Pupeny na dlaních

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
E-V
6
1.10.24 21:03

Pupeny na dlaních

Dobrý den,
je tedy prosím nejaká doktorka, sestřička nebo maminka co by stimhle měla zkušenost?

Dcera 2a půl roku má na dlaních takovéhle pupeny. 1 má i na chodidle a 2 na koleni.
Pupeny ji nijak nebolí ani nesvědí. Jsou suché a na dotyk tvrdé. Před dvěmi týdny v neděli jsme si toho všimli a druhy den už jsme byli u naší pani doktorky. Prý záhada a máme to nechat. Ve čtvrtek jsme tam byli znovu protože se ji udělali na noze a poslala nás na kožní. Tam nám řekli že je to 7nemoc 🤷🏼‍♀️
To naše doktorka vyvrátila že nemá nic v puse ani ji to nevědí atd. Teď už je půlka třetího týdne a dceři se to nelepší.

Nemá stim prosím někdo zkušenost?
Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14641
1.10.24 22:09

Pri precteni nadpisu me hned napadla sedma nemoc. Ale po precteni dotazu se mi to na ni nezda. Ze nema nic puse, jeste nic neznamena. Napr. 10mesicni dcera mela bolacky (tedy nebolely ji, nesvedily, nevedela o nich) na chodidlech i jinde na dolnich koncetinach, hodne pod plenou, okolo pusy hodne mokvavych, na uchu. Ale uvnitr v puse nic, na rukou nic. Ja zase jen na dlanich a chodidlech a bolely me jen trochu.

Ale az na ty okolo pusy dcery to byly jen podkozni bolacky (nebo pod nehty), nebyly tvrde ani suche, proste na pohmat nebyly znat.

Zdaleka ne kazdy ma ty pupinky na vsech mistech typickych pro tuto nemoc. A naopak je muze mit i jinde.

No a dalsi divna vec - ze je ma tak dlouho.

Takze bohuzel neporadim. Ale argument doktorky je ponekud zvlastni.

A nikdo jiny z rodiny to nema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22800
1.10.24 22:24

Mě zas napadlo impetigo, ale asi ne..co jít na kožní? :think: nebo se zkus poptat s fotkami v PORADNĚ PRDIATRA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4042
1.10.24 22:46

To mi jako 7. Nemoc neprijde. Dcera ji mela v 10,trinroky zpet. Nejdriv osyp kolem pusy, nosu, v puse, osypane dlane a plosky nohou, kolem kolen, v kolenich jamkach, hyzde atd, vcelku dost, svedilo, bolelo, a tak za tyden se to zacalo olupovat, ale ne jen jedna vrstva kuze, ale treba ty ruce a nohy i dve vrstvy… a do toho ji zacaly slezat nehty vsude..melo to proste nejaky prubeh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4042
1.10.24 22:47
@lucynka25 píše: Více

Impetigo jsme meli taky dvakrat, ale tam co si pamatuju to spis hnisalo :think:
Tohle je fakt zvlastni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
E-V
6
1.10.24 23:27

@Janča6 Nebyl to jediný argument doktorky. To jsem dala jen jako příklad. Říkala ještě ze ani po hmatu ty pupeny neodpovídají pak byla bez teploty a nijak to necejti atd.
Ta doktorka na kožním se jen od stolu na to podívala a pak ji koukla do pusy že tam nic nemá a řekla že je to sedma nemoc. Za 3 minuty jsme byli venku i stim ze napsala zprávu.
Taky mi přijde divne právě že to trvá tak dlouho a vůbec se to nelepší.
Kdyby aspoň trochu.

Ani já ani partner ani nikdo z našeho okolí nic takového ani podobného nemá.

Jinak moc děkuji 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14641
1.10.24 23:39
@E-V píše: Více

Ani teploty nemusi byt u sedme nemoci. A vyrazka nemusi bolet/svedit.

Ale celkem jsme se tu shodly, ze sedma nemoc to nebude. Impetigo take ne. Je to fakt zahada.

A doktorka na koznim :cert:

Mate ucet na ulekare. cz? Tam nam vetsinou dobre poradi. I ne uplne beznou kozni zalezitost u dcery tam dobre diagnostikovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
E-V
6
1.10.24 23:42

@Janča6 Ano taky si myslím ze to sedmá nemoc není.

Nemám ale podívám se na to díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14641
1.10.24 23:46

Nekteri zamestnavatele to maji jako pracovni bonus pro svoje zamestanace i jejich rodiny. A pokud mas karticku Dr. Max, tak mas myslim 2 dotazy rocne zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
E-V
6
3.10.24 12:59

Tak dnes jsme byli u té doktorky. Nevím jestli tomu mužu věřit moc se mi to nezdá. Dr. na to jen koukla ani nesahla nic a v první chvíli říká ze neví. Pak koukala do PC a pak na mě a říká “vy ale mate lupenku “ tak říkám že jo že od 12 let a ona že to bude lupenka asi. Chtěla ji předepsat opravdu silný kortioidy. Ty jsem odmítla protože jsem je jednou měla. Napsala nám tedy něco jiného.

Já mám tedy lupenku od začátku puberty a znám i lidi s lupenkou ale nikdy jsem neviděla lupenku v takové podobě. Připadalo mi jako by ji zaškatulkovala jen podle mě.
Znáte někoho kdo by měl takovouhle podobu lupénky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14641
3.10.24 14:01

To je hrozné :( Já bohužel nemám zkušenosti.

Zkusila jsi to uLekare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+