Pupeční kýla u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2073
16.8.10 09:23

Pupeční kýla u kojence

Ahoj holky,
tak malemu se asi vratilap upeční kyla :-( Mel to jako mimi - tak jsme prelepovali a do trech mesicu to bylo v poradku a tak jsme mela radost… No a ted asi pred tydnem jsem si vsimla, ze obcas kdyz propne brisko, tak sem u tam udela takova malou boulicka.
Mluvila jsme s doktorkou a ta rikala, ze to nemam resit, ze ot neni nebezpecne, ze to je jen kosmeticka „vada“ a ze se s tim v tomto veku nic nedela… ale ze najede, ze to samo zmizi je mala.
Proto jsme se chtela zeptat:
Zmizela nekomu pupecni kyla i v pozdejsim veku?
Delaly jste neco co pomohlo - sousedka rika, ze ji doktorka rekla, ze ma prelepovat a chodi na Vojtovku. Take jsme cetla o nejakem kylnim pasu pro takto mala ditka.
No a posledni dotaz - kdyby nahodou pak hrozila operace (cehojz se dost bojim :-( ) je to hodne velky zakrok - jak se to dela - laparoskopicky a jak pak musi byt ditko dlouho v nemocnici a jak dlouho trva rekonvalescence - no vim, ze oparace by byla az za nekolik let, ale fakt se bojim tak chci vedet co to obnasi.
Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7371
16.8.10 10:32

Verčo,
my měly kýlu o ubou dětí, Domčovi pomohl pás co jsme nosily na pupeční kýlu, Verunce tedy taky, ale taky jí později pupík znovu „vyskočil“ a máme ji zpět, náš skvělý chirurk i dr říkají, že už nezmizí a v tomto věku se s ní opravdu nic nedělá, až nějak v předškolním věku se operuje a že to je opravud jen kosmetická vada..
nicméně při obtížích máme jít na ko, jen mi nikdo neřekl, jaké obtíže mohou být… :nevim: jen říkaly, že právě se nic neděje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
16.8.10 11:05

Ahoj, my taky měli pupeční kýlu. Doktorka nás od přelepování odrazovala, prý to pro dětskou kůžu není dobré. Takže mi doporučila ušít z prostěradla pruhy na suché zipy - pás na šířku od spodku žeber až po kyčle. A tím jsem Máťu stahovala. Pupí se zatáhla, ale kýla zůstala, chodíme s tím na kontroly. Naštěstí snad operace nebude nutná.
Jinak se to operuje většinou do 6 let, aby to děti měly s nástupem do školy za sebou nebo je varianta počkat až tak do 10 let, kdy jsou sociálně schopné být pár dní v nemocnici samy.

Každopádně pokud kýla není velká, tak se opravdu dost často zatáhne sama. Teď s tím nic neuděláš, doktoři by to řešili nejdřív v 5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
16.8.10 14:23

tý jo tak přelepování mi přijde taky brutus , ale aby se něco šilo doma taky slyším prvně..
holky proč vám nenapsala na recept ten stahovací pás je na suchý zip a uprostřed má vypouklé kolečko, aby pupík zamačkávalo.. přes recept je to zadarmo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
16.8.10 15:54

Holky diky,
no me nikdo o otm pasu nerekl. Prostej sme byli nak ontrole a bylo mi receno, ze ma tu kylu a ze to mam prelopovat. Tak jsem koupila tu „nejjemnejsi“ leukoplast tu papirovou hypolaergeni a prelepovala, ale nebylo to tak hrozne. Vzdy kdyz jsme to sundala (za cca 4 dny) tak jsme to poradne promazala a prelepila zase jinym smerem. Nastesti na naplast nemel alergii a nesl to dobre - no kdybych vedela o otm pasu tak bych ho uprednostnila, ale to jsme nevedela.
No a kdyz jsme dneska volala doktorce tak rikala, ze uz prelepovani nema smysl - takze predpokladam, ze i ten pas. Kdyby mu to pomohlo, tak ho klidne i koupim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
16.8.10 16:04

verve - ted už pás fakt nemá smysl, ale tak třeba pro příště, kdyby náhodou, je to toto
http://www.lekarnakurim.cz/shop.php?…
vypadá podobně jako tento dospělí ale v menším provedení :mrgreen:
 http://www.zdravotnipotreby.cz/…original.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.5.12 10:46

