Pudinkový krém

565
13.4.11 10:44

pudinkový krém

Ahoj, mám recept na pudinkový krém-uvařit pudink. Vychladlý smíchat s máslem a cukrem.

Dotaz: Mám zamixovat cukr a máslo do pudinku nebo máslo utřít s cukrem a postupně přidávat pudink? Bojím se, aby se to nesrazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14048
13.4.11 10:46

nejlepsi je osladit primo ten pudink

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.4.11 10:54

já udělam normálně sladkej pudink a pak ještě vyšlehám máslo s cukrem a pak přidám ten pudink, nesrazí se ti to pokud bude pudink vychladlý a s máslem budou mít pokojovou teplotu. Pokud máslo vyndáš z lednice a zamixuješ ne úplně vychladlý pudink, tak už to nebude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.4.11 10:55

Dělám dle babičky: nemixovat! Máslo a puding musí mít stejnou teplotu, jinak se to zdrcne. Ušlehat cukr s máslem, pak pomalu přidávat puding. Puding uvaři 1,5sáčku a půl litru mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
13.4.11 11:08

Jde to na obojí způsob-pokud to bude mít stejnou teplotu tak se to nesrazí, jinak jo ať to uděláš tak nebo tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.4.11 11:20

já dávám 2 sáčky pudinku na půl nebo na 0,6l mlíka, ale většinou na půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
13.4.11 11:52

Díky za tipy. Ještě mi napadlo, můžu pak dort dát přímo do ledničky? Aby to nebyla teplotní rána a nesrazilo se to. Když píšete o těch teplotách surovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9070
13.4.11 12:20

No on ten krém stejně můsí být při natírání trochu zchladlej, aby tito drželo tvar, pak to tam šoupnout můžeš. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.4.11 12:49

Dort? Uvařený puding a máslo s cukrem by měly mít stejnou=pokojovou teplotu. Po spojení nazdobit dort a ten pak do lednice určitě, přece jen je v tom krému máslo. Ale jak ušleháš ten krém a bude ok, už se ti pak nezdrcne. A hodně vychlazeným se blbě zdobí, jde to ztuha.

adusinka píše:
Díky za tipy. Ještě mi napadlo, můžu pak dort dát přímo do ledničky? Aby to nebyla teplotní rána a nesrazilo se to. Když píšete o těch teplotách surovin.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.4.11 15:55
adusinka píše:

Do ledničky určitě, máslo by ti v teple mohlo jinaz zžluknout a dort bys mohla celý vyhodit. Takže udělat krém, korpus, nazdobit a šup do lednice, na oslavu přemístit nebo vyndat a nedojedený opět do lednice, takto vydrží 5 dní, někdy i víc aniž by se mu něco stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
13.4.11 21:54

Tak já dělám tak,že uvařím dva pudinky v 0,5l mléka s 300g cukru krupice,nechám úplně vychladit,musí se průběžně míchat,aby se neudělal škraloup a nebyl potom znát v krému.

Pak vyšlehám máslo pokojové teploty a za stálého šlehání přidávám pudink,když dělám krém pod potahovku dávám 100g másla,když normální dávám celých 250g.Ozvláštním to tím,že použiju ochucený pudink a krém získá příchuť pudinku.Po nalpnění dávám dort normálně do lednice,aby se mi nezkazil,pak se to nemá šanci zdrcnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.4.15 17:38

Dobrý den, měla bych menší dotaz..
Dělám mamce k narozeninám dort. Dělala jsem vanilkový ole punink, jen jsem zvlašť neušlehala pudink a máslo. Omylem jsem to ušlehala dohromady.. (je to můj první dort a špatně jsem si opsala pracovní postup)..
Je potřeba udělat nový pudink, nebo to není až takový problém?

Předem děkuji za odpověď

Kika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí