Praktická část bakalářské práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
praktická část bakalářské práce
Dobrý večer maminky,
chci se zeptat těch, které mají psaní bakalářských a diplomových za sebou a mohly by mi poradit. Téma BP budu mít Postoj středoškolské mládeže k rozvodovosti a nevím co do praktické části, respektive vím-chci mít dotazníky, ale vůbec se mi nechce obíhat střední školy v okolí. Jak jste to dělaly vy s dotazníky(opravdu jste je poctivě nechávaly vyplňovat?)
Moc děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si je nechala vyplnit..(cílovou skupinu jsem teda neměla středoškoláky). Můžeš se domluvit ve školách aby jim to rozdala učitelka v hodině..Nejlépe kdybys měla nějakou kamarádku/kamaráda ve škole - ta by to tam „ošéfovala“
. Taky jsem ale neměla vyplněné úplně všechy (200 nebo kolik ale tolik aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu ano - 100 určitě..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli chceš slyšet, že si někteří studenti praktickou část vymýšlejí, tak ano, děje se tak
Ale ty máš celkem zajímavé téma, to by stálo za to ty středoškoláky oslovit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Využila jsem tuhle službu…http://www.vyplnto.cz/
ale je tam riziko, že to může vplnit i někdo jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se mi nechce podvádět, i když vím, že se to tak dělá, jsem z hk tak zkusím pár škol oslovit, a ještě se chci zeptat ty školy, ze kterých to bude, se v té BP uvádějí nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem podobnou BP, kde má slečna také dotazník a také má stejnou cílovou skupinu, takže bych měla mustr jak se to potom i vyhodnocuje. Dívala jsem se, že tam má i adresy škol, ale to nevím nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se Ti nechce získávat vyplněné dotazníky, pak nechápu, proč sis zvolila tohle téma
Domluv se s vedoucím práce, zda Ti uzná umístění dotazníku někde na server, kam chodí středoškoláci ( pak to bude anketa), kamarádce to vedoucí povolila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se chci zeptat, musí to být vymezeno např. krajem? Myslím jestli ty školy musí být například ve stejném městě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se koukala do té BP na podobné téma co mám já a slečná má jednu střednu školu(100 respondentů),to by teda mělo stačit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna teď jsem dávala dotazník na školu. Mělo být 100 respondentů, ale vrátilo se mi nějakých 80.. takže to sesumíruju z toho.. bohužel u nás to kontrolovali, protože obor je přesně učitelstvo odborných předmětů, takže jsme museli mít i podpisy kantorů, kde jsme rozdávali a pod.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martina : a budeš tedy v práci uvádět názec a adresu školy? nebo to má být anonymní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já teda měla úplně jiné téma, ale dotazníky jsem také dávala a dokonce jsem je s těmi lidmi musela sama vyplňovat, to teprve byla pakárna.
Co zkusit oslovit střední školu ve které jsi studovala? Tam budeš určitě znát učitele a líp se s nimi domluvíš. Dotazníky můžou učitelé rozdat za tebe. A rozhodně bych jich tam dala aspoň 150, část se ti určitě vrátí nepoužitelných. To vyhodnocování je pak taky šílené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frozendarkness píše:
Martina : a budeš tedy v práci uvádět názec a adresu školy? nebo to má být anonymní?
Já osobně bych to uvedla hned na začátku té praktické části, stejně se tam musí myslím dát nějaký úvod, jako proč tahle skupin a tohle téma. Kolik kluků a holek v jakém věkovém rozmezí to vyplnilo a rovnou bych tam dala i typ školy, kam jsi je dala. Třeba můžeš teoretizovat o tom, že na té a té střední si myslíš, že pohled bude takový a takový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotazníky jsou naprostá pohoda, když šikovně sestavíš otázky, tak to máš vyhodnocené raz dva, já měla dotazníky i rozhovory a to byl horor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frozendarkness píše:
Taky se mi nechce podvádět, i když vím, že se to tak dělá, jsem z hk tak zkusím pár škol oslovit, a ještě se chci zeptat ty školy, ze kterých to bude, se v té BP uvádějí nebo ne?
Ano uváděla jsem konkrétní místo, na kterém jsem dotazníky vyplňovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit