Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,
Prosim, je tu nektera, ktery behem tehotenstvi zjistili pupecnik kolem krku? Je to problem??? Jsem 32. tyden a rekl mi to doktor na ultrazvuku
jsem z toho docela vydesena…
Rodim sice cisarem, ale i tak sd bojim, aby se miminku v brise neco nestalo ![]()
@Setkub tohle má každé 3 dítko, dr to většinou nesdělují. Hlídej pohyby, víc moc dělat nemůžeš.. pokud budeš rodit císařem, tak je to ještě celkem v klidu
při klasickém porodu se mrňatům ta šňůra utahuje a může být problém.. nebo taky nemusí..
Behem tehotenstvi mi tedy zjisten nebyl, ale mala se s nim narodila a apgar score mela 9-10-10. Je to pry celkem bezny, dokonce i nanekolikrat, jde jen o to, aby nebyl pupecnik i priskrceny, coz imho stejne nelze s jistotou vzdy urcit. Snaz se byt v klidu, verim, ze to bude ok ![]()
Dcerka měla při porodu pupečník omotaný 2× kolem krčku a byla úplně v pořádku. Dopředu jsem to nevěděla.
Moje druhá dcerka měla, porod byl přirozenou cestou jen s porodní asistentkou dr s ostatními došli až byla dcera na světě. Naštěstí měla mezi krkem a šňůrou měla ruku, takže si tak sama pomohla. Jen byl problém dostat jí na svět, šňůra jí táhla zpátky. U porodu bych na to upozornila hned na začátku i při poradnách, v mém případě při příjmu dr nezdělil ani mě ani asistentce, že je pupečník kolem krku.
Mě to v těhotenství taky nikdo neřekl nebo nezjistil..nevím.. a malý se narodil s 2× omotanou šňůrou.. byl delší porod..nešel ven, ke konci už mu klesal tep ale narodil se naštěstí v pořádku:) jsem i ráda, že jsem to ani nevěděla, hrozně bych se s tím stresovala a většinou fakt není proč, je to celkem běžné:))
Příspěvek upraven 28.04.16 v 21:35
@Setkub rodila jsem císařem a až v propouštěcí zprávě jsem si přečetla že ho měla taky jednou okolo krku. Držím palce
Dcera měla šňůru 1×, syn 3× a hodně těsně, to mě pak po porodu polil pot a vysvětlila se moje intuice, která mi napovídala, že není něco úplně OK, ale naštěstí všechno dopadlo dobře a děti mám obě zdravé. Ani u jednoho jsem to nevěděla
Diky moc! Kdyz vas tak ctu, taky bych to radsi nevedela… Ted pri kazdym pichnuti trnu a pri kazdym pohybu premejslim, jestli neni nahodou jinej :-/
Jak píšou holky, není to nic až tak neobvyklého-jak by se mohlo zdát, moje první dcerka měla taky dvakrát omotanou-je fakt, že se v břiše málo hýbala, ale já tenkrát nechápala proč…naštěstí, jen gyndař pořád prudil…
Jak píšou holky, sleduj pohyby, víc prostě dělat nemůžeš ![]()
Nicméně si myslím, že tohle by asi doktor říkat nastávající mamince neměl, právě proto, aby nebyla ve stresu…Držím palce ![]()
Ahoj me to tenkrát jeden zkušený dr taky řekl hodně me to tenkrát vyděsilo jelikož už sem za sebou měla dva potraty z toho jeden pozdní takže sem se o miminko hodně bála a on mi tenkrat řekl nebojte se podívejte se kolik k na světě lidi? 6 miliard a z toho každé 3 dítě je obmotane pupeční šňůrou a přesto jsme tady všichni… Takže ano je to normální me to tenkrát uklidnilo ono stejně bohužel s tím nic neudělaš co se má stát stane se ale miminka ke konci uz nemají dost místa takže je normální ze jsou obklopený všude pupeční šňůrou
@Setkub divím se, že ti to dr. řekl, většinou se to neříká. PRotože prostě to neovlivníš a akorát se tím budeš stresovat. U mě obě děti měly pupečník omotaný kolem krku, první dítko dvakrát a bylo přidušené a druhé dítko třikrát a bylo naprosto v pořádku. Ta do toho měla ještě nějak zamotanou i ruku
Jelikož jsem měla nerva z toho prvního porodu, na utz jsem se taky ptala a dr. mi řekl, že mi to neřekne
Zřejmě to tam viděl. Kdyby mi to řekl, akorát bych byla na prášky a zbytečně. Fakt se tím netrap. Má to spousta dětí a komplikace to způsobí jen malému procentu - kor když víš, že půjde císařem
Dobrý den, jsem po screeningu v 1.trimestru a lékař mi říkal, že miminko má okolo krku omotaný pupečník. Ale je že je volně. Máte, prosím, některá s tím zkušenosti? Je to nebezpečné takto na začátku? Moc děkuji za všechny odpovědi.