Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám takový dotaz, mojí 3 měsíční dceři se udělaly tyto pupinky má je na půlce obličeje a trošku na hlavičce. Ve čtvrtek jsme byly na očkováni a tohle se nám udělalo ze čtvrtka na pátek v noci, tak nevím jestli to s tím nějak nesouvisí. Nevíte co to muže být? ???? k doktorce jdeme příští týden.
Sice nechápu, proč očkovat tak maličké miminko a nepočkat ještě aspoň pár týdnů nebo měsíců, ale to je teď asi jedno. Dívala jsem se teď do příbalového letáku, vyrážka je tam uvedena jako vzácný nežádoucí účinek a je tam také zmíněna v odstavci o závažné alergické reakci. Takže já bych šla raději ihned k lékaři.
Příbalový leták (Hexacima):
https://www.ema.europa.eu/…ation_cs.pdf
@pet p očkuje se od 3 měsíců tak nevidím proč bych měla čekat. Domluvili jsme se takhle s doktorkou a sama mi to navrhla ![]()
@Zuza23B V pořádku, je to tvoje rozhodnutí po dohodě s doktorkou. Ostatně dělá to tak většina rodičů. Pro mě je to sice nepochopitelné, proč tak brzy, ale to je jen můj názor.
Co ten zbytek, co jsem psala? Četlas to v tom příbalovém letáku?
Vypadá to jako imunitní reakce, malému takové pupínky naskákaly (v menším množství) vždy při růstu zubů, kožní potvrdila, že to bývá i při viróze. Dítě může takto reagovat prostřednictvím kůže a nic víc se neděje. Doporučuji ale konzultovat s Dr. a hlavně posilujete imunitu, střeva (probiotika, až začnete s příkrmy, tak první dejte zelenou zeleninu, atd.), dítě bude pak líp snášet veškerou imunitní zátěž
U nás se potvrdilo.