Psaní všemi deseti prsty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Psaní všemi deseti prsty
Ahoj všem kdo mají co říct k tomuto tématu
![]()
Holky prosím-učím se bohužel znovu metodu psaní všemi deseti prsty a potřebovala bych drobné rady…Měla jsem tento předmět 3 roky ve škole a nepatřila jsem k nejhorším-spíše k lepšímu průměru, ale je to bohužle nějaký pátek a prostě neumím-teď dálkově studuju a tento předmět mám zas…
samozřejmě na to, aby se člověk naučil psát všemi deseti je jediná rada psát psát a psát-to je jasné, ale…
nevím třeba, jestli jednotlivá písmena cvičit tak dlouho, než budou naprosto a úplně zafixovaná-tzn. že nebudu přemýšlet když ho stisknu-nebo mám postupně přidávat i další písmena s tím, že se to prostě zažije postupně a časem?
Máme totiž chytrou knížku-„Písemná elektronická komunikace“ ale jsou tam lekce tím stylem, že už v první se procvičujou hned 4 najednou.....tak prostě nevím, kdy skočit na další lekci
![]()
Taky mám hodně ztuhlé zápěstí a prsty-pořád s nima kroutím proklepávám, ale prd platné
Neznáte nějaké uvolňovací cviky?
Teď příkladně procvičuju lekci, kde se přidaly „U“ a „R“ a docela mi těch 8 písmen ze základní řady šlo, ale teď mám pocit, že se mi zase pletou, tak nevím, jestli se vrátit k lekcím-kde je ta základní řada-základní postavení nebo pokračovat dále a čekat, že se to vžije najednou? ![]()
Možná se vyjadřuji neobratně, ale snad je to srozumitelný ![]()
Díky za jakýkoli postřehy a rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na psaní všemi deseti je dobrej program. Učíš se tam postupně v několika lekcích jednotlivá písmena, skupiny písmen i opisy.
Zjistím, jak s jmenuje, moment. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jmenuje se to All ten fingers. A je to fakt dobrý.
Já se podle toho učila a vyhovovalo mi to. Tak zkus a uviddíš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My ve škole začínali písmeny f, j, pak přidali d, k a postupně se jelo dál. Mám doma ještě tu knížku, podle které jsme jeli a v těch cvičeních se opakují i přidávají nová písmena, takže si to člověk docela dobře procvičí.
Zalep si klávesnici a snaž se nekoukat na ruce, ale do obrazovky, člověk se to musí naučit automaticky jako třeba řazení v autě
A pokud ti nejdou nějaká písmena, tak procvičuj tak dlouho, až ti to půjde automaticky a pak přidávej další.
Můžu se tě zeptat, jak dlouho jsi ze školy, že jsi to zapomněla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak na zacatku urcite do zblbnuti trenovat zakladni postaveni, a sice pismena asdfjklů, trenovat nejdriv slabiky (sa, da, fa, jů, ků, lů apod.), pak slova nebo delsi shluky pismen, postupne pridavat pismena z horni rady, pak z dolni rady, ale dulezity je psat, psat, psat, proste to zafixovat, ze o tom nebudes premyslet. Doporucuju tuto knihu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markétka Š.V. také jsem se tak učila, je to výborný program, já píšu všemi deseti perfektně bez chyb a na státnicích jsem vyhořela z tabulek, chcihi ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak my jsme se myslím učili po jednom písmenku, učitelka diktovala furt třeba „f mezera f mezera…“ pak zas jiný písmenko a postupně se přidávaly…
Už si to moc nepamatuju, ale myslim, že to tak nějak bylo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE píše:
My ve škole začínali písmeny f, j, pak přidali d, k a postupně se jelo dál. Mám doma ještě tu knížku, podle které jsme jeli a v těch cvičeních se opakují i přidávají nová písmena, takže si to člověk docela dobře procvičí.Zalep si klávesnici a snaž se nekoukat na ruce, ale do obrazovky, člověk se to musí naučit automaticky jako třeba řazení v autě
Můžu se tě zeptat, jak dlouho jsi ze školy, že jsi to zapomněla?A pokud ti nejdou nějaká písmena, tak procvičuj tak dlouho, až ti to půjde automaticky a pak přidávej další.
Mufi 17 let jsem ze školy ![]()
No to je práve to, že já si sama nevim rady, jak dlouho ty jednotlivý písmena procvičovat-na denním studiu se jede podle osnov a hotovo-tady na dálkovým máme 4 hodiny za měsíc-učitelka na první hodině skočila rovnou na druhou lekci na druhý hodině na pátou lekci a prostě musíme trénovat doma
A příště už budem psát na známku-super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE píše:
My ve škole začínali písmeny f, j, pak přidali d, k a postupně se jelo dál. Mám doma ještě tu knížku, podle které jsme jeli a v těch cvičeních se opakují i přidávají nová písmena, takže si to člověk docela dobře procvičí.Zalep si klávesnici a snaž se nekoukat na ruce, ale do obrazovky, člověk se to musí naučit automaticky jako třeba řazení v autě
Můžu se tě zeptat, jak dlouho jsi ze školy, že jsi to zapomněla?A pokud ti nejdou nějaká písmena, tak procvičuj tak dlouho, až ti to půjde automaticky a pak přidávej další.
u nás měla učitelka takovej „bryndáček“, sololytovou desku, kterou lidem, co koukali na ruce dala přes krk, tak, že na ty ruce prostě neviděli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditta77
my se to ucili tak, ze jsme museli napsat asi pet radku bez chyby, pokud byla chyba tak radek navic. Pak dalsi pismeno nebo slabiky a znovu jsme se vratili k prvnimu atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme začínali čtyřmi písmeny. Trénovala bych tak dlouho dokud bych je neuměla. Třeba půl stránky bez chyby a pak pomalu přidávala další…pak už to půjde samo neboj ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak co se týče programu na naučení psaní všemi deseti. My jsme ve škole měli program ZAV (zaviačič). Pak ještě znám program Mount Blue. Ale oba jsou to programy placené (cca kolem 500,– Kč). Neplacené je to jen do určité lekce, pak se to musí zaplatit, aby to šlo dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit