Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kdyz je to podle tebe jasna borelioza, tak proc chodis k lekarum, kteri ocividne studovali x let jen tak pro srandu? ![]()
Tak ertyhema migrans vypadá jinak, nicméně byli jste na kožním?? Chtěla bych stěry ještě před ATB léčbou a krevní testy - borelie western blot (dopor. až 5 týdnů po kousnutí) ehrlichie,…
Podle mě je to nějaká infekce a pokud nezabraly antibiotika, tak je to potřeba řešit s doktorem. Borelióza vypadá jinak.
Také si myslím, že to erytema migrans není, to vypadá jinak, navíc je to ještě poměrně krátká doba. Tohle vypadá na lokální zánětlivou reakci v místě zákusu, stěr, ATB, lokálné léčba dle kožní nebo chirurga
To vypadá jako růže. Bych řekla. Ta vzniká taky často přes hmyzí kousnutí ![]()
@Tarinka píše:
To vypadá jako růže. Bych řekla. Ta vzniká taky často přes hmyzí kousnutí
růže má zpravidla vysoké teploty, alteraci celkového stavu…
Hnusná flegmona, tohle borrelie nedělají, ale neboj, ta ATB je kdyžtak vyhubí spolehlivě.
@cell píše:
Také si myslím, že to erytema migrans není, to vypadá jinak, navíc je to ještě poměrně krátká doba. Tohle vypadá na lokální zánětlivou reakci v místě zákusu, stěr, ATB, lokálné léčba dle kožní nebo chirurga
Stěr je v podstatě k ničemu, to vyroste jen to, co je na povrchu. Vhodný by byl spíš sekret z rány atd.
@Havlova píše:
Stěr je v podstatě k ničemu, to vyroste jen to, co je na povrchu. Vhodný by byl spíš sekret z rány atd.
no jasně, napsala jsem to blbě. Každopádně to jistě na ATB terapii zabere
@cell píše:Snad ano. Záleží co má a co je to za potvoru.
no jasně, napsala jsem to blbě. Každopádně to jistě na ATB terapii zabere
@Anonymní píše:
Dobrý den, přes 14 dny partnera kouslo klíště. V pondeli doktor nenasadil antibiotika, tak sem ho donutila na pohotovost protože podle mě je to jasná bolerioza, tam dostal antibiotika. Bolerioza to pry není, jen infekce a zánět. I přes antibiotika zhoršení stavu. Dnes mu konečně krev vzali.mate někdo zkusenost? Vypadá to hrozne a mam obavy
Zkusila bych kožní, nejlépe v nemocnici. Mají tam větší možnosti.
Borelióza takhle nevypadá. Ale je dobré, že dostal antibiotika.
Dobrý den, přes 14 dny partnera kouslo klíště. V pondeli doktor nenasadil antibiotika, tak sem ho donutila na pohotovost protože podle mě je to jasná bolerioza, tam dostal antibiotika. Bolerioza to pry není, jen infekce a zánět. I přes antibiotika zhoršení stavu. Dnes mu konečně krev vzali.mate někdo zkusenost? Vypadá to hrozne a mam obavy