Pupeční kýla

Zdravím.
Mám dvojčátka kluky 3měsíce a oba mají pupeční kýlu. U Filípka už je pomalu zatažená, ale Davídek jí má hodně vystouplou. Naše dětská doktorka nám poradila jí lepit že ten pás moc nedrží. U Filípka žádný problém, ale Davídkovi dělala problém. Jak už jí má velkou tak to stejně moc nešlo lepit a taky má kužičku už podrážděnou. Tak jsme byli na chirurgii a bylo nám řečeno že to máme nechat volně, že to stahování nemá význam, že se to zatáhne samo.Ale to se mě moc nezdá nechat jí jen tak.
Tak jsem se chtěla zeptat jaké jestli někdo nevíte a nemáte zkušenost jak je to teda lepší jestli lepit nebo nechat volně. Nerada bych aby šel na operaci.
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
24.5.12 10:51

Malej jí měl,nic se nezatáhlo,cvičili jsme Vojtu…nakonec šel na operaci a stejně mu zůstal vystrčenej pupík…má to jak knoflík :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
24.5.12 10:55

@Petra.Pe mě říkali nelepit, kýla se krásně stáhla kolem 4.měsíce. V půl roce začal stoupat a zase vyjela. Má ji teda teď jen malinkou, ale má a do budoucna se to bude muset řešit operativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
24.5.12 11:06

Pupeční kýlu jsme měli. Ve třech měsících se zatáhla (bez přelepování) ale pak zase vyjela. Ve třech letech měl jít pod narkózu (nešla mu přetahovat předkožka a dělali se mu záněty), tak to vzali jedním vrzem. Jeden den nás přijali, udělali vyšetření a celý den si tam hrál, druhý den hned ráno ho operovali. Udělala se jen malá horizontální asi 1cm ranka pod pupíkem, kýlu zašupli zpátky, zašili stěnu, pak kůži a přelepili to takovou mřížkou. Druhý den jsme šli domů a nestěžoval si že by ho to bolelo. To s tím pinďou to bylo horší :(

• Citovat
  • Upravit
7122
24.5.12 11:26

Jedno z našich dvojčat taky mělo pupeč. kýlu. Nic jsme nepelepovali. Dr. říkal, že se to velice často spraví do 2 let, jak děti začnou zapojovat - posilovat břišní svaly. Pouze výjimečně je potřeba pak operace a ta se snad dělá jen ambulantně. Klukům je 7 měsíců a pupíček už je hezky skovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzga
24.5.12 12:07

Ahoj,
nam takisto povedali, ze lepenie nema vyznam.
Dcera to mala dost velke- taky 5 cm zobak vystupeny.
Zoperovali ju v 15- mesiacoch, zvladla to vyborne a pupcek ma krasny.
Zuzana+3

• Citovat
  • Upravit
33
25.5.12 09:08

Ahojík
děkuji moc za radu. Tak už ho chudáčka nebudu trápit a raději mu to nechám volně.
Snad se to spraví samo.
Ještě jednou dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
11.3.13 19:10

Ahoj, malému v měsíci vylezla pupeční kýla. Dočetla jsem se, že se děti nesmí dávat spát na bříško. Takže třeba ani pokládat? On mi tak usíná na břiše. Jak jste to dělali? K doktorce jdu až zítra :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.3.13 22:42

Ahoj já na bříško dávala.
A co vám řekla doktorka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...