Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží na stavu dítěte, anamnéze a na lékaři. Někdo jen sáhne na břicho a posoudí celkový stav, někdo udělá i odběry a UZ.
Měření teploty, pohmat břicha, ultrazvuk, odběr krve a vyšetření moči. Potvrzeno, léčeno konzervativně kombinací antibiotik.
Ultrazvuk byl pak obden, laboratoř denně 5 dní za sebou. Pak kontrola po týdnu. Teď mě čeká po několika měsících operace.
Edit., ale nejsem dítě ![]()
Syn už také není dítě, je mu 15 let.
Ultrazvuk nám rozhodně nedělali, odběr krve pouze na CRP
Měli by udělat CRP, změřit tlak, teplotu, prohmatat břicho, změřit tep a určitě sono.
Pokud vám ho neudělali, tak bych si ho vydupala, bez toho bych z nemocnice neodešla
Nemám přímou zkušenost, ale slyšela jsem, že se v tomto případě vyšetřuje i pohmatem přes konečník.
@saddreamer jo, a ještě musel skákat???, kromě toho pouze CRP a pohmat celého břicha včetně třísel
Dcera byla nedávno, dělali jí UTZ, prst do zadku, skákání taky proběhlo, ale ještě to není tak akutní, ale může se prý stát že v brzké době ji operace bude hrozit.
Mě strčil doktor bez varování prst do zadku a prohmatal břicho. Ale měla jsem tak strašný bolesti, že mi to bylo jedno. Je to ale už hooodně let.
Nejsem dítě měla jsem ošklivou angínu skončila v nemocnici po propuštění na kontrolách pořád vysoká sedimka, když konečně klesla a zdálo se, že se lepším tak znovu teplota a bolest v pravo v podbřišku, manžel mě odvezl v noci na pohotovost tam napíchli kanilu do ruka nabrali krev a poslali domú ráno na kontrolu, tam opět špatná krev, tak na sál než si manžel přijel pro auto vezli mě už že sálu po operaci nakonec to slepák nebyl a nikdo nezjistil co to bylo
Zdravím, jaká vyšetření se dělají při podezření na zánět slepáku, byla jsem se synem zdálo se mi to divné.