Půlroční miminko se nepřetáčí

276
29.2.16 13:44

Pulrocni miminko se nepretaci

Ahoj maminky mám dotaz, mám půlročního prcka a neotáčí se z bříška na záda a ani opačně, je celkvov lenoch, kam ho dáte, tam je spokojené, je třeba to nějak řešit? Nebo jde jen o lenost? První mimčo se mi otáčelo už ve 4. měsíci, děkuji za rady. Jinak na zemi tráví času dost, ( plov. podlaha + deka ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
996
29.2.16 13:50

Trenovat, trenovat, trenovat, dat mu kolem podnety, aby ho zajimalo okoli a lezl, pretacel se, venovat se mu atd. Samotnyho ho to treba nebavi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
29.2.16 13:55

Syn se taky nepřetáčel, tak jsem konzultovala s pediatrem a ten nás poslal na rehabilitace, kde ho lékař prohlédl a doporučil nám cvičit vojtovu metodu. cvičili jsme měsíc a pak byl ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
29.2.16 13:57

@Mamculina Zrovna nedávno jsem to probírala shodou okolností se dvěma kamarádkami, jedné se nepřetáčel synek v osmi měsících, byla s ním pak dvakrát na neurologii, týden nato se začal točit jako divý a v 9 měsících začíná lézt. Druhá kamarádka totéž řešila v půl roce, ale vyšetření na neurologii odmítla, chlapeček byl očividný lenoch, otočit se uměl, ale nepotřeboval, teď v 8 měsících válí sudy po pokoji, ale o lezení se nesnaží. Bere to postupně. Pokud tvoje mimčo jinak reaguje normálně, neřešila bych to, jen bych ho zkusila víc k otáčení motivovat (položit tak, aby koukal někam do prázdna, na něj nebo stranou od něj dát hračku, nebo za ním dělat něco zajímavého, co by rád viděl…).

• Citovat
  • Upravit
1862
29.2.16 14:01

Dcera se začala otáčet, když jí bylo 7 měsíců. A to se otočila jednou a pak asi měsíc nic a až pak se rozjela. Od 2 měsíců jsme cvičili vojtovku, protože ani nepásla koníky. Cvičení bylo u nás na nic, malá absolutně nereagovala a fyzioterapeutka jen nevěřícně kroutila hlavou, že s tím se ještě nesetkala. Plazit začala v 8 měsících, lézt v 11 (nebo tak nějak) a chodit v roce a půl. Ale zase v roce už oproti jiným dětem výborně „mluvila“. Prostě si na všechno přišla sama a ne v rámci tabulek. Nechci to bagatelizovat, ale být tebou se nestresuji dám dítku čas :kytka: Co dětský doktor na to? Byli jste např na neurologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.2.16 14:02

@Mamculina Já bych ho pro klid duše nechala prohlédnout na rehabilitaci. Může být jen lenoch, ale taky za tím může být něco jiného. to Ti nikdo od počítače a většinou ani pediatr neposoudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
levante
29.2.16 14:19

To není nic strašného, když v půl roce neválí sudy :P asi bych ho více podněcovala, aby se začal hýbat. Ale neboj, není to žádná tragédie :lol: Zkus mu vzít nožičku a v kolinku udělat pravý úhel a otočit jí na bok. Snad jsem to dobře popsala. Chodili jsme na rehabilitaci a tenhle cvik jsme dělali jeden den. Druhý den se malý krásně otáčel :lol: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1828
29.2.16 14:33

@Mamculina u nas to bylo totéž, otočil se presne v 6 mesicich. Cvici vojtovku, ted je mu skoro 8 mesicu, cvici porad, ale uz jine cviky, ted se snažíme motivovat k lezeni. Otáčí se zatim jen na bricho, asi 3× to otočil na zada, ale to byla spis náhoda. Je to flegmous, coz mi rekli i na rhb. Jinak mi rekli, ze je hypotonicky.
Nech ho zkontrolovat. Deti mají svoje tempo, na druhou stranu tam muze byt problem, ktery cvičením krasne odstraníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
29.2.16 14:36

@Mamculina Nechala bych zkontrolovat u doktorky a pokud usoudí, že je jen lenoch (jako u nás) tak bych to nijak neřešila, malý se začal otáčet někdy přes 7 měsícem, lezl od cca 11 měsíců a chodil od 17, nikam nespěchal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
29.2.16 14:45

Syn se poprvé sam otočil, když mu bylo 7a pul měsíce..pak se rozjel, kazde dva týdny predvedl nový kousek, samostatna chůze ve 13ti měsících..od te doby je jako motorova myska, neposeda! :mrgreen: kazde dite má sve tempo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
29.2.16 14:59

Dekuji za uklidneni, je to prave takove to miminko, ktere vubec neplace, jen spinka, nema potrebu se vrtet a tak, je fakt spokojene tam kam ho date a place jen tehdy, kdyz chce papat, nebo se mazlit, skoro vubec o nem od narozeni nevime, je to uplny opak sourozence, asi moc srovnavam. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
29.2.16 19:10

Mě se syn poprvé ze zad na bříško přetočil den před ukončeným 6. měsícem - už jsem pomalu šílela. Pak si dal ale tak 3 týdny pauzu, kdy se otočil jen tak 1× za 2 až 3 dny. No a po těch 3 týdnech se začal jeden den točit takovou rychlostí, že jsem nestíhala otáčet zpět na záda /to sám neuměl a vyžadoval to sakra hlasitě/ :lol: na záda se sám začal točit až v polovině 9. měsíce /to už se plazil a začínala snaha sedat/ - nijak na něj nechvátám, nechávám ho vše si dělat vlastním tempem /ale babička - ta chvátá, aby už chodil :P / 9. měsíců mu bylo o víkendu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí