Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Majova4 píše:
Holky nestraste nas s menzes. Je pravda ze treba ja byla ve tride 1 a to jsem byla vahoveho akorat. Byla jsem v 5 tride a vim ze nektery holky to dostali v 9tride Tam je asi zposta faktoru kdy a kdo to dostane. No uvidime. Jak dopadnem zitra skicime k detsky a treba a ta nam snad neco povi
My nestrasime, ale vypada to na to. Ale jak tu nekdo psal, tak to vypada, ze ma momentalne nadbytek muzskych hormonu, kontrola detske a endokrinologii je na miste. Tyhle problemy nezavidim teda, resit vlozky a podobne si nejak v 8 nedovedz tak predstavit.
@Majova4 Tak hlavně jí na téma menstruace pouč před tím, než to nastane. Aby z toho neměla případný šok. Tampon s ní řešit zatím nemusíš, na vysvětlení použití vložky a praktické aplikaci nic vědeckého není.
No pro me je to zatim strasne nepredstavitelny ze ji to musi clovek vysvetlit. Ja kdyz si pamatuju sama na sebe jak se me mama snazila vysvetlit jak teda ta vlozka se dava
V tom soku mazec Pane boze. No hold budem muset. Jeste ze dneska uz to neni takovy tabu. T
Tak se pomalu zacnem nejak pripravovat sice moc nevim jak ale budem muset.
@Majova4 tak pokud sama jsi měla MS v 11, může to tak mít i tvoje mladá. já od 10 a moje dcera od 10,5
(v té době hubená tyčka) a to ještě neměla ani prsa, jen náznak
takže bych neotálela a vše jí vysvětlila. jo a podprdu(ne lambadu - „mami to je pro děcka“
) nosí od 10 ![]()
dneska(13) už se holí, vypadá o 3 roky starší, ale mozkově pokulhává
prostě žena s duší dítěte. hlavně ty výkyvy nálad jsou výživné
anonym, ať mě/se nepozná ![]()
Tak jo pekne si vecer musim procist jak ji to vysvetlit.:) nejaka rada
Asi ze z ni se pomalu stava zenska a ze k tomu proste menzes patri. Jen jsem zvedava na tatinka az to prijde ze ma z dcery zenskou
Pamatuji si u me ze nejvic z toho byl tatinek paf.
No uvidime zitra skocime jeste k doktorce treba nam da neco k pocteni. No a na to pubertacky chovani se uz taky tesim no
No mame doma hold kus krasny zensky
Já též měla menses od 9 let a to jsem byla postavou normální.
Dobrý den mám 9 letého syna a začala jsem pozorovat jeho změnu chování (sexuální) vůdci mě to že má chloupky v rozkroku jsem viděla už dřív ale teď už je to moc pořád na mne sahá na zadek prsa a na stále tendenci mě líbat a objimat.Syn je ve střídavé péči u mne je vždy týden brala jsem to že mu chybím ale podle přítele už je to moc co mám dělat? Být na syna přísná, nepustit ho ke mě? ![]()
Nastavit hranice, co jinyho. Objimat libat ano, sahat na nevhodna mista fakt ne. Nejstarší syn tez zhucel do puberty v 9…
Vysvětli mu to. Promluvil si s ním o tom co se s ním děje někdo? Kamarádky syn to tak taky měl, ten neustále objímal a pusinkoval všechny holky okolo, musí se mu to vysvětlit. Ale určitě se nechovej, jako že se nic neděje. Kluk v devíti letech by ti opravdu neměl úmyslně šahat na zadek či prsa.
Pozor! Muze se jednat i o predcasnou pubertu! Rozhodne bych to konzultovala s detskym lekarem.
Tak mu to vysvetli, ze lidi podle toho jakej maj k sobe vztah se dotykaj ruznych casti tela a do vztahu matka dite fakt intimni partie nepatrej…treba mu rekni ze Te muze ucesat…nebo Ti namasirovat chodidla…ale ne Ti sahat na prsa smarja ![]()