Psychická panika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
30.3.16 09:44
@Anonymní píše:
Co bachovy esence pomohly by? Četla jsem že je tady někdo dělá poraďte kdo?

Ano, obecně Bachovy esence pomáhají s úzkostmi a strachy velmi efektivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 09:48
@Anonymní píše:
Ahoj mám problém jako skoro všichni co jsou tady jsem nastoupila po mateřské do práce…

Jsem tam rok a půl práce mě bavila super ale je to stereotyp každý den to samé pořád dokola… Teď mám nějaké období že se mi
Nic nechce a samo ani do práce… Prostě jak ráno vstanu už jsem unavená i když celou noc spím a takový vnitřní pocit napětí a pocit že omdlim…

Co s tím o práci přijít nechci je pět minut od baráku a jen jedna, směna ale jak se z tou nechutí poprat…

Napadly mě bylinky ale nevím třeba kozlík lékařský nebo nevím poraďte jsem už psychicky unavená

a jaké by byly vhodné na tento problém ty krizovky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.16 09:49

@jenny.fields by tomu nějak rozumíte?

• Citovat
  • Upravit
26574
30.3.16 09:52
@Anonymní píše:
a jaké by byly vhodné na tento problém ty krizovky?

Krizová esence je první pomoc, použít se určitě dá, ale neřeší to rozhodně do hloubky, od atak nepomůže.
Je ale dobrá v těch krizových momentech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.3.16 09:54
@Anonymní píše:
@jenny.fields by tomu nějak rozumíte?

Ano, rozumím tomu.
Každopádně terapeuta si můžete vybrat zde:
http://bachovaterapie.cz/…ici-biep.php
To jsou ti, co mají všechny stupně vzdělání.
Najdete tam i ty co mají jen kurz 1 nebo kurz 1+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 09:54

Je toho hrozně moc a na tento můj problém nevím jaké? pořadí mi někdo jako třeba psycholog?

• Citovat
  • Upravit
26574
30.3.16 09:56
@Anonymní píše:
Je toho hrozně moc a na tento můj problém nevím jaké? pořadí mi někdo jako třeba psycholog?

Ano, výše máte uvedené odkazy na terapeuty.
Plus psycholog na terapii je rozhodně další dobrá věc ke zvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.3.16 10:00

Tady ještě aktualizovaný seznam mezinárodně registrovaných praktiků, z nějaké důvodu na tom odkazu výše nejsou všichni:
 http://www.bachcentre.com/…republic.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 10:09
K psychologovi jsem objednaná jdu k němu příští týden…jen nevím jestli mi pomůže v čem si myslíte vy že je můj problém…

Připadám si divné potřebuju to vyřešit a antidepresiva nechci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.16 10:11
@Anonymní píše:
Ahoj mám problém jako skoro všichni co jsou tady jsem nastoupila po mateřské do práce…

Jsem tam rok a půl práce mě bavila super ale je to stereotyp každý den to samé pořád dokola… Teď mám nějaké období že se mi
Nic nechce a samo ani do práce… Prostě jak ráno vstanu už jsem unavená i když celou noc spím a takový vnitřní pocit napětí a pocit že omdlim…

Co s tím o práci přijít nechci je pět minut od baráku a jen jedna, směna ale jak se z tou nechutí poprat…

Napadly mě bylinky ale nevím třeba kozlík lékařský nebo nevím poraďte jsem už psychicky unavená
  • Citovat
  • Upravit
26574
30.3.16 10:11
@Anonymní píše:
K psychologovi jsem objednaná jdu k němu příští týden…jen nevím jestli mi pomůže v čem si myslíte vy že je můj problém…
Připadám si divné potřebuju to vyřešit a antidepresiva nechci…

V čem je problém Vám řekne spíše psycholog. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Orr
16
30.3.16 12:09
@jenny.fields píše:
Ano, obecně Bachovy esence pomáhají s úzkostmi a strachy velmi efektivně.

Meta-analýzy jednoznačně ukazují, že Bachovy esence jsou efektivní na úrovni placeba, nepleťte prosím lidem, kteří potřebují skutečně pomoci, hlavu.

Anonymní: Současná antidepresiva jsou slušně bezpečná a jakkoliv je lepší je nepotřebovat, poměr jejich přínosu k nákladům je velmi přiznivý. Pokud psychiatr (psycholog předepisovat nemůže) uzná, že by pomohly, nebál bych se jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
30.3.16 15:26

@Orr Prosím Vás, místo vyhledávání metadat si zkuste najít někoho, kdo trpěl úzkostmi a dokázal se jich zbavit s podporou esencí, přestože jiní cesty selhaly.

Víc energie na Vás plýtvat nebudu. Zařekla jsem se, že to budou maximálně 3 věty za půl roku na téma placebo, mám nulovou potřebu někomu dokazovat, že něco funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
30.3.16 20:48

Ono je velmi snadné říct, že něco nefunguje, když nevyzkouší.
Navíc léčba pomocí placebo efektu je mnohdy velmi účinná a efektivní u spostu nemocí.
Určitě je lepší správným směrem oblbnout mozek, než se cpát prášky, které postupně a nenávratně zničí celé tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Orr
16
31.3.16 09:52

@jenny.fields Nechci Vám kazit iluze, ale meta-analýza není v principu nic jiného, než shrnutí zkušeností množství lidí. V tomto případě se jedná o stovky lidí, kteří se snažili pomocí BE léčit několik nemocí či jejich symptomů. Ani u jednoho nebyly BE lepší než placebo, naopak překvapivě byly několikrát dokonce statisticky signifikantně horší.

Mimochodem, lékaři a psychologové jsou posedlí analýzou přinosů a nákladů - a mají k tomu dobrý důvod; vědět, jak co nejefektivněji a nejlevněji pomoci je jejich raison d'être. Jsem přesvědčen, že to myslíte dobře a chcete také lidem skutečně pomoci - ale dobrý úmysl není bohužel zárukou dobrých výsledků.

@Dalibor7 Zrovna u těch antidepresiv bych si dal pozor na věty jako je „nenávratně zničí tělo“ - kupříkladu u SSRI nejsou známy žádné takové vedlejší efekty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí