Psychická šikana v MŠ

Anonymní
12.3.25 19:52

Psychická šikana v MŠ

Dnes velmi nepříjemné téma - šikana už ve školce! Moje dítě je ve školce šikanováno dvěma dětmi, které se proti němu spolčily. Nefiguruje tam žádné fyzické násilí (i když upřímně, do dítěte to rveme horem dolem, ať to jednou pro vždy vyřeší ručně stručně).
Bohužel to nikdo pravým jménem nenazývá šikanou, nýbrž „provokováním“.
Jde o posmívání se, zákaz účastnit se hry atd - dlouhodobě. Bohužel moje dítě si to nechává líbit, přizpůsobuje se, stydí se.. je mi z toho na nic :,( nejhorší a nejvíc nepochopitelné pro mě je, že se mu posmívají kvůli jeho sportu, posmívají se jeho idolům, že nosí oblečení s těmi idoly (to už ani dítě do školky nosit nechce).
Musím říct, že učitelka i rodiče se k tomu postavili dobře, s dětmi to řeší, rodiče dávají doma céres, učitelky hlídají a usměrňují.. ale není to dost a stále to pokračuje a moje dítě je radši poslouchá na slovo, aby „neprovokovalo“. Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2004
12.3.25 19:54

Tak si promluv s těma dětma přímo ty, to většinou zabírá. A co dělá za sport a kdo je ten idol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.3.25 19:57
@Anonymní píše: Více

Jinou školku.

A nevěř tomu, že děti dostávají doma ceres. Děti zrcadlí rodiče, nebuď naivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.3.25 19:57
@Micilin píše: Více

To nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 19:59
@Micilin píše: Více

Nemám se k nim sama jak dostat, ale myslím, že by to zabralo.. jenže toho koulají problémy. Je to fotbal a samozejmě Ronaldo…

• Citovat
  • Upravit
2004
12.3.25 20:01

A ty je nepotkáváš ráno nebo odpoledne ani v šatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 20:02

Potkávám, ale s rodiči

• Citovat
  • Upravit
8954
12.3.25 20:09

Nám se teď osvědčilo, že opravdu se setkala mamka rebela (i s rebelem) a mamka ubližovaného dítěte (a její dítě). Došlo k nějaké jejich rozmluvě. Dětem bylo dopřáno v domácím prostředí se poznat, pohrát si. Příští setkání mají domluvené u té mamky dítěte, kterému bylo ubližováno. A je klid. Atakování zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
12.3.25 20:11

Tak promluv s rodiči, a ať zavolají dítě a promluvit si společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
12.3.25 20:44

Moc me mrzí čím si procházíte uz takhle brzo 🙏 také si pamatuji na podobné řeči dvou holek ve školce nebo ja se s tebou budu bavit ale jen když tu nebude ta druhá a tak dále a tak dále a upřímně radu nemám ale si skvěla ze to řešíš 🙏 moji rodiče to neřešili a šikana se se mnou táhla od školky až po konec základní školy, myslim ze nejdůležitější je podpora dítěte říct mu ze ten sport je super a si na něj hrda a at je takovy jaký je ❤️ ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
12.3.25 20:59

No tak já bych si ráno odchytla natvrdo rodiče a konfrontovala bych jejich dítě před nimi. Upřímně, už mě tato alá korektnost s… Co se všude valí. Pak se nedivím, že v práci dvacetiletý cucák minulý týden poslal našeho šéfa do pr…, šéf po něm chtěl, aby odvedl práci v termínu. No to si chudák naběhl. Takže jsem našemu mlaďochovi řekla, že bych mu mohla dělat matku. A že kdyby byl můj syn, tak bych mu dala pár facek. Jak je nevychovaný, ještě nic nedokázal a už se chová takto.
Dětem se nesmí nic říct na tvrdo, jsem zvědavá, jak tato generace bude vést dál naši zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
12.3.25 21:16

Já bych chlapci do školky to oblečení s Ronaldem nedávala, zbytečně to dráždí -

• dcera chodila do gymnastiky, kam jedna holčička nosila teplákovou soupravu Ronaldo, trenér všem holkám říkal jmény, a této holce „Ronaldo jde na řadu“, „Ronaldo, jak to děláš, ten kotoul“, „Ronaldo, nebavíme se a makáme“

takže Ronaldo z nějakého důvodu dráždí ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
12.3.25 21:45
@alisekR píše: Více

Třeba líp. Zatím čím starší, tím horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 21:57

Musíš už od školky dítě učit že pokud si nechtějí kamarádi hrát tak si má najít lepší a kašlat na ně.. vždyť největší vliv budou mít vždy rodiče a naopak ho to může posilnit.. máme něco podobného, ale u nás to chápu protože máme moc aktivní dítě.. a posmívání co nosí za oblečení.. tak řekni dítěti že mu jenim závidí že má takové hezké věci nebo že má každý rád něco jiného a že zlí lidé se najdou všude a musí pak vědět kdo mu za to stojí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.25 21:59

@stinga to si zase myslím s tím Ronaldem, že to je od trenéra hezké.. vždyť to myslí dobře.. oslovuje dítě jeho oblíbenou postavou :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin