Vyšetření, podezření na slepák

Anonymní
30.9.24 14:32

Vyšetření, podezření na slepák.

Zdravím, jaká vyšetření se dělají při podezření na zánět slepáku, byla jsem se synem zdálo se mi to divné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
30.9.24 14:35

Záleží na stavu dítěte, anamnéze a na lékaři. Někdo jen sáhne na břicho a posoudí celkový stav, někdo udělá i odběry a UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koukačka
30.9.24 14:41

Měření teploty, pohmat břicha, ultrazvuk, odběr krve a vyšetření moči. Potvrzeno, léčeno konzervativně kombinací antibiotik.
Ultrazvuk byl pak obden, laboratoř denně 5 dní za sebou. Pak kontrola po týdnu. Teď mě čeká po několika měsících operace.

Edit., ale nejsem dítě :)

• Citovat
  • Upravit
30.9.24 15:09

Syn už také není dítě, je mu 15 let.
Ultrazvuk nám rozhodně nedělali, odběr krve pouze na CRP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
30.9.24 16:12

Měli by udělat CRP, změřit tlak, teplotu, prohmatat břicho, změřit tep a určitě sono.
Pokud vám ho neudělali, tak bych si ho vydupala, bez toho bych z nemocnice neodešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
30.9.24 16:40

Nemám přímou zkušenost, ale slyšela jsem, že se v tomto případě vyšetřuje i pohmatem přes konečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 17:39

@saddreamer jo, a ještě musel skákat???, kromě toho pouze CRP a pohmat celého břicha včetně třísel

• Citovat
  • Upravit
245
30.9.24 18:10

Dcera byla nedávno, dělali jí UTZ, prst do zadku, skákání taky proběhlo, ale ještě to není tak akutní, ale může se prý stát že v brzké době ji operace bude hrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 18:18

@BeruNaty udělali stejné vyšetření, syna to také nemá akutní

• Citovat
  • Upravit
35805
30.9.24 18:18

Mě strčil doktor bez varování prst do zadku a prohmatal břicho. Ale měla jsem tak strašný bolesti, že mi to bylo jedno. Je to ale už hooodně let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
30.9.24 18:27

Nejsem dítě měla jsem ošklivou angínu skončila v nemocnici po propuštění na kontrolách pořád vysoká sedimka, když konečně klesla a zdálo se, že se lepším tak znovu teplota a bolest v pravo v podbřišku, manžel mě odvezl v noci na pohotovost tam napíchli kanilu do ruka nabrali krev a poslali domú ráno na kontrolu, tam opět špatná krev, tak na sál než si manžel přijel pro auto vezli mě už že sálu po operaci nakonec to slepák nebyl a nikdo nezjistil co to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí