Prý to není borelióza

Anonymní
27.9.19 11:12

Pry to není bolerioza

Dobrý den, přes 14 dny partnera kouslo klíště. V pondeli doktor nenasadil antibiotika, tak sem ho donutila na pohotovost protože podle mě je to jasná bolerioza, tam dostal antibiotika. Bolerioza to pry není, jen infekce a zánět. I přes antibiotika zhoršení stavu. Dnes mu konečně krev vzali.mate někdo zkusenost? Vypadá to hrozne a mam obavy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
268
27.9.19 11:14

Kdyz je to podle tebe jasna borelioza, tak proc chodis k lekarum, kteri ocividne studovali x let jen tak pro srandu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 11:14
:?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.19 11:15
:?
  • Citovat
  • Upravit
4071
27.9.19 11:17

Tak ertyhema migrans vypadá jinak, nicméně byli jste na kožním?? Chtěla bych stěry ještě před ATB léčbou a krevní testy - borelie western blot (dopor. až 5 týdnů po kousnutí) ehrlichie,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
27.9.19 11:18

Takhle borelioza ale vubec nevypadá ;) sama jsem ji měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
27.9.19 11:18

Podle mě je to nějaká infekce a pokud nezabraly antibiotika, tak je to potřeba řešit s doktorem. Borelióza vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
27.9.19 11:19

Také si myslím, že to erytema migrans není, to vypadá jinak, navíc je to ještě poměrně krátká doba. Tohle vypadá na lokální zánětlivou reakci v místě zákusu, stěr, ATB, lokálné léčba dle kožní nebo chirurga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
27.9.19 11:22

To vypadá jako růže. Bych řekla. Ta vzniká taky často přes hmyzí kousnutí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
27.9.19 11:25
@Tarinka píše:
To vypadá jako růže. Bych řekla. Ta vzniká taky často přes hmyzí kousnutí :think:

růže má zpravidla vysoké teploty, alteraci celkového stavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.9.19 11:26

Hnusná flegmona, tohle borrelie nedělají, ale neboj, ta ATB je kdyžtak vyhubí spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42116
27.9.19 12:23
@cell píše:
Také si myslím, že to erytema migrans není, to vypadá jinak, navíc je to ještě poměrně krátká doba. Tohle vypadá na lokální zánětlivou reakci v místě zákusu, stěr, ATB, lokálné léčba dle kožní nebo chirurga

Stěr je v podstatě k ničemu, to vyroste jen to, co je na povrchu. Vhodný by byl spíš sekret z rány atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
27.9.19 12:25
@Havlova píše:
Stěr je v podstatě k ničemu, to vyroste jen to, co je na povrchu. Vhodný by byl spíš sekret z rány atd.

no jasně, napsala jsem to blbě. Každopádně to jistě na ATB terapii zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42116
27.9.19 12:29
@cell píše:
no jasně, napsala jsem to blbě. Každopádně to jistě na ATB terapii zabere
Snad ano. Záleží co má a co je to za potvoru.
@Anonymní píše:
Dobrý den, přes 14 dny partnera kouslo klíště. V pondeli doktor nenasadil antibiotika, tak sem ho donutila na pohotovost protože podle mě je to jasná bolerioza, tam dostal antibiotika. Bolerioza to pry není, jen infekce a zánět. I přes antibiotika zhoršení stavu. Dnes mu konečně krev vzali.mate někdo zkusenost? Vypadá to hrozne a mam obavy

Zkusila bych kožní, nejlépe v nemocnici. Mají tam větší možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15159
27.9.19 12:35

Borelióza takhle nevypadá. Ale je dobré, že dostal antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí