala vzorky, ani nebylo treba kupovat - vzorky vystacily na asi půl roku :lol: ted hodne používám rychlozavinovacku, ale první syn ji nesnášel, u nej jsem využila hebkou decku na zavinuti ručiček. Oba kluky jsem kojila/kojim, s prvním nebyl problem, druhého jsem musela ze zacatku i dokrmovat - ale to se da vyřešit během 5 minut v lékárně, neni potřeba dělat zásoby mléka a stříkaček a lahvicek atd. Vahu na mimco mi pujcila doktorka, doporučuji se informovat jestli to půjde i u vaší, abys nemusela kupovat pokud bys ji chtela (neni vubec nutný, ted ji mam jen pro jistotu kvůli problémům s rozkojenim). Dále mame monitor dechu, chuvicky jsou pro nas v bytě zbytečné. To je asi tak v kostce vse podstatné co nam usnadňuje život s mimcem…jo a doporučuji udělat veeeeelke zásoby čokolády a sladkosti, na první dny zaukolovat babičky/kamarádky aby navarily a sem tam vyvezly dite na procházku abys mohla vegetit :oops:

• Citovat
  • Upravit
169
5.9.17 09:15

@kanka80

Ok, moc děkuji za radu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
5.9.17 09:18

@Strecha
Ty jo díky moc:-)Termín mám 24.11 takže zima..kocarek, autosedačka, postylka, matrace, prosteradla mám…včera jsem koupila už i fusak na zimu…zbytek musím pravé postupně…těžký s téma seznamama…každá píše spousty věci navíc-individuální:-)Spis mi šlo o ty zkušenosti, které zatím nemám a co třeba zkušenějším přišlo zbytecne nebo co by naopak uvítali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
5.9.17 09:21

@RenattaSedla
Jj, právě s manželem uvažujeme o koupi vibracniho/houpacího lehátka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí