Půlroční miminko a bazén

86
8.9.16 15:31

Půlroční miminko a bazén

Ahoj maminky,
mému prckovi bude tento měsíc 25.9. 7 měsíců. Na kurz plavání jsme nikdy nechodili. Je to šílené drahé, alespoň tady u nás. Proto už uvažuji, že bych ho vzala na bazén. Je tam i dětský. Ale někde jsem četla, že prý až od roku. Co myslíte, můžu ho vzít už třeba teď do dětského bazénku? Pokud ano, tak malý ještě neumí sám sedět ani se plazit. Jen se zatím překulí a otáčí se dokola :lol: Nebo couvá :D Si říkám, jak to dělat po koupání? Jak s ním ve sprše, když ho nemám kde a jak položit (není tam nikde přebalovací pult) a umýt sebe i jeho a tak…? Má 10kg a to se celkem pronese. Jako asi se u toho pěkně zapotím :lol: :think: Navíc by to muselo být rychle, aby neprochladl.
No, nechám si poradit :) Moc děkuji předem :) :kytka:

Příspěvek upraven 09.09.16 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
533
8.9.16 15:38

Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
8.9.16 15:38

@Janka88 my chodili na bazének od 5m.. Tahal ho Teda všude přítel, a někdy sme měli sebou sedačku, a nebo šátek, Když sem šla sama s prckem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
8.9.16 16:06

My byli s 2-3 měsíčním, měli jsme ho v autosedačce. Naopak se nám nikde nestalo že by nás nevzali nebo vyhodili, máme ještě starší děti. S koupací plenou chvíli ve vodě byl s námi, jinak spinkal v autosedačce u bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
8.9.16 16:26

Dítě do roka by do chlorovaného bazénu nemělo z jednoho jednoduchého důvodu. Všechen ten chlor se koncentruje u hladiny, tedy u hlavičky dítěte a malé dítě toho „snese“ podstatně méně než dospělý. Pokud máte v okolí třeba slaný bazén, nebo prostě nechemický bylo by to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.9.16 17:06

Kup mu kruh kolem hlavy, nebo ho prostě ve veodě drž. Já běžně koupala v bazénu děti už třeba od 4 měsíců. Moc se jim to líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
8.9.16 17:36

Dítě mladšího věku než je rok bych chlorované vodě nevystavovala. To je tak dělané na astma, vyrážky, záněty uší a očí. Do bazénu s chlorovanou vodou může vzít kojence jen blázen… :roll: Pokud už chcete ráchat kojence v bazénu s cizíma lidma, tak jak už tady někdo psal vzít ho jedině do bazénu se slanou vodou a nebo nechemické bazény. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6716
8.9.16 17:48

Tak to pozor na vznik ekzému, takto malé dítě do chlóru nepatří. Jedině bazén se slanou vodou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
8.9.16 22:45

Viděla jsem před cca 14-ti dny ve venkovním bazénu pro veřejnost rodiče s chlapečkem max 1/2 roku. Měli ho v dětské části a polévali ho tou 23-24st. studenou vodou, ve které se v podstatě v tu chvíli koupalo dalších 200 lidí (voda pro děti a dospělé je spojená, je to odděleno sklem). Dítě řvalo, protože mu to bylo velice nepříjemně (nesedělo, posadili ho to tý vody a podpírali mu záda) a maminka se na něj velice spokojeně culila… Zůstala jsem na to paf a nezmohla se na slovo…
Zakladatelko, skutečně si myslíš, že mu něco uteče, když se do roka věku nevykoupe v bazénu?
Mimochodem, se starší jsem plavat chodila od mala cca rok a čtvrt ( do bazénu pro miminka) a s mladší vůbec. A rozdíl v nich po této stránce nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
8.9.16 23:29
@JayLee píše:
s obouma detma jsem chodila plavat od 2 mesicu a naproto ok ono se chodi trebas od konce sestinedlei v nemecku s prckama takze se neni ceho bat ;)

No tak ono neznamena, ze kdyz se neco deje ju nemecku, tak ze je to v poradku. Detske kurzy plavani, se vetsinou poradaji v bazenech se snizenou koncentraci chloru s prisnejsim pozadavkem na vymenu vody a nebo v bazenech se slanou vodou. Nevim, jak to maji v nemecku, ale u nas jsou ostatni bazeny nachlorovane, pokud nejsou se slanou vodou, takze tam s pulrocnim ani nahodou. Ono ta hranice rok a vys ma sve opodstatneni, neni to jen tak z pleziru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
8.9.16 23:40

Někde jsem dokonce kdysi četla, že dítě do tří let věku by bez souhlasu pediatra nemělo vůbec chodit do veřejných koupališť, ale přijde mi to lehce přestřelené. Třeba v Podolí mají děti do jednoho roku vstup do bazénů (i těch dětských) zakázán, ale běžně tam maminky s dětmi pod rok vídám.

• Citovat
  • Upravit
1606
8.9.16 23:49
@LindenSkyHope píše:
Někde jsem dokonce kdysi četla, že dítě do tří let věku by bez souhlasu pediatra nemělo vůbec chodit do veřejných koupališť, ale přijde mi to lehce přestřelené. Třeba v Podolí mají děti do jednoho roku vstup do bazénů (i těch dětských) zakázán, ale běžně tam maminky s dětmi pod rok vídám.

Ono je vse o lidske zodpovednosti. To je jako, kdyz ted psali o tom, jak na Slovensku napadl ceske turisty ve stanu medved. Stanovali v mistech, kde bylo stanovani zakazano, no proc asi… Ta porada s lekarem u deti se doporucuje prave pro to, ze deti mladsi tri let jeste maji velice nezraly imunitni system a je zbytecne zatezujici vystavovat ho rizikum, kterym napriklad prechlorovana voda a na druhe strane i procurana, bezpochyby jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
8.12.16 16:44
@Ivulka88 píše:
Dítě mladšího věku než je rok bych chlorované vodě nevystavovala. To je tak dělané na astma, vyrážky, záněty uší a očí. Do bazénu s chlorovanou vodou může vzít kojence jen blázen… :roll: Pokud už chcete ráchat kojence v bazénu s cizíma lidma, tak jak už tady někdo psal vzít ho jedině do bazénu se slanou vodou a nebo nechemické bazény. :nevim:

Lépe bych to nenapsala… možná jen ještě o něco lépe - že děti nemají v chlorované vodě, kde se koupe x cizích lidí s x nemocema apod., co pohledávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.12.16 18:26
@lenkahav píše:
Lépe bych to nenapsala… možná jen ještě o něco lépe - že děti nemají v chlorované vodě, kde se koupe x cizích lidí s x nemocema apod., co pohledávat.

Ahojte. Já zakladatelka tohoto tématu jen dodávám, že malý bude mít tento měsíc 25. deset měsíců a do bazénu jsme ho NEVZALI :) Prostě jsem si u partnera dupla a hotovo. Chtěla jsem znát hlavně názory a potvrdila jsem si ten svůj. Nic mu neuteče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí