Psychický vývoj syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.6.18 22:44

Psychický vývoj synka

Zdravím maminky. Mám strach o psychicky vývoj synka. Jdeme sice na vysetreni k psycholozce ale to čekání me zabijí. Synovi jsou tri a půl roku (neni jedinacek starsimu 6let bezproblemu, mladsi dcera rok). O co jde syn ve svém věku skoro nemluví jedineu co řekne tak mami, obcas tati, keke coz je snad vše. Bez plynky se nevykadi, obcas i na curani ji vyzaduje (svyji se ze ho bolí bříško a brečí, mum mu tu plynu prostě dát). Pořád nám vsude sbírá kaminky, auta rovná do řad z nicim jiným si moc nehraje. Malování probíhá tak ze mi drží ruku a ja musím malovat. Často dostává záchvaty vzteku bez důvodu obcas to dojde az tak ze kope nohama do země nebo hází hračkami. Dost casu nás nevnímá jako by byl někde jinde. A stupňuje se to. Tohle je jen část toho jak funguje. Mám strach co nám doktorka řekne. Nemáte nejaka s tímto chováním zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2809
10.6.18 22:56

@Veronikaslez22 Snaz se být v klidu. Každé dítě je jiné. Třeba mu to rozmluvení bude trvat déle než je obvyklé. V mém okolí je kluk, co nemluvil do 4 let, spíš jen ham, na vše ukazoval - a dnes nezavře pusu. Některé děti mají svůj svět a přesto jsou v pořádku. Více pozná psycholožka. Chodí do školky? Jak se chová tam? Nechci tu říkat nějaké nepotvrzené diagnozy a teorie, ale lepší být i připravena na možnost, že by se mohlo jednat o autismus. (prosím tě, neděs se, jen píšu, co by mohlo takové chování značit). Vše prober s psycholožkou. Ona je na to odborník. Držím pěsti, ať Vám to dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.18 23:23

@ do skolky nechodí. Nevemou ho dokud nebude bez plyny. Musí mit na kadeni a často se stavaji na vyletech nehody. Takze skolka bohužel. Ale i kdyz jede k babicce nebo je u tety s ostatními dětmi je to vždy stejné. Uz mi bylo řečeno od jedné pani doktorky zda neni autista. Doufáme ze ma jen opožděný vývoj. Ale nejhorší na tom čekání je ze uz nevime jak sním pracovat aby neměl takove záchvaty vzteku nic nezabírá.

Příspěvek upraven 10.06.18 v 23:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.18 23:36

@markyska82 do skolky nechodí. Nevemou ho dokud nebude bez plyny. Musí mit na kadeni a často se stavaji na vyletech nehody. Takze skolka bohužel. Ale i kdyz jede k babicce nebo je u tety s ostatními dětmi je to vždy stejné. Uz mi bylo řečeno od jedné pani doktorky zda neni autista. Doufáme ze ma jen opožděný vývoj. Ale nejhorší na tom čekání je ze uz nevime jak sním pracovat aby neměl takove záchvaty vzteku nic nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
11.6.18 06:16

Vypada to na autismus. Nemusis prece cekat na vysetreni, najdi info a zacni s ditetem pracovat.

• Citovat
  • Upravit
11.6.18 07:08

Rada bych ale sním se těžko pracuje. Na vse neka nebo keke. Ale nechápe co po nem chcem tím začne vztek. :( zkoušeli jsme i různé knizky pro děti ale i kdyz jsme vzali pro ty nejmenší on vubec nevi co po nem chci aby dělal. A ani jsem nenasla nikde přesněji jak pracovat s autistou. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
11.6.18 08:31

@Veronikaslez22
Vím, o čem mluvíš, s dcerou to bylo stejné. Jsou to trochu auti projevy, ale nemusi to tak být..
U mojí dcery se jedná o dysfázii-poruchu porozumění…Když nerozumí, mají svůj svět, opakují dokola ty samé hry, protože je to pro ně jistota..a ro ostatní, vzteky, plenka - to vše souvisí…
S dcerou jsme začali kolečko doktorů ve třech letech, zacala jsem s ni pracovat…dnes je jí 4,5 let a je to úplně jiné dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
11.6.18 15:15

@Veronikaslez22 Docela se divím, že to řešíš až teď ve 3,5 letech. Moje dcera dlouho nemluvila, v ostatních směrech byl vývoj normální, ale tu řeč jsem řešila už ve 2,5letech kdy používala i s citoslovci dohromady asi 30slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.18 19:46

Uz od dvou let to řešíme ale kazdy nam rekl ze do tri let ma cas se rozmluvit. Ze bude jen opožděný…dnes dopoledne mi volala psycholozka ze ji nedorazil nekdo kdo měl a uvolnili se ji tam cas takze nas vzala uzbys dnes a ne za mesic. A byl potvrzen autismus :,( :,( doufala jsem ze bude jen opožděný. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 20:40

@Veronikaslez22 Moc mě to mrzí. Ale i to se dá zvládnout. Je více forem autismu.(od lehčí po těžkou) Přeji hodně sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
11.6.18 21:48

@Veronikaslez22 To je mi líto, držím palce ať to nějak zvladnete :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
12.6.18 12:55
@Veronikaslez22 píše:
Uz od dvou let to řešíme ale kazdy nam rekl ze do tri let ma cas se rozmluvit. Ze bude jen opožděný…dnes dopoledne mi volala psycholozka ze ji nedorazil nekdo kdo měl a uvolnili se ji tam cas takze nas vzala uzbys dnes a ne za mesic. A byl potvrzen autismus :,( :,( doufala jsem ze bude jen opožděný. :,(

Nezlob se, ale po jedne kratke navsteve psychologa se diagnoza autismus nedava. Jde o rozsahle testy zdaleka ne jen u psychologa

• Citovat
  • Upravit
529
12.6.18 13:15
@jahuhudka píše:
Nezlob se, ale po jedne kratke navsteve psychologa se diagnoza autismus nedava. Jde o rozsahle testy zdaleka ne jen u psychologa

Přesně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.18 23:00

Jdeme na psychiatrii a neurologii. Ale atypicky autismus máme potvrzeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
13.6.18 11:42
@Veronikaslez22 píše:
Jdeme na psychiatrii a neurologii. Ale atypicky autismus máme potvrzeny.

Ja nevím. no…Moje malá měla v první zprávě od psycholožky taky autismus s autista není ani omylem…ale protože nemluvila a skládala hračky vedle sebe podle velokosti pořád dokola, prdla jí to tam..Už tam nechodíme…
Byli jste u nějakého známeho psychologa, nejaké kapacity? Bylo to poprvé?
Neházela bych flintu do žita, nastuduj si jak s ním pracovat a pusť se do toho ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí