Psychologický směr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Psychologicky směr
Ahoj. Potřebovala bych poradit.
Nikdy jsem předmět psychologie neměla.. mám za úkol vybrat si psychologicky směr ( napsat o něm) + o jeho zakladately.. můžete mi prosím poradit jaké psych. smery vlastně jsou? A který je podle vás “ nejjednodušší” ke zpracování.
Moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@KaterinkaKatka píše:
Ahoj. Potřebovala bych poradit.
Nikdy jsem předmět psychologie neměla.. mám za úkol vybrat si psychologicky směr ( napsat o něm) + o jeho zakladately.. můžete mi prosím poradit jaké psych. smery vlastně jsou? A který je podle vás “ nejjednodušší” ke zpracování.
Moc děkuji
Zadej do gůglu psychologické směry a vyber si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem samozřejmě udělala… chtěla bych znát názor nekoho kdo o tom něco ví.. aby mi mihl poradit co by pro mě bylo ke zpracování nejlehčí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejjednodušší asi psychoanalýza, už proto, že Sigmund Freud se narodil na Moravě a tak nějak se pořád cituje. Ale já psychoanalýzu ráda nemám, mně je blízký Gestalt (tvarová psychologie).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ještě jsem zapomněla dodat : krom Freuda 😀 to už profesorka nechce od nikoho ani vidět 😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Směrů je fakt hodně - behaviorální směry, existenciální směry, psychodynamické (SUR…), Rogeriáni, Gestalt, Daseinsanalýza… Mně osobně je nejbližší logoterapie a existenciální analýza, zakladatel V. E. Frankl. A to máte na VŠ jako úkol? Co studuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn psal onehdy prezentaci na transpersonální psychologii, ale to bych nedoporučovala
strašná nuda a taky podle mě pitomost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoduchý je celkem gestaltpsychologie, ale pro mě docela nuda. Zajímavější mi přijde ta psychoanalýza, jak už tu někdo psal a ani nepříjde moc těžká.
- Citovat
- Upravit
@Lollitka píše:
Směrů je fakt hodně - behaviorální směry, existenciální směry, psychodynamické (SUR…), Rogeriáni, Gestalt, Daseinsanalýza… Mně osobně je nejbližší logoterapie a existenciální analýza, zakladatel V. E. Frankl. A to máte na VŠ jako úkol? Co studuješ?
Doufám, že to je středoškolačka
Jestli si vysokoškolačka hledá info na epipi, tak potěš koště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Doufám, že to je středoškolačkaJestli si vysokoškolačka hledá info na epipi, tak potěš koště.
Taky doufám, že SŠ, vzhledem k tomu, že psala „o jeho zakladately“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Analyticka psychologie a c.g.jung? To se taky libi, ale nevim, jestli to take neni moc ohrane ![]()
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo píše:
Taky doufám, že SŠ, vzhledem k tomu, že psala „o jeho zakladately“.
Všimla jsem si. Ale to je u maturantky taky ostuda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit