Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Co bachovy esence pomohly by? Četla jsem že je tady někdo dělá poraďte kdo?
Ano, obecně Bachovy esence pomáhají s úzkostmi a strachy velmi efektivně.
@Anonymní píše:
Ahoj mám problém jako skoro všichni co jsou tady jsem nastoupila po mateřské do práce…Jsem tam rok a půl práce mě bavila super ale je to stereotyp každý den to samé pořád dokola… Teď mám nějaké období že se mi
Nic nechce a samo ani do práce… Prostě jak ráno vstanu už jsem unavená i když celou noc spím a takový vnitřní pocit napětí a pocit že omdlim…Co s tím o práci přijít nechci je pět minut od baráku a jen jedna, směna ale jak se z tou nechutí poprat…
Napadly mě bylinky ale nevím třeba kozlík lékařský nebo nevím poraďte jsem už psychicky unavená
a jaké by byly vhodné na tento problém ty krizovky?
@Anonymní píše:
a jaké by byly vhodné na tento problém ty krizovky?
Krizová esence je první pomoc, použít se určitě dá, ale neřeší to rozhodně do hloubky, od atak nepomůže.
Je ale dobrá v těch krizových momentech.
@Anonymní píše:
@jenny.fields by tomu nějak rozumíte?
Ano, rozumím tomu.
Každopádně terapeuta si můžete vybrat zde:
http://bachovaterapie.cz/…ici-biep.php
To jsou ti, co mají všechny stupně vzdělání.
Najdete tam i ty co mají jen kurz 1 nebo kurz 1+2
Je toho hrozně moc a na tento můj problém nevím jaké? pořadí mi někdo jako třeba psycholog?
@Anonymní píše:
Je toho hrozně moc a na tento můj problém nevím jaké? pořadí mi někdo jako třeba psycholog?
Ano, výše máte uvedené odkazy na terapeuty.
Plus psycholog na terapii je rozhodně další dobrá věc ke zvážení.
Tady ještě aktualizovaný seznam mezinárodně registrovaných praktiků, z nějaké důvodu na tom odkazu výše nejsou všichni:
http://www.bachcentre.com/…republic.php
Připadám si divné potřebuju to vyřešit a antidepresiva nechci…
@Anonymní píše:
Ahoj mám problém jako skoro všichni co jsou tady jsem nastoupila po mateřské do práce…Jsem tam rok a půl práce mě bavila super ale je to stereotyp každý den to samé pořád dokola… Teď mám nějaké období že se mi
Nic nechce a samo ani do práce… Prostě jak ráno vstanu už jsem unavená i když celou noc spím a takový vnitřní pocit napětí a pocit že omdlim…Co s tím o práci přijít nechci je pět minut od baráku a jen jedna, směna ale jak se z tou nechutí poprat…
Napadly mě bylinky ale nevím třeba kozlík lékařský nebo nevím poraďte jsem už psychicky unavená
@Anonymní píše:Připadám si divné potřebuju to vyřešit a antidepresiva nechci…
K psychologovi jsem objednaná jdu k němu příští týden…jen nevím jestli mi pomůže v čem si myslíte vy že je můj problém…
V čem je problém Vám řekne spíše psycholog. Držím palce.
@jenny.fields píše:
Ano, obecně Bachovy esence pomáhají s úzkostmi a strachy velmi efektivně.
Meta-analýzy jednoznačně ukazují, že Bachovy esence jsou efektivní na úrovni placeba, nepleťte prosím lidem, kteří potřebují skutečně pomoci, hlavu.
Anonymní: Současná antidepresiva jsou slušně bezpečná a jakkoliv je lepší je nepotřebovat, poměr jejich přínosu k nákladům je velmi přiznivý. Pokud psychiatr (psycholog předepisovat nemůže) uzná, že by pomohly, nebál bych se jich.
@Orr Prosím Vás, místo vyhledávání metadat si zkuste najít někoho, kdo trpěl úzkostmi a dokázal se jich zbavit s podporou esencí, přestože jiní cesty selhaly.
Víc energie na Vás plýtvat nebudu. Zařekla jsem se, že to budou maximálně 3 věty za půl roku na téma placebo, mám nulovou potřebu někomu dokazovat, že něco funguje.
Ono je velmi snadné říct, že něco nefunguje, když nevyzkouší.
Navíc léčba pomocí placebo efektu je mnohdy velmi účinná a efektivní u spostu nemocí.
Určitě je lepší správným směrem oblbnout mozek, než se cpát prášky, které postupně a nenávratně zničí celé tělo.
@jenny.fields Nechci Vám kazit iluze, ale meta-analýza není v principu nic jiného, než shrnutí zkušeností množství lidí. V tomto případě se jedná o stovky lidí, kteří se snažili pomocí BE léčit několik nemocí či jejich symptomů. Ani u jednoho nebyly BE lepší než placebo, naopak překvapivě byly několikrát dokonce statisticky signifikantně horší.
Mimochodem, lékaři a psychologové jsou posedlí analýzou přinosů a nákladů - a mají k tomu dobrý důvod; vědět, jak co nejefektivněji a nejlevněji pomoci je jejich raison d'être. Jsem přesvědčen, že to myslíte dobře a chcete také lidem skutečně pomoci - ale dobrý úmysl není bohužel zárukou dobrých výsledků.
@Dalibor7 Zrovna u těch antidepresiv bych si dal pozor na věty jako je „nenávratně zničí tělo“ - kupříkladu u SSRI nejsou známy žádné takové vedlejší efekty.