Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Obecně by ATB melo zabrat do 48 hodin. Toto je sirokosektry driak, nám zabírá ve smyslu zlepšení stavu okamžitě. Treba je původ horecek jinde.
Nechápu, ze vám dr. dala bez pořádného vysetreni tento sirokospektry a navíc drahý lék.
Ale antb a mléko by se moc nemělo, aspoň na všech, co jsme měli, to bylo v příbaláku napsané. Aspoň 2-3 hodiny rozestup.
@Anonymní píše:
Ale antb a mléko by se moc nemělo, aspoň na všech, co jsme měli, to bylo v příbaláku napsané. Aspoň 2-3 hodiny rozestup.
Píse, ze dává do nemléčné kase. Jinak nam Klacid zabral prakticky hned, dcera ho ale dostala az poté, co slabší penicilinova atb nezabrala. Crp malé měřili?
Nam zabral asi po ctvrte dávce - takže za 48 hodin
dělali ji crp?
@mag12 @Tichošlápek ano měřili a měla ho nízký… Já už nevím možná s ní pojedu ještě dnes na pohotovost
@Tichošlápek jinak teď za chvíli má dostat další dávku která bude 5.. a horečku jsem ji naměřila kolem 5 ráno..
ATB zabírají až od toho třetího dne. Horečku srážet. Zábaly, léky proti horečce dle toho jak vám lékař řekl. Hlavně ať hodně pije. Záleží jak vysoké jsou ty horečky…Jestli jsou nad 38 stabilně celý den a nejde to srazit tak bych asi taky raději jela.
@Anonymní píše:
@mag12 @Tichošlápek ano měřili a měla ho nízký… Já už nevím možná s ní pojedu ještě dnes na pohotovost
no jo, ale pokud měla nízké CRP, tak to není na antibiotika. TO zabírat nebudou ![]()
A co to tedy řekli, ze jí je? Na co ji nasadili ten klacid? Já bych spíše srazela horečky a vzala ji zítra ráno k její obvodní, tedy pokud nema ctyricitky
@nozu ne vždy musí CRP hned reagovat, je dobře, že bylo nízké. Záleží na lékaři jak zhodnotí situaci
@anavi13 po čípku jí to trochu klesne… @Tichošlápek popravdě já sama nevím.. a pak teď sem si všimla že ma. m v příspěvku chybu.. když jsme byli.na pohotovosti byla tam ta Dr.. která řekla že má poslech čistý a ať si s ní dojdu ráno k Dr že ona nás zná líp.. jenže moje Dr měla zástup zrovna u této Doktorky… Takže jsme sli znovu k ní.. řekla sem si že se bojím aby neměla malá zápal plic… Doktorka mi na to odpověděla a kdo se nebojí o svoje děti… je strašné nepříjemna.. udělala crp a dala toto nevím proč.. jen mi řekla že po tom by už teploty neměla mit.. ale. dcera právě pořád horečkuje… spíše nás odflakla… Já si dneska zavolám na dětské a zeptám se
Hele a kolik je dceři a jak vysoké horečky má? Asi si pro jistotu na tu pohotovost zavolej. Ale obávám se, že když má dítě nasazený klacid, že nic dalšího nebudou vymýšlet a řeknou, abys počkala do pondělka a dala tomu čas.
Jak dlouho měla horečky? crp je průkazné až po 3 dnech. Syn měl zánět střrdního ucha a crp měl pod 5 byl bez teplot stejně atb dostal
@nozu myslím si to stejné. K čípku přidej zábaly. a čípek dávej tak, jak je uvedeno na příbalovém letáku, aby ty horečky neměla. Kolik jí teda naměříš jsi nenapsala. Myslím si, že kdyby to byl zápal plic, tak to by to CRP nebylo nízké.
Kdy by měl zabrat? Malá má už od utěrka horečky a kašel… Byla sem s ní na pohotovosti pak u naší Dr.. prý na poslech čistá.. žádný rentgen nic nedělali dali nám klacid.. který bere od pátku od rána…to znamená že dnes dostane 5 dávku ( třetí den) a dcera pořád horečky… Já už nevím opravdu
kdy vám zabral? Nebo asi nesedí? Micham jí to do nemlecne kaše doufám že to nevadí… Děkuji moc