Psychologický směr

26.9.19 13:58

Psychologicky směr

Ahoj. Potřebovala bych poradit.
Nikdy jsem předmět psychologie neměla.. mám za úkol vybrat si psychologicky směr ( napsat o něm) + o jeho zakladately.. můžete mi prosím poradit jaké psych. smery vlastně jsou? A který je podle vás “ nejjednodušší” ke zpracování.
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
26.9.19 14:18
@KaterinkaKatka píše:
Ahoj. Potřebovala bych poradit.
Nikdy jsem předmět psychologie neměla.. mám za úkol vybrat si psychologicky směr ( napsat o něm) + o jeho zakladately.. můžete mi prosím poradit jaké psych. smery vlastně jsou? A který je podle vás “ nejjednodušší” ke zpracování.
Moc děkuji

Zadej do gůglu psychologické směry a vyber si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.19 14:19

To jsem samozřejmě udělala… chtěla bych znát názor nekoho kdo o tom něco ví.. aby mi mihl poradit co by pro mě bylo ke zpracování nejlehčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
26.9.19 14:22

Nejjednodušší asi psychoanalýza, už proto, že Sigmund Freud se narodil na Moravě a tak nějak se pořád cituje. Ale já psychoanalýzu ráda nemám, mně je blízký Gestalt (tvarová psychologie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.19 14:25

Jo ještě jsem zapomněla dodat : krom Freuda 😀 to už profesorka nechce od nikoho ani vidět 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
26.9.19 14:32

Směrů je fakt hodně - behaviorální směry, existenciální směry, psychodynamické (SUR…), Rogeriáni, Gestalt, Daseinsanalýza… Mně osobně je nejbližší logoterapie a existenciální analýza, zakladatel V. E. Frankl. A to máte na VŠ jako úkol? Co studuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
26.9.19 14:32

Syn psal onehdy prezentaci na transpersonální psychologii, ale to bych nedoporučovala :lol: strašná nuda a taky podle mě pitomost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 14:37

Jednoduchý je celkem gestaltpsychologie, ale pro mě docela nuda. Zajímavější mi přijde ta psychoanalýza, jak už tu někdo psal a ani nepříjde moc těžká.

• Citovat
  • Upravit
53518
26.9.19 14:39
@Lollitka píše:
Směrů je fakt hodně - behaviorální směry, existenciální směry, psychodynamické (SUR…), Rogeriáni, Gestalt, Daseinsanalýza… Mně osobně je nejbližší logoterapie a existenciální analýza, zakladatel V. E. Frankl. A to máte na VŠ jako úkol? Co studuješ?

Doufám, že to je středoškolačka :roll: Jestli si vysokoškolačka hledá info na epipi, tak potěš koště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
26.9.19 14:42
@Russet píše:
Doufám, že to je středoškolačka :roll: Jestli si vysokoškolačka hledá info na epipi, tak potěš koště.

Taky doufám, že SŠ, vzhledem k tomu, že psala „o jeho zakladately“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
26.9.19 15:08

Analyticka psychologie a c.g.jung? To se taky libi, ale nevim, jestli to take neni moc ohrane :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
26.9.19 15:15
@zrcadlo píše:
Taky doufám, že SŠ, vzhledem k tomu, že psala „o jeho zakladately“.

Všimla jsem si. Ale to je u maturantky taky ostuda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko