Půlroční se staví na nožičky

4658
4.7.13 11:04

půlroční se staví na nožičky

Ahoj..má půlroční dcera se asi týden staví na nožičky, začala s tím úplně sama, nevím jestli jí v tom nemám zabránit, je ještě malá…nesedí, neleze…jen se otáčí ze zad na bříško a zpět, mám strach, aby si nějak neublížila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
4.7.13 11:06

Mně se stavěl taky v tom půl roce, kdy ještě neuměl sedět. Jak jí v tom chceš zabránit? Dělá to sama od sebe, je to její přirozený vývoj.

• Citovat
  • Upravit
995
4.7.13 11:09

Kdyz to zvlada sama, tak ji nech, dcera se zacala stavet v 7m, korigovane ji bylo 5,5m a kratce na to se rozlezla. akorat davej pozor na pady, jak jsou jeste v tomto veku hloupoucci, tak mi mala padala jak prkno primo na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
4.7.13 11:09

@ncc1701 Mám v okolí chlapečka který v 7 měsících chodil za ručičku. My sme taky z plazení přešly do stoje a obcházení. Sedla si až teď a po kolínkách zatím skoro nelozí a to jí bude rok.
Každý dítě je jíný. Pokud to dělá sama od sebe tak ji nech, stejně ji nezabráníš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.13 11:10

Nepomahaj jej. Ona sama si neublizi, robi to, na co uz jej telicko staci.

Moja to tiez robila… a ked mala 9 mesiacov a tyzden urobila prvy krok bez drzania. Teraz pretape tak dva metre a spomenie si ze po styroch je to rychlejsie :mrgreen: Mimochodom, uplne vynechala plazenie a chodenie po kolenach, ako som to poznala u starsej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
4.7.13 11:17

Nebraň jí, můj malej začal na 7 měs., též neseděl, jel si prostě na přeskáčku tak, jak jemu to vyhovovalo, jinak byl silák neskutečnej už od mimina, oni vědí na co mají a na co ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.7.13 11:21

Nám doktorka řekla, že máme melou dělat všechno, o co se sama snaží, že jí v tom stejně nezabráníme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.7.13 11:21

I my jsme začli stoupat kolem 5až 6 měsíce, já jsem mu nic nezakazovala, spíš jsem měla z toho i radost :) V 8 měsíci už udělal sám pár krůčků, a ted? Je divokej jak čert, utíká jak splašenej, dělá kotrmelce, skáče :D

• Citovat
  • Upravit
2248
4.7.13 11:47

Děti nejsou úplně hloupé, zpravidla nedělají nic, na co by jejich tělo nebylo připravené:) Nech to tak a radši se zaměř na zaslepení rohů a odklízení věcí ze stolů, poliček a podobně, člověk by někdy nevěřil, kam až je schopný takový trpaslík dosáhnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.7.13 12:58

Ahoj, ptala jsem se na to zrovna minulý týden fyzioterapeutky kvůli kamarádce, které se malá postavila v půl roce a chtěla jí nechat zkontrolovat, jestli není něco špatně. Paní mi řekla, že by se neznepokojovala, když to udělá sama, tak na to má..hlavně jí nechat a v ničem nepomáhat. jo a taky jí nesedí a plazit se teprve začala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
4.7.13 20:50

Adámek taky začal v půl roce stát na nožičkách a ted v 8m už tape kolem nábytku a za ručičky už doslova lítá..dr.mi včera na 8m prohlídce říkala, ať mu v ničem nebráním, je o měsíc dřív narozenej, takže by mu bylo teprve sedm měsíců a on lítá jako čert :-)každé miminko je fakt jiné, byla tam s námi na 8m kontrole holčička a ta se zatím jen otáčela na bříško a taky nad tím nikdo hlavou nekroutil, že můj plašan tam obcházel čekárnu a jiná, stejně stará holčinka si jen ležela a koukala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
4.7.13 22:03
@dendule4 píše:
Ahoj..má půlroční dcera se asi týden staví na nožičky, začala s tím úplně sama, nevím jestli jí v tom nemám zabránit, je ještě malá…nesedí, neleze…jen se otáčí ze zad na bříško a zpět, mám strach, aby si nějak neublížila :nevim:

a můžu se zeptat, jaks e dcerka, která se otáčí ze zad na bříško, což je tomhle věku úplně jak podle tabulek :kytka: dostane SAMA na nožičky? to si teda ěnjak nedokážu představit :nevim: protože jestli to je takové to stoupání, když člověk drží dítě na klíně v podpaždí, tak to ale přeci žádné „stoupání“ není :nevim: to ej prostě chůzový reflex…takže za mě nepodporovat, vůbec příležitosti k takovému „stoupání“ nenabízet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.13 12:26

@zolycka mne moja robila sklapovacky. A ked som ju obliekala, a dvihla aby som dala svetrik pod chrbat, tak sa hned postavila na nozicky, dobre mi hlavou zuby nevybila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
5.7.13 12:38

@zolycka já si zase nějak nedokážu předtavit, že bych jí držela na klíně v podpaží…už je přece jen trochu větší :-D…jinak ne, neboj..chůzový reflex znám…prostě to začalo klasicky sklapovačkama a ted už když jí chci pochovat, mě čapne za ruce a zvedá se na nohy…sama-já jí fakt nepomáhám, to bych tuto diskuzi nezakládala…občas má snahu se zvednout na nohy i v postýlce, když se chytne špruslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
5.7.13 12:54

@dendule4 díky za odpověď :kytka: tak to je pak malá úplný pepek námořník :palec: nedáváš jí náhodou špenát? :) já mám 4měsíční a na klíně ji chovám tak, že jí mám opřenou zády k sobě „v kolíbce“ takže nesedí na zadečku, ale má kulatá záda… jinak se teprve začíná přetáčet na jeden bok a chování si naštěstí „nevynucuje“ (zatím :)), takže nejvíce času stráví ležením na zádech nebo na bříšku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí