Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat od kdy do kdy se chodí na test cukrovky.Jsem objednaná až 13května a to budu začínat 26týden. Není to pozdě? Díky za odpověď.
@mimoušel na tenhle test pozdě není, ten termín je tam jen doporučený na konkrétní tt proto, že v ten moment nejčastěji GD vzniká, ale výsledek ti to ukáže v 24tt i ve 26tt i později
No když tě tak objednali, tak asi ví co dělají, ne? Dr. tě neinformuje?
Já byla u prvního dítěte v 16tt a u druhého už v 11tt. ale já jsem extrém, protože v prvním případě jsem měla problémy a podezření na cukrovku bylo od začátku (a taky se potvrdilo). U druhého to bylo preventivně kvůli předchozí cukrovce a zase už tam byla… Ale jinak jak se psalo výše, ten 26tt je u tebe v pořádku ![]()
Taky jdu 26 tt. Pozdě to není, sestřička říkala, že se chodí 24-27 tt.
Holky a jak jste to zvládly? četla jsem, že se nesmí předtím jíst…a já když mám hlad tak je mi zle, jsem 15tt.
@IrenaKřížová úplně s přehledem. Nejíš cca od 10 hodin večer, ráno si můžeš dát trochu vody. jedeš nalačno. Fakt to není žádná hrůza.
@nozu No mě je právě nejvíc špatně ráno, než se najím
motá se mi hlava, je mi na zvracení
no uvidíme
@IrenaKřížová jist nesmis, ale muzes pit vodu nebo neslazeny caj. Samozrejmne popijet, ne po litrech. Alespon ti potece lip krev
Jinak mne bylo spatne po tom vypiti roztoku. Na ten lacny zaludek tak sladka bomba mne neudelala moc dobre. Ale tak po te hodince to bylo lepsi.