Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jestli dítě takhle vykrmuje babička, pak bych k ní dceru brala jen na chvíli, nebrala vůbec nebo babičku pozvala jen na návštěvu a jídlo měla sama pod palcem. Pokud babička není schopná respektovat rozhodnutí rodiče ohledně péče o dítě, zvlášť pokud už jste to probraly a nic se nemění, co s tím jiného než omezit kontakt? ![]()
@Markéta188 píše: Více
No, u nas ano a i ta zakladatelky věta, ze pres den nic moc a v noci 300 mlika mi k tomu směřuje, u nas intenzita nocniho kojeni korespondovala s množstvím jidla pres ten, tedy samozřejmě nepřímou umerou.
Tak proc tu diskuzi vlastne zakladas, kdy vsechno vis a vsechno delas dobře?
@Klmarik no snažím se. Ale prostě argumentuje, že je babička a že se stará ráda. Malá má kolikrát průjem…
A to fakt riešiš rady od osoby čo vyzere 1,5 r. dieťa na 20 kg? Ty tiež asi nemáš rozum ako sestra ![]()
@Gita17 neřeším rady. Upřímně je mi jedno, jak co moje sestra dělá. Ale za zeptani, zda krmím své dítě dostatečně, přece nic nedám. Nevím, jak můžeš na základě ničeho, být k lidem taková.
A ty jsi jako co?
Že budeš někomu říkat co může a nemůže komentovat?
Založila si diskuzi, ale lezli jí tam lidi, co? ![]()
Mně to přijde v pořádku, oproti mému synovi jí teda lépe. V roce jsem ještě po každém jídle dokojovala… V noci se mi budil na kojení až do odstavu, pak teprve začal spát bez buzení.
@Šmoulice nikdo ti tady ale neříká, co smíš a nesmíš komentovat. Jen jsem ti slušně řekla, že když nemáš k tématu co říct, není nutné se zviditelňovat. Ale díky za názornou ukázku. ![]()
@Theli děkuji za zkušenost. Ona jí dobře za mě, noční mléko mi ani tak nevadí. A můžu se zeptat, kdy si odstavovala? Někde prý kojí (já nekojim) do tří let, někdo je pro v roce a půl.
Můj roční vnuk nesní ani polovinu toho, co popisuješ. Mlíka vypije hodně, vždyť v roce jsou to ještě mimina. Jedna moje dcera do roka odmítala příkrmy, jen se kojila. Prostě jí dávej co sní, jak jste zvyklé, má ovoce i zeleninu, maso i polysacharid, tak dobrý. Každé dítě je jiné.
WHO doporučuje kojení do 2 let. Jako co se tady sešlo za rady, to koukám, mléko do postele je přece úplně normální minimálně do těch 2 let i déle.
V roce a půl 20kg? Vždyť to je váha pro 6 leté dítě. Sestře bych doporučila odtučňovací kůru, pak teprve at řeší ostatní.
Ale rodičovskou odpovědnost má rodič ![]()
Je to tvrdé, ale jestli takhle zasahuje teď, později se to nezlepší.
Hodně sil! ![]()
@TaLucie ano, vždycky má teplé jídlo, ale prostě se mi občas nechtělo kvůli nemoci nebo tak, tak byl lehčí oběd, ale zase to dozenu. Ne že ne.
@chs.jasmin ano, já vše připravuji zvlášť. Pro nás a pro ni. Sekanou máme taky jednou za čas, já vepřové moc nedávám. Případně to nesolim a osolíme si to potom.
@lucynka25 já neříkám, že dělám něco nekvalitně nebo tak, dostává hodně masa, vajíčka, zeleninu, cukru se snažím vyhýbat. Přes den pije hezky vodu, čaj. Zas jako neříkám, že nevyvaruji.
@KKK85 ano,jak píšeš. Za mě třeba ta svíčková není nic špatného. Však je to jen zelenina.
@j.a.n.i1 kdyby měla hlad přes den, tak to opravdu poznám. Protože s ní nějakou domu žiju a fakt poznám, kdy to je hlad. Ale od malička je prostě zvykla dostávat v noci mléko a nějak to ani měnit nechci.
@Markéta188 můžu zkusit nahradit mléko vodou, nebo čajem