Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šmoulice píše: Více
Bože a co řešíš? Proboha jsou děcka, která by ani to pečivo na oběd v roce nesnědly. Můj syn v roce na oběd horko těžko do sebe nasoukal 3 lžičky rozmačkaného jídla. A vsadím se, že nebyl jediné dítě, které jedlo hrozně. A tady je zakladatelka pomalu kamenována za občasné vajíčko na tvrdo s pečivem
No knedlíky s omáčkou by byly asi pro některé lepší.
Mimochodem nevím proč zrovna ty ryješ. Z jedné diskuze (a nebylo to zas tak dávno) si pamatuji, jak si prohlašovala, že tvá dcera byla do 2 let téměř výhradně na UM. Tak fakt nevím, co tu moralizuješ.
@Aurafolis píše: Více
Můžu potvrdit, mám stejný typ dítěte. Teď 2 roky a 2 měsíce a konečně se budí na mléko jen k ránu. Dostane „odrbané“
a spí další 2 až 3 hodiny. Někdy jsou noci, kdy se nevzbudí vůbec. Tak evidentně to bude jak u vás a 2 a půl roku bude zlomové
A ne, přesně jak píšeš. Jinak než flaškou se uklidnit nedá. To by se uřval ![]()
@Anonymní píše: Více
Odstavila jsem ve 2 a 1/4. On by se kojil rád i dál, ale mně přišlo, že to měl spíš jako uklidňující rituál, tak jsem to stopla. Co se týká jídla, tak je vybíravý doteď, jsou mu 4. Váhově je akorát, ale teda 20 kg nemá…
@safina píše: Více
V MM a UM je trošku rozdíl.
Mléko je samozřejmě pro děti prospěšné a dává se i dětem ještě ve školce.
Batole na pestré stravě už UM v noci nepotřebuje. Pokud ho má dostatečně přes den, tak UM z lahve škodí zubům.
MM se dostává z prs do pusinky hlouběji a nezasáhne tolik zuby, jako flaška.
To jen tak k tvému údivu ![]()
Myslim si, že to tady nemyslí nikdo tak, že ročnímu dítěti se nemá dávat mléko ![]()
Starší dcera ho z flašky popíjela až do 3 let.
@Barevné klubíčko píše: Více
Do 3 let byla na UM. ![]()
Za mě daleko lepší, než chleba s vejcem k obědu.
![]()
A víš proč ryju? Protože se mi nelíbí to zakladatelčino pomlouvání. By mě zajímalo, zda by měla na to, aby sestře řekla do očí, co si o ní a jejich dětech myslí … ![]()
A hlavně jí ty její tvrzení ani nevěřím. ![]()
A když už teda vytahuješ věci z jiné diskuze, tak moje děcko aspoň spalo v noci celou noc nemusela jsem v noci cpát flašku, aby se neuřvala ![]()
@Šmoulice píše: Více
Jj, ve skoro 3 letech byla tvoje malá na UM a byla z toho tak najezená, že se vůbec v noci nebudila na flašku
Tak to určitě.
@Barevné klubíčko píše: Více
Já ale nepíšu, že na něm byla 100%.
Ale stále um měla. ![]()
A ne, v noci jsme jí flašku fakt rvát nemuseli.
A to docela od brzo.
Protože už téměř od porodnice spala celou noc. ![]()
Vám se nikomu nikdy nestalo, že byste měli k obědu nějakej random freestyle, prostě co šlo nejrychleji nachystat i kdyby to byl chleba s chlebem? Děcko fakt hlady neumře z vejca a chlebu. Není to vhodný oběd ale když to jinak nejde…