První vyšetření u lékaře

Anonymni
19.2.08 19:44

První vyšetření u lékaře

Ahojky, mám 2pozitivní tt., zítra jdu k lékaři. Prosím, co mne čeká? Bolí to? Mám z vyšetření stach - že test selhal a že bude vyšetření bolavé. Děkuju moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
19.2.08 19:54

To si tu nekdo dela srandu, nebo to myslis vazne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.2.08 19:56

odpověď

Proč srandu?

• Citovat
  • Upravit
6149
19.2.08 20:01

Nějak nechápu, proč by mělo být vyšetření bolavé? Ty jsi ještě nebyla na gyndě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
19.2.08 20:05

Ahoj,
nevim co by na tom meli bolet, me doktor prvni vysetreni delal vnitrnim ultrazvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294

Ty jdeš poprvé v životě na gyndu? To si děláš legraci, ne? Co takhle preventivní prohlídky?
No ale pro jistotu: neboj se, nebolí to. Pokud tedy, usuzuji vzhledem k těhotenství, žiješ sexuálním životem, tak zvládneš i vyšetření na gyndě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255

:D Neboj,bolet to nebude,rozhodně míň než pak porod :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.2.08 20:07

No, zni to jako bys bud byla opravdu vydesena a nezkusena, nebo jako by sis delala pr.el

Pokud to myslis vazne, tak muzes byt v klidu. Bude to uplne stejny jako kazda jina prohlidka, vysetri te zrcadly, zkontroluje stav cipku, pak ti prohmata bricho, a prohlidne ultrazvukem. Zepta se te jestli si chces dite nechat ( me se tahle otazka hrozne dotkla, ale oni se pry musi ptat vsech), a ze mas prijit ve 12 tydnu na kontrolu, kde ti vystavi tehu prukazku.
Tot vse, takze klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.2.08 20:14

Odpověď

Problém je v tom, že na gyndě se nějak zvláštně stáhnu, že mne tam každé vyšetření dost bolí a zrcadla - ty jsou děsné. Prý hodně ovládám vnitřní svaly. A neuvolním se tam. Jinak se nebojte, chodím tam ročně, ale mám z toho vždy děs.

• Citovat
  • Upravit
20840
19.2.08 20:25

Tak to bych doporučovala změnu doktora :wink: Od dobrého doktora vyšetření nebolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.2.08 21:17

Anonymni, mam stejnej problem, ale holt se to da vydrzet. Vzdycky se snazim uvolnit, ale jak vidim zrcadla… Trosku mi pomaha zhluboka se nadechnout a pri zavadeni zrcadel vydechnout a povolit… A gyndare mam suprovyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
19.2.08 21:25

Ahoj,
já se na gyndu nikdy taky zrovna nehrnula. A to mám fajn dr.
Ale když jsem byla těhu., tak jsem to brala tak nějak jinak. Vždycky jsem si říkala, že je to pro to mimi. Měla jsem i nějaký problémy takže nemocnice, víc doktorů a vždy v pohodě.

Jinak se vůbec neboj a nebo se dr. o svém strachu svěř.

Ať dobře dopadneš.

mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.2.08 21:26

Anonymní, pokud stahuješ svaly, pak se nedivím, že je pro tebe vyšetření nepříjemné až bolavé, ale radila bych ti, abys vyšetření začala brát jako něco, co je dobré pro mimčo. Ten pocit, že to podstupuješ pro toho drobka ti pomůže a těch vyšetření tě během těhotenství čeká celá řada, tak se snaž naučit jak se uvolnit. Jinak až si časem zafixuješ, že díky tomu vyšetření můžeš na chvilku vidět mimčo, myslím, že se zbavíš studu i strachu a převládnou ty fajn pocity, že koukáš na své dítě (teda pokud má tvůj MUDr. i vnitřní ultrazvuk).
Dá se to nacvičit a hlavně se dopředu neboj, že to bude bolet, pak už se dostáváš do křeče preventivně. Prostě si to nepřipouštěj, jak už tu někdo psal, párkrát se zhluboka nadechni a vydechni a vědomě uvolni celé tělo.
Přeju samé dobré zprávy a překonání těch obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí