Půjčovna dětských pomůcek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.6.22 10:57

Půjčovna dětských pomucek

Dobrý den,

chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste někdy využili půjčovny dětských pomůcek? Například novorozenecké váhy, odsávačka, cestovní postylka, ohrivacky mléka, sterilizator, nositko, případně zdravotní pomůcky, které jsou potřeba jen na omezenou dobu- například polštářky na deformity hlavičky, helmicky atd.

Pokud jste si nikdy nic nepujcili, nastala někdy situace, ze byste si danou věc půjčily, ale nebylo kde? Zda byste takovou možnost využily nebo byste si raději věc koupily?

Předem dekuji za odpovědi Alex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
4.6.22 11:10

Pokud přemýšlíš, že si otevřeš půjčovnu, tak ti rovnou můžu říct, že je to nesmysl. Většina těchto věcí přežije tak 2-3 děti, pak jsou na vyhození, takže aby jsi vydělala na půjčovným, muselo by být tak vysoký, že už by se zas nevyplatilo si to půjčovat. Navíc, bazary jsou těhle věcí plný, tak proč si to půjčovat a klepat se, že to rozbiju, když si to za hubičku můžu pořídit svoje. Monitory půjčují porodnice a je tam jistota funkčnosti a kalibrace.
Pokud u něčeho funguje půjčovna, tak tam půjčují profi výrobky, kde je jistota dlouhodobé funkčnosti. Dětský věci se ale v profi kvalitě nevyrábí….

• Citovat
  • Upravit
35480
4.6.22 11:15

Váhu půjčuje pediatr, odsavacku porodnice (na delší dobu se stejně vyplatí mít svoji), ohrivacka mléka a sterilizaror je zbytečnost. Nositko by se mi půjčit nejspis nevyplatilo.
Zdravotnické pomůcky netuším jak moc jsou hrazeny pojišťovnami a musí být přímo na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.22 11:37
@Janli píše:
Pokud přemýšlíš, že si otevřeš půjčovnu, tak ti rovnou můžu říct, že je to nesmysl. Většina těchto věcí přežije tak 2-3 děti, pak jsou na vyhození, takže aby jsi vydělala na půjčovným, muselo by být tak vysoký, že už by se zas nevyplatilo si to půjčovat. Navíc, bazary jsou těhle věcí plný, tak proč si to půjčovat a klepat se, že to rozbiju, když si to za hubičku můžu pořídit svoje. Monitory půjčují porodnice a je tam jistota funkčnosti a kalibrace.
Pokud u něčeho funguje půjčovna, tak tam půjčují profi výrobky, kde je jistota dlouhodobé funkčnosti. Dětský věci se ale v profi kvalitě nevyrábí….

@Janli dekuji Ti za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.6.22 11:41

@Alexafyzio ne, nikdy jsem si nepůjčila a nikdy jsem neměl potřebu si půjčovat. kdyby to bylo ze zdravotních důvodů potřeba, buď bych se zkusila domluvit s nemocnicí (občas tam funguje půjčování bejbysenzů, váhy, odsávačky…) nebo si to koupila (pokud by to měla být záležitost na delší dobu). ale já si obecně vzato nerada půjčuji něco, co se dá lehce zničit, a přitom ta cena není zaž taková, abych si nemohla pořídit vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
4.6.22 11:44

Nic z toho bych půjčené nechtěla, radši si koupim vlastní, než riskovat, že se to zničí a budu pak hradit celou částku použité věci. Tyhle věci buď nestojí žádné závratné částky, nebo se dají sehnat na bazaru, nebo koupit nové a pak na tom bazaru zas prodat dál :nevim: navíc většinu těch věcí člověk využije dlouhodobě, tak to by se to muselo pronajímat za hubičku, aby se to vyplatilo oproti pořízení vlastního a ty nákladnější věci (monitor, váhu, odsávačku) si můžeš půjčit v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
4.6.22 12:14

@JancaS84 @Kriss Tina To záleží na pediatrovi/porodnici, u nás se nic takového nepůjčuje. U nás ve městě to půjčuje „domácí péče“ za úplatu.
@Alexafyzio Když jsem zjišťovala cenu půjčovného a případné ostatní náklady, tak jsem vždy raději zvolila nové nebo z bazaru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
4.6.22 12:21

Jsme v krajském městě a nevím, že by porodnice půjčovala váhy… Ale v prostorách porodnice sídlilo nějaké občanské sdružení / spolek, které váhy či monitory dechu půjčovalo, takže si to možná lidé spojili v jedno. Stejně tak porodnice nepůjčuje odsávačky, tu jsem měla „pronajatou“ od laktační poradkyně a později půjčenou od kamarádky (elektrická odsávačka). Věřím, že v některých oblastech, třeba v malých obcích, by si maminky danou věc vypůjčily, aniž by musely kupovat vlastní. Třeba elektrickou odsávačku jsem si vždy půjčovala, využila jsem ji třeba jen na víkend, když jsem jela pryč od dítěte, kdybych si pořizovala vlastní, byla by to pro mne neúměrná investice. A že jsem byla v situaci, kdy jsem počítala každou korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
4.6.22 12:29

Ano, po narození syna jsme měli půjčený monitor dechu a váhu z půjčovny k tomu určené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
4.6.22 13:18

Půjčovala jsem si v půjčovně monitor dechu a kojeneckou váhu.

• Citovat
  • Upravit
19980
4.6.22 14:04

Ne, nepujcila sem si nic, ani sem neměla potřebu. Co sem chtěla jsem koupila nové nebo z bazaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.22 18:56

Všem vám dekuji za názory a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat