Psaní všemi deseti prsty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My jeli podle techniky administrativy, musím říct, že už jsem ze školy pěkně dlouho, rychlost jsem ztratila, o tom žádná, ale jinak jedu jako fretka a na klávesnici nevidím, řídím se podle vystouplého základního f a j.
Rozhodně to chce trénink, nekoukat na ruce a dokud si nebudeš jistá, nepřešla bych na další písmena, pak se ti to bude opravdu plést ![]()
Jinak na ztuhlé zápěstí nevím, ale od toho je na klávesnici taková ta zkosená hrana, aby jsi si tam položila dlaně a tudíž nebyla ruka unavená. To na našich consulech nebylo ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli se to učíš na normální klávesnici, třeba na noťasu to půjde mnohem hůř, chce to klasické rozvržení klávesnice a ne pidi mini ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sayonare píše:
@Ditta77 http://www.slunecnice.cz/sw/psani-susta/
Děkuju
už jsem to stáhla i ten progrma All ten fingers-co mi doporučila Markéta Š. V-ale nějak jsem nepochopila na jakým principu to funguje
Já myslela, že se píše přímo nějak do toho programu, ale jsou tam jenom nějaký tabulky a běží tam čas a počítá to chyby-a´t klikám na co klikám-asi jsem fakt tatar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
My jeli podle techniky administrativy, musím říct, že už jsem ze školy pěkně dlouho, rychlost jsem ztratila, o tom žádná, ale jinak jedu jako fretka a na klávesnici nevidím, řídím se podle vystouplého základního f a j.
Rozhodně to chce trénink, nekoukat na ruce a dokud si nebudeš jistá, nepřešla bych na další písmena, pak se ti to bude opravdu plést![]()
Jinak na ztuhlé zápěstí nevím, ale od toho je na klávesnici taková ta zkosená hrana, aby jsi si tam položila dlaně a tudíž nebyla ruka unavená. To na našich consulech nebylo
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli se to učíš na normální klávesnici, třeba na noťasu to půjde mnohem hůř, chce to klasické rozvržení klávesnice a ne pidi mini
Zkosená hrana jo-ale prý si ty dlaně nemáme pokládat ani opírat-ségra má státnice ze psaní deseti prstama, tak mi dává školení a říkala-nic neopírat, pěkně ve vzduchu…
Jo ve škole jsme psaly taky na Consulech-možná by si člověk ty prsty procvičil víc
![]()
Jinak se učím na normální klávesnici-notebook jsem si ale chtěla vzít na víkend na chalupu, takže to je asi nežádoucí ![]()
tak si vezmu jenom klávesnic a bud datlovat prostě jen tak bez monitoru-radí manžel
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditta77 ano, píše se do toho programu a je dobrý v tom, že tě to upozorňuje na chybu a počítá čas, kolik máš úhozů za minutu. Tohle je nejlepší program, co znám ![]()
Příspěvek upraven 04.10.12 v 18:30
- Citovat
- Upravit
@Ditta77 píše:
@MUFICEMufi 17 let jsem ze školy
No to je práve to, že já si sama nevim rady, jak dlouho ty jednotlivý písmena procvičovat-na denním studiu se jede podle osnov a hotovo-tady na dálkovým máme 4 hodiny za měsíc-učitelka na první hodině skočila rovnou na druhou lekci na druhý hodině na pátou lekci a prostě musíme trénovat domaA příště už budem psát na známku-super
No procvičovat do té doby, než ti to půjde bez problémů… jasné je, že čím víc toho napíšeš, tím líp… a nejlépe se to učí tady psaním příspěvků a nebo někde na chatu… tak jsem se po patnácti letech ze školy vypracovala na superrychlou střelu…
nehledě na to, že na počítačové klávesnici je to jedna báseň, oproti starému mechanickému Consulu, který jsme měli ve škole…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sayonare píše:
@Ditta77 ano, píše se do toho programu a je dobrý v tom, že tě to upozorňuje na chybu a počítá čas, kolik máš úhozů za minutu. Tihle je nejlepší program, co znám
say-a kde se píše do toho programu? Dyk já nic takovýho nevidim
Asi jsem fakt tatar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditta77 píše:
Zkosená hrana jo-ale prý si ty dlaně nemáme pokládat ani opírat-ségra má státnice ze psaní deseti prstama, tak mi dává školení a říkala-nic neopírat, pěkně ve vzduchu…
Jo ve škole jsme psaly taky na Consulech-možná by si člověk ty prsty procvičil vícJinak se učím na normální klávesnici-notebook jsem si ale chtěla vzít na víkend na chalupu, takže to je asi nežádoucí
tak si vezmu jenom klávesnic a bud datlovat prostě jen tak bez monitoru-radí manžel![]()
No, vem si noťas i klávesnici, jestli se ti na obyčejné klávesnici píše líp (většinou je větší a lépe se na tom trénuje), ale bez zpětné vazby - čili bez napsaného textu - se blbě trénuje… tak bys ani nezjistila, jestli píšeš správně nebo ne… maximálně tak, že by ses při psaní dívala na prsty, což je ovšem kontraproduktivní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakladatelko. Já jsem se na základce taky učila všemi deseti a měli jsme program ZAV. Ten byl podle mě skvělý, všichni jsme se na tom báječně naučili a teď píšu rychlostí blesku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je snad něco ke stažení, nevím teda v jakém je to stavu, ale je to ten program, na kterém jsem se učila. http://www.edownload.cz/sw/zav/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nás drilovali ve škole že postupně. ale to je už mnoho let. Nevím zda se něco změnilo od té doby. ještě jsme psali na mechanických strojích. Ale já jsem to nikdy nezapomněla…
začínali jsme prostřední řadou - tedy jfdk, pak saůl, a přidávali další…
cvičení bylo tak, že píšeš různě kombinace tak dlouho dokud si nezafixuješ co pod prstem leží bez dívání… a přidáváš další.. pokud se ti další písmenka pletou, vrátila bych se zpět k předešlé lekci. a nechala si více času na zažití..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit