Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kolik jí je?
Já bych jela na pohotovost. Teď jsme se z ní vrátili. Dcera měla od středy zvýšené teploty 37,5-37,7, zimnici, bolest hlavy a huhňá. Dnes jsem jí nechala ležeet a v době oběda přišla, že si jde zase lehnout a jíst nebude. Naměřila jsem 38,8
Jinak co se týká vás, tak mi to připomíná laryngitídu a ta je velmi nebezpečná. + nějaká viroza. I když teda můj syn když má laryngitídu tak i zvrací..
Nám pomáhá fenistil kapky, priessnitzovy obkady na krk, mažu hrudník psím sádlem..
Horečku srážím na střídačku. a je fakt, že noci jsou nejhorší, zvlášt ted ve vedrech..chce to chladný vzduch, takže klidně sedět u mrazáku a dýchat. Pokud se nemůže vykašlat, tak na pohotovosti jí dají Spiropent nebo Ventolin na dýchání ![]()
A nemůže to být laryngytida,? nejvíc pomáhá na čerstvý vzduch, takže hlavu do okna a dýchat te´d je horko takže ti poradim otevřít mražák a dýchat chlad od mrazáku…jinak se používají nějaké čípky nevim jaké…jestli to udělá dnes jed na pohotovost raději, nečekej
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Nikdy dcera ještě nebyla nemocná když už, tak malá chřipka. Ve čtvrtek jsem s ní byla venku na hřišti a když jsme přišli, tak si z ničeho nic šla lehnout a několikrát zvracela, pak se přidala i horeřka. Druhý den ráno jsem volala doktorce a ta řekla at jí nedávámnic jiného, než piškoty banány a rohlíky s čajem. Včera se přidal i kašel v noci pořádný, suchý a připomínající štěkot. Myslela jsem, že jde o upal nebo něco takového a ted má fakt problém. Já jsem z toho zníčená vůbec nepím, protože se bojím. Ted nevím jestli mám hysterčit a jet s ní na pohotovost, nebo počkat do pondělí. Přes den je to v pohodě povídá, kouká na pohádky, ale v noci je to příšerné, to jsou horečky, kašel zvracení. Máte někdo zkušenosti? Popřípadě co by jiného mohla ještě jíst, než to co jsem napsala.