Psychika předškoláka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27700
28.5.21 09:23

A ve školce tyhle scény nedělá? tam po obědě usne? jinak taky mi přijde že ten program má strašně narvaný vždyt nemá čas sama pro sebe jen organizovaná zábava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
28.5.21 09:28
@unuděná píše:
No to je běs, to se pak není čemu divit, že je přetažená a hotová už ve dvě odpoledne :nevim:

Jasně, ten můj drak naštěstí po obědě spal ještě jako předškolák. Jinak by to bylo náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
28.5.21 09:31
@Anonymní píše:
S tím vstáváním se prostě nedá nic dělat, zkoušela jsem ledacos, prostě to brzké vstávání má tak nastaveno opravdu od narození a nejde přes to vlak

S tím nic neuděláš. Vlastní zkušenost. Snažila bych se dceru nechat odpoledne chvíli odpočívat, když už po o nespí. Koukat na pohádku nebo nějakou klidnou hru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
28.5.21 09:47

Taky si myslím, že je to tím, že málo spí. Zkus ji dát večer spát mnohem dřív. Můj syn taky od malička vstával kolem 5h ráno. Tak jsem ho, když už po obědě nechodil spát, večer uspávala už kolem 17:30-18h, aby byl vyspalý. A možná bych ubrala těch aktivit, syn je taky vždycky nejvíc akční, když už je unavený a přetažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.5.21 09:55

Kazdy den program az do vecera je na masli.
Nech ji chvili nudit.

Plus zkousela jsi v tom hysteraku proste dat do postele spat? Klidne neumytou, oblecenou, tak jak je.
Nebo misto toho zakazu a nastvani proste vzit do naruce a utesit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31022
28.5.21 09:56

Se spankem neudelas nic, ja mam taky nespavce a treba starsi dceri staci 8-9 hodin denne od utleho veku (rekneme od 3r). Jen me napada - jak se dcera stravuje? Ubrat/eliminovat jednoduche cukry v jidelnicku jsi zkousela? Jinak :hug: :hug:, mam doma take energeticke upiry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 10:05

@Lucie_Sx Samozřejmě, z ji uklidňují, utěšuji, objímám. Ale je nepříčetná. A už jsme ji jednou dala do postele neumytou atd., ale bylo to ještě horší.

• Citovat
  • Upravit
7674
28.5.21 10:05
@unuděná píše:
Podle mě je to celé o tom spánku, s psychikou to nemusí mít nic společného. Aby 5 leté dítě spalo v noci jen 9 hodin, to je strašně málo… S tím bych se snažila něco udělat - nepomohlo by ráno třeba že by si přelezla k tobě (nebo ty k ní) a ještě usnula? Nebudí se kvůli WC? Spánek po obědě je nesmysl, i kdyby se ti teď podařilo jí to naučit, v září se to zase bude odnaučovat :nevim:

Kolik by mělo mít naspáno 5ti leté? Dcera bude mít v červnu pět let. Chodí spát cca 19-19:30, snažím se co nejdříve ji dát spát. Usne stejně po půl osme. A vzbudí se v 6 a konečná. Takže má cca 10 hodin naspáno. A o víkendu to stejné. Cca 6-6:30 je vzhůru. A to jde spát většinou taky do těch 20hodin, pak 20:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.21 10:10

@Veru1987 Deset mi přijde v pohodě. Ale je fakt, že to má nejspíš každé dítě dost individuální. Mě je stejně stará dcera schopná chrnět i 12 hodin, když nemusí vstávat do školky :mavam:

Ale holky radí dobře nechat jí nějaký klidový čas třeba po příchodu ze školky. Ať si sedne k pohádce, dá si v klidu svačinku, odpočívá. Alespoň 30 minut, než půjdete dělat něco dalšího. A klidně ať se nudí, ono jí to taky prospěje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.5.21 10:15
@unuděná píše:
@Veru1987 Deset mi přijde v pohodě. Ale je fakt, že to má nejspíš každé dítě dost individuální. Mě je stejně stará dcera schopná chrnět i 12 hodin, když nemusí vstávat do školky :mavam:Ale holky radí dobře nechat jí nějaký klidový čas třeba po příchodu ze školky. Ať si sedne k pohádce, dá si v klidu svačinku, odpočívá. Alespoň 30 minut, než půjdete dělat něco dalšího. A klidně ať se nudí, ono jí to taky prospěje :mavam:

Tak ona ve školce „spí“ takže tam hodinu a půl leží, takže klidový režím má tam.. spočne, poleží… říkala že si hraje se sponkama a gumičkou do vlasu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.21 10:25
@Veru1987 píše:
Tak ona ve školce „spí“ takže tam hodinu a půl leží, takže klidový režím má tam.. spočne, poleží… říkala že si hraje se sponkama a gumičkou do vlasu :-)

Pak je ale zase divné, že by její hysterie večer byla z únavy. Kdyby byla tak unavená, tak po obědě v klidovém režimu usne… Mimochodem, ty jsi zakladatelka? Jsi si jistá, že leží 1,5 hodiny i jako předškolačka? Loni to ještě nedělala?
aha, chápu - ty mluvíš o své dceři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31022
28.5.21 10:43

@unuděná Ona je taky otazka, co to dite dela, kdyz se nudi. Moje starsi dcera dokaze behem 10 minut nudy rozlozit celou domacnost. Jako samozrejme je vzdycky moznost nakazat diteti, ze se nesmi hnout z mista, ale to zavani trestanim a to dite nic neprovedlo, jen by se potrebovalo na chvili zklidnit. Treba ta moje 9r to po letech pokusu, omylu, zkouseni, rozkazu, zakazu, pokusu o meditaci… se sama zklidnit stale neumi, to je motorova mys od probuzeni v 6:30 do usnuti v cca 22:00. Ona se v podstate zabavi sama, ale kdyz ji clovek pozoruje minutu, jak se zabavuje sama, dostane nervove zaskuby a radsi ji jde navrhnout nejakou rizenou cinnost. Zrovna vcera ve 21:45 jsem litovala, ze to nenatacim :mrgreen:. To je samozrejme trochu nadsazka, ale energie deti se muze lisit v radech. My v ni nastesti dokazali vzbudit lasku ke cteni, takze posledni rok jsme se diky tomu nastesti dockali spousty hodin vecerniho ticha. Ale take nema naladu denne. Dokud necetla, byl to ocistec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.5.21 10:53
@unuděná píše:
Pak je ale zase divné, že by její hysterie večer byla z únavy. Kdyby byla tak unavená, tak po obědě v klidovém režimu usne… Mimochodem, ty jsi zakladatelka? Jsi si jistá, že leží 1,5 hodiny i jako předškolačka? Loni to ještě nedělala?
aha, chápu - ty mluvíš o své dceři ;)

Nee nejsem zakladatelka, já se tu jen vetřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.5.21 10:55
@Veru1987 píše:
Nee nejsem zakladatelka, já se tu jen vetřela.

Tak tys ale nepsala, že by tvá dcera byla už po obědě nějak přetažená a vyřízená, tak má holt nižší potřebu spánku, to je v pořádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí