První výpověď v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Me šéfová chvilku přemlouvala, jestli si to nechci ještě rozmyslet, řekla jsem že jsem o tom přemýšlela už dlouho a trvám na tom. Tak řekla že OK a výpověď podepsala, což musí samozřejmě. Každej je nahraditelnej, takže jestli máš lepší nabídku za víc peněz tak bych určitě neváhala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi ve zkušebce nikdo tě nutit nebude. Pokud už jsi tam déle ocekavej otázky typu.. Z jakého důvodu odchazite, do jakého oboru přecházíte… Pokud jsi šikovná mohou ti zkusit nabídnout otázku… Co bychom mohli udělat jako firma proto aby jste zůstala… Anebo také to řešit nebudou a řeknou ok běží vám dvouměsíční výpovědní lhůta. Záleží jak si v práci stojíš, jak je zaměstnavatel spokojen, také jestli je dostatek pracovníků a jestli jsi snadno nahraditelna. Není se čeho bát… Jednej narovinu a fér taková situace je běžná… Zaměstnavatele ji řeší stále… Ja nastoupila do zaměstnání a ani po třech měsících jsem zdaleka neměla plat jaký byl slibovan… Tak jsem šla za vedením že vzhledem k tomu že mzda neodpovídá tomu co mi bylo prislibeno končím svoji pracovní kariéru u této firmy v pátek (bylo úterý) s tím že ID pondelka mám zařízenou práci jinde a prostě nepřijdu. Jelikož druhý zaměstnavatel mi nabídl mnohem lepší podmínky… Takže ani absence by mi nevadila a vzal by mne všemi 10…coz tedy byla pravda a začalo se to řešit okamžitě… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekni šéfovi že máš lepší práci a jestli tě chce udržet ať dorovná jejich nabídku. Vzhledem k tomu že ti 11 tisíc určitě nepřidá půjdeš pryč s čistým svědomím
Hlavně to neodkládej ať to stihneš do konce měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám jen strach, aby mě v té výpovědní době v práci nijak neterorizovali, nemstili se za to, že jsem to udělala. Pracuji na nejkomplikovanějším zákazníkovi totiž a nikdo jiný ho neumí…
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
jdu si pro radu. Přijala jsem nabídku do nové práce a chci zítra v práci se svým leaderem otevřít téma odchod a výpověď. Připadalo by mi nefér hodit pouze na HR podepsaný papír, ale jelikož to bude odchod z mého prvního zaměstnání, jsem z toho pochopitelně nervózní. O to víc, že to nikdo nečeká… Tvrdila jsem více jak půl roku, že chci dělat něco techničtějšího, ale vždy jsem byla loajální. Bohužel na techničtější pozici šla kolegyně. V nové práci budu dělat něco, co mě hrozně láká a baví, navíc si polepším o 11 tisíc cca.
Máte někdo zkušenosti? Jak probíhaly bezprostředně první momenty po oznámení výpovědi?
Díky a prosím zachovat anonyma - jelikož o tom zatím nikdo oficiálně neví